Schneider Electric voor derde jaar op rij erkend als Vendor Champion in de Canalys Channel Leadership Matrix EMEA

Waardering voor consistent sterk niveau van accountmanagment, inzet voor partnergedreven bedrijfsmodellen en deskundige technische ondersteuning

| Schneider Electric | 3 min | 15 december 2021 14:15
Copyright: Canalys
  • APC™, topmerk van Schneider Electric, is uitgeroepen tot ‘Vendor Champion’ in Canalys' jaarlijkse EMEA channel management leadership rapport
  • De status van Champion is een erkenning voor leveranciers die het hoogste niveau in channel management bereiken en jaar op jaar verbeteren
  • De leiderschapsstatus wordt toegekend voor sterk channel accountmanagement, deskundige technische ondersteuning en consistente inzet voor partnergedreven bedrijfsmodellen
Schneider Electric, leider op het gebied van digitale transformatie van energiemanagement en automatisering, is voor het derde jaar op rij uitgeroepen tot 'Vendor Champion' in de Canalys Channel Leadership Matrix. Onderzoeksbureau Canalys riep APC™ uit tot EMEA Channel Leadership Champion voor het consistent sterke niveau van accountmanagment, de inzet voor partnergedreven bedrijfsmodellen en deskundige technische ondersteuning. Canalys beschouwt de Champion-status als een indrukwekkende prestatie voor bedrijven die excelleren in channel management en die elk jaar verbeteringen laten zien.

In 2021 heeft Schneider Electric nieuwe diensten ontwikkeld, met op maat gemaakte partnerprogramma’s, enablement-trajecten en voordelen ter ondersteuning van partners. Verder heeft het bedrijf de omvang van de indirecte omzet via zijn partners met 4% weten te verhogen en is partners blijven ondersteunen en werven.

In april 2021 lanceerde Schneider Electric het Edge Software & Digital Services Program - een compleet pakket aan voordelen, ondersteunende tools en certificeringen waarmee IT-dienstverleners aan de slag kunnen met het opstarten van een praktijk voor Managed Power Services. Dit nieuwe programma speelt in op de groei van edge computing en stelt IT-dienstverleners in staat terugkerende inkomstenstromen te creëren met het aanbieden van monitoring en beheer op afstand van de fysieke infrastructuur van het gehele netwerk van hun klanten met Schneider Electric’s EcoStruxure™ IT Software & Digital Services.

Als antwoord op de toenemende vraag naar ‘as-a-service’ bedrijfsmodellen heeft Schneider Electric ook een channel-first benadering gehanteerd voor zijn eerste as-a-service-aanbod. Samenwerkingen met IT-distributeurs ondersteunen het bedrijf bij het leveren van een managed services aanbod voor IT channelpartners. Managed Power as a Service, is in Nederland vooralsnog beschikbaar via Ingram Micro. De oplossing combineert de APC™ Smart-UPS ‘uninterruptable power supplies’ (UPS) met de bekroonde Monitoring & Dispatch-diensten en EcoStruxure-software. Hiermee kunnen partners hun eigen as-a-service-aanbod creëren, met flexibele financieringsopties van de deelnemende IT-distributeurs.

"Onze teams werkten het afgelopen jaar onvermoeibaar aan het creëren van market-first serviceproposities en het verbeteren van de partnerervaring in de hele regio. Ik wil graag mijn dank uitspreken aan onze channelpartners, die van cruciaal belang zijn geweest voor ons bedrijf en dat ook altijd zullen blijven", aldus David Terry, Vice President IT Channels bij Schneider Electric Europa. "Nu het channel zijn focus richt op duurzaamheid, zet Schneider Electric, erkend als meest duurzame bedrijf ter wereld, zich in om partners te helpen duurzame bedrijfsmodellen te creëren die niet alleen groei stimuleren, maar ook de CO2-uitstoot drastisch verlagen. Wij geloven dat dit een belangrijk punt zal zijn voor partners in 2022, en daarna."

De Canalys Channel Leadership Matrix EMEA 2021 beoordeelt de prestaties van leveranciers op 12 belangrijke gebieden en creëert zo een benchmark voor organisaties binnen de regio. Reacties zijn opgedeeld in drie onderwerpen: programma’s en enablement, betrokkenheid van sales en partnerervaring. Scores worden voortdurend verzameld om een continu, realtime beeld te geven van de capaciteiten van een leverancier om zijn kanaal te ondersteunen.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Schneider Electric
Het doel van Schneider Electric is om iedereen in staat te stellen alles uit beschikbare energie en hulpbronnen te halen en zo vooruitgang te boeken en verduurzaming te garanderen. We noemen dit Life Is On. Onze missie is om jouw digitale partner te zijn voor duurzaamheid en efficiëntie. We stimuleren digitale transformatie gedurende de gehele levenscyclus door integratie van toonaangevende proces- en energietechnologieën met producten, monitoring, software en services die end-point met de cloud verbinden. Hierdoor is geïntegreerd beheer mogelijk voor woningbouw, gebouwen, datacenters, infrastructuur en industrieën.
 
Van alle internationale bedrijven zijn wij het meest lokaal actief. We zijn voorstanders van open standaarden en partnerschap in ecosystemen, waarbij de passie voor onze gedeelde waarden, inclusiviteit, elkaar versterken en een betekenisvol doel centraal staan.
Meer over Schneider Electric
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.