Personio Foundation gaat met $63 miljoen organisaties ondersteunen

Focus op educatie en klimaatactiviteiten, twee van de grootste uitdagingen waar de wereld op dit moment voor staat

| Personio | 2 min | 16 december 2021 14:43
Copyright: Personio
Personio, het toonaangevende Europese HR-softwarebedrijf voor het mkb, heeft Personio Foundation opgericht: een onafhankelijke non-profit organisatie die financiële en zakelijke ondersteuning biedt aan NGO’s en sociale ondernemingen. De Foundation gaat zich focussen op educatie en klimaatactiviteiten, twee van de grootste uitdagingen waar de wereld op dit moment voor staat. Corona heeft 20 jaar verbetering in educatie teniet gedaan, terwijl stappen om klimaatverandering tegen te gaan aanzienlijk achterblijven bij de gestelde doelen.

Personio Foundation is gebaseerd op een commitment dat werd gemaakt bij de oprichting van Personio, om 1 procent van de bedrijfsaandelen opzij te zetten voor goede doelen. Deze 1 procent is inmiddels $63 miljoen (55,68 miljoen euro) waard en zal blijven groeien tot een beursgang. De Personio Foundation ontvangt daarnaast nog $3 miljoen (2,65 miljoen euro) aan donaties van de oprichters van Personio, investeerders en van het bedrijf zelf. Daarmee kunnen direct de eerste stappen worden gezet.

De oprichters van Personio, Hanno Renner (CEO), Roman Schumacher (CPO), Arseny Vershinin (CTO) en Jonas Rieke (COO) – zullen nauw betrokken zijn bij de strategie van de Foundation. Ze worden verder geadviseerd door Nicola Crosta, oprichter van Impact46 en een voormalig official van de Verenigde Naties en erkend expert op het management van dergelijke stichtingen. De dagelijkse operaties zullen worden uitgevoerd door een apart team, ondersteund door de expertise van gedetacheerde Personio-medewerkers. Selectie van de begunstigden gebeurt via een robuust screeningproces, ondersteund door externe consultants.


Hanno Renner, co-founder van Personio en chairman van de Foundation: “De coronacrisis heeft er wereldwijd voor gezorgd dat de ongelijkheid in educatie sterk is toegenomen. Tegelijkertijd zijn wij de laatste generatie die iets kunnen doen om de koers van klimaatverandering te wijzigen. De Personio Foundation is bedoeld om verandering te stimuleren in deze vitale gebieden die directe actie vereisen en die Personios werknemers en investeerders aan het hart gaan.”

“Wij willen invulling geven aan onze kernwaarde ‘maatschappelijke verantwoordelijkheid’, die al sinds dag één een belangrijk onderdeel van ons bedrijf is. We zijn dankbaar dat we Personio Foundation nu kunnen lanceren, dankzij de inspanningen van het hele Personio-team en het vertrouwen dat onze investeerders in ons hebben.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Personio
Personio is de alles-in-één HR-software voor kleine en middelgrote bedrijven. Personio heeft als missie om HR-processen zo transparant en efficiënt mogelijk te maken, zodat HR zich kan richten op de meest waardevolle activa in het bedrijf: de mensen. De Personio-oplossing omvat human resources, recruiting en payroll en ondersteunt alle HR-kernprocessen.
Meer over Personio
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.