Dataiku versterkt raad van bestuur met twee zeer ervaren specialisten in marketing en finance

Zowel Fink als Campbell hebben een indrukwekkende carrière in respectievelijk de marketing- en financiële sector

| Dataiku | 3 min | 15 december 2021 17:08
Afbeelding: Elissa Fink (l.) en Peter Campbell (r.) benoemt tot leden van de raad van bestuur | Copyright: Dataiku
Dataiku, het platform voor ‘Everyday AI’, benoemt Elissa Fink en Peter Campbell tot leden van de raad van bestuur. Dit nieuws volgt op de recente Serie E investeringsronde van 400 miljoen dollar en een waardering van 4,6 miljard dollar. Zowel Fink als Campbell hebben een indrukwekkende carrière in respectievelijk de marketing- en financiële sector.

"Met de ambitie om een bedrijf op te bouwen waar klanten van houden en dat decennialang meegaat, moeten we onze raad van bestuur strategisch inrichten met de beste leiders uit de sector die op dit soort momenten al eerder hun toegevoegde waarde hebben aangetoond", zegt Florian Douetteau, medeoprichter en CEO van Dataiku. "We hebben het geluk dat we zulke benijdenswaardige leiders kunnen aantrekken. Elissa’s ervaring in marketingstrategie en -uitvoering als CMO bij Tableau en de ervaring van Peter in operationele en financiële excellence als CFO bij Mimecast bieden onschatbare expertise om onze huidige raad van bestuur aan te vullen terwijl we onze groei blijven versnellen."

Elissa Fink zit momenteel in verschillende besturen, waaronder Pantheon, Qumulo, en Intellimize. Voordat ze eind 2018 met pensioen ging, was Fink meer dan 11 jaar de CMO van Tableau Software. Ze wordt geprezen voor het aansturen van marketingstrategie en -uitvoering door alle groeifasen heen, waarbij ze het bedrijf van een kleine startup met 5 miljoen dollar omzet naar een beursgenoteerde industrieleider met meer dan 1 miljard dollar omzet heeft gebracht. Daarvoor speelde ze een cruciale rol in de overgang van IXI Corp. (een Equifax-bedrijf) van on-premises softwarelicenties naar een SaaS-abonnementsmodel, waardoor de inkomsten van het bedrijf in slechts drie jaar tijd verviervoudigden.

"Wanneer ik kijk of ik deel wil uitmaken van een organisatie, kijk ik niet alleen naar de sector en het potentieel, maar ook naar de mensen en het product. Houden de klanten van het product? Is het team gepassioneerd over wat ze doen? Voorziet het product in een echte zakelijke behoefte?", aldus Elissa Fink. "Ik ben blij dat ik kan zeggen dat Dataiku al deze ingrediënten in overvloed heeft en ik kijk ernaar uit om samen te werken om hun visie op Everyday AI te verwezenlijken."

Peter Campbell zetelt momenteel in de raad van bestuur van Latch (Nasdaq: LTCH) en Tufin Software Technologies (NYSE: TUFN). Hij heeft veel ervaring met het ontwikkelen en uitvoeren van groeistrategieën en het opbouwen van wereldwijde financiële organisaties van wereldklasse. Campbell kwam in 2006 bij Mimecast en heeft bijna 13 jaar als CFO het bedrijf begeleid gedurende 50 opeenvolgende kwartalen van groei door de beursgang en het bestaan als een succesvol beursgenoteerd bedrijf. Voor Mimecast was hij CFO bij SR Telecom (Nasdq: SRXA), waar hij een sleutelrol speelde bij hun SEC-notering.

"Dataiku verandert hoe organisaties data en AI kunnen inzetten en wie het kan gebruiken", zegt Peter Campbell. "Ik vind het geweldig om deel uit te maken van dit innovatieve bedrijf nu ze de manier veranderen waarop organisaties toegang krijgen tot en gebruik maken van data om buitengewone resultaten te produceren. Ik kijk ernaar uit om mijn ervaring en expertise in te zetten om Dataiku's enorme momentum en impact te helpen versnellen."

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Dataiku
Dataiku is het gecentraliseerde platform dat het gebruik van data science, machine learning en AI in organisaties democratiseert. Met Dataiku hebben zij alles wat nodig is om de hele ‘datareis’ af te leggen, van datapreparatie tot grootschalige analytics en enterprise BI. Het platform van Dataiku zorgt ervoor dat data-experts en andere professionals kunnen samenwerken en biedt best practices voor - en shortcuts naar - het implementeren en beheren van machine learning- en AI-projecten. Door dit alles samen te brengen in een gecentraliseerde en gecontroleerde omgeving is Dataiku de katalysator voor datagedreven organisaties.
Meer over Dataiku
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.