Lepaya haalt €35 miljoen op om skills mismatches op de arbeidsmarkt op te lossen en internationale groei te versnellen

De kapitaalinjectie bedraagt een derde van het totaal opgehaalde durfkapitaal in de Nederlandse edtech-sector

| Lepaya | 4 min | 16 december 2021 15:16
Gewaardeerd
Afbeelding: Oprichter Peter Kuperus (l) samen met oprichter René Janssen (r) | Copyright: Lepaya
  • Lepaya heeft in een series B-ronde, geleid door Target Global, €35 miljoen opgehaald. Ook bestaande aandeelhouders Mediahuis Ventures, het corporate venture capital fonds van Mediahuis dat Lepaya’s vorige investeringsronde leidde, en Tablomonto alsmede een groep invloedrijke angel-investeerders namen deel aan de ronde.
  • De kapitaalinjectie bedraagt een derde van het totaal opgehaalde durfkapitaal in de Nederlandse edtech-sector (€110 miljoen) en markeert hiermee de grootste investeringsronde ooit opgehaald door een bedrijf in de zakelijke edtech-markt in Nederland en de derde grootste in Europa.
  • De upskilling scale-up zal de investering voornamelijk gebruiken om haar internationale groei te versnellen middels een fusie- en overnamestrategie, met een focus op bedrijven in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Scandinavië, om zo uit te groeien tot Europees marktleider.
Lepaya, aanbieder van online en offline power skills trainingen voor snelgroeiende bedrijven, heeft €35 miljoen aangetrokken in een series B-ronde. Dat brengt het totale bedrag dat het bedrijf heeft opgehaald op €41,5 miljoen. De ronde werd geleid door Target Global en ook bestaande aandeelhouders Mediahuis Ventures en Tablomonto namen deel. Bovendien steunen toonaangevende ondernemers en HR-leiders Lepaya’s missie, onder wie Noor van Boven (bekend van o.a. N26), Anna Brandt (bekend van o.a. Mollie), Chris Zadeh (Ohpen) en Jordy Kool (Urban Gym), door als angel-investeerder in te stappen. Het opgehaalde groeigeld zal gebruikt worden om de internationale uitbreiding van Lepaya te versnellen middels een fusie- en overnamestrategie. Daarnaast zal het bedrijf zich richten op verdere productontwikkeling, de personalisatie van bestaande diensten en integratie in communicatie- en samenwerkingsplatformen zoals Microsoft Teams en Slack.
Lepaya werd in 2018 opgericht en is nu een van de snelst groeiende spelers in de edtech-markt. Het in Amsterdam gevestigde bedrijf speelt in op de verschuiving van vereisten voor werknemers en benodigde vaardigheden die hieruit ontstaan. Door digitalisering zullen de komende jaren miljoenen banen verdwijnen, maar hier ook miljoenen nieuwe banen voor in de plaats komen. Verwacht wordt dat 50 procent van alle werknemers wereldwijd in 2025 hun skills structureel moet vernieuwen. Lepaya speelt hierop in door de mismatch tussen vraag en aanbod van de skills tegen te gaan en organisatiebreed werknemers duurzaam inzetbaar te maken.
Voor het komende jaar heeft Lepaya haar pijlen gezet op het uitgroeien tot Europees marktleider. De scale-up is momenteel in 5 landen actief en breidde haar diensten eerder al uit naar België, Duitsland, Zweden en het Verenigd Koninkrijk, en heeft kantoren in Amsterdam, Berlijn, München, Stockholm en Londen. De financieringsronde zal naast deze organische groeiplannen ook gebruikt worden voor toekomstige Europese M&A ambities van het bedrijf. Lepaya zette vorig jaar al een eerste succesvolle stap door Smartenup, een scale-up die leertrajecten rondom data-analyse biedt, over te nemen.
“De arbeidsmarkt verandert in een razend tempo. Daardoor staan organisaties voor een grote uitdaging en wordt het dichten van de vaardighedenkloof steeds urgenter. Upskilling verhoogt niet alleen de productiviteit van je werknemers, maar zorgt ook voor behoud van je personeel. Het gebrek aan persoonlijke ontwikkelingsmogelijkheden is namelijk een van de grootste redenen tot het vertrek van medewerkers. Kortom, skills zijn de valuta van de toekomst. Deze investering laat het enorme potentieel zien van de edtech-sector en we kijken ernaar uit om samen met onze investeerders, die naast kapitaal ook hun wereldwijde netwerk en expertise inbrengen, de skills gap te dichten”, zegt René Janssen, oprichter van Lepaya.
Lepaya onderscheidt zich door de juiste training, op het juiste moment, gericht op de juiste vaardigheid te bieden. In haar trainingen combineert het bedrijf hard- en soft skills, samen tot power skills gedoopt. Door in te spelen op de behoeftes van snelgroeiende bedrijven, maken al honderden organisaties gebruik van de trainingstrajecten, waaronder grote namen zoals KPMG, L’Oréal, Takeaway, Mollie, HelloFresh, Flink en Picnic. Het bedrijf, dat dit jaar haar omzet verdriedubbelde, telt momenteel meer dan 100 werknemers en verwacht het komende jaar haar personeelsbestand te verdubbelen.
Bao-Y Van Cong, Investment Director bij Target Global: “Met veel enthousiasme kondigen we onze tweede investering in de Benelux dit jaar aan en bundelen we onze krachten met Lepaya tijdens deze belangrijke groeifase in hun missie om werknemers wereldwijd te upskillen. De Europese edtech-markt loopt nog behoorlijk achter op de Verenigde Staten en China. Mede daardoor geloven we dat er een buitengewoon groeipotentieel is voor Lepaya. De internationale schaal van het bedrijf biedt daarnaast nog meer kansen voor het bedrijf in de toekomst, zeker met het oog op de uitbreidingsplannen in 2022”.
Cédric Cops, Investment Lead bij Mediahuis Ventures: “Mediahuis is trots om Lepaya’s missie en Europese uitbreiding wederom te kunnen ondersteunen. Sinds het begin van onze samenwerking heeft Lepaya een ongelooflijk effectief upskilling platform gebouwd en hebben duizenden professionals trainingen gevolgd waardoor ze productiever zijn geworden, waaronder ons eigen Mediahuis team. Doordat Lepaya’s aanbod zeer schaalbaar is en gericht op het meten van de impact van de trainingen kunnen organisaties grote groepen medewerkers, over de hele wereld, de juiste vaardigheden aanleren”.

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Uitstekend (1 rating).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Tags
Lepaya
Over Lepaya
Lepaya is een aanbieder van power skills trainingen waarbij on- en offline leren wordt gecombineerd. Opgericht door René Janssen en Peter Kuperus in 2018 vanuit de overtuiging dat de juiste training, op het juiste moment, gericht op de juiste skill, organisaties productiever maakt, heeft Lepaya inmiddels duizenden werknemers getraind. 

Als uitdager in een overvolle trainingsmarkt, speelt Lepaya in op de behoeftes van Europa’s snelst groeiende techbedrijven. Door hard skills te combineren met soft skills, samen aangeboden als power skills, groeit het Amsterdamse bedrijf versneld in een markt waarin de vraag naar om- en bijscholing over de hele wereld blijft toenemen.
Meer over Lepaya
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.