Avanade, UNICEF Nederland en Microsoft helpen non-profit organisaties met donor engagement platform

Platform voor gepersonaliseerde donorcampagnes zal naar verwachting een besparing van 100 miljoen euro opleveren voor non-profits

| Avanade | 3 min | 16 december 2021 15:21
Copyright: UNICEF
Avanade, UNICEF Nederland en Microsoft hebben een innovatieve cloud-gebaseerde oplossing ontwikkeld om de manier waarop non-profitorganisaties omgaan met donateurs te transformeren. De oplossing brengt data uit de hele organisatie samen om realtime inzichten te bieden die helpen het aantal donaties te verhogen en de efficiëntie van de back-office te verbeteren. Het platform voor donor engagement is gebaseerd op het Dynamics 365-platform van Microsoft en oorspronkelijk ontwikkeld voor UNICEF Nederland. Het wordt nu beschikbaar gesteld aan alle non-profitorganisaties en levert naar verwachting wereldwijd 100 miljoen euro aan besparingen op.
UNICEF is in meer dan 190 landen actief om levens te redden, de rechten van miljoenen kinderen te beschermen en hen te helpen hun potentieel te realiseren, van de vroege kinderjaren tot de adolescentie. Particuliere donateurs en vrijwilligers leveren een bijdrage in tijd en middelen en gebruiken hun invloed om lokale UNICEF-inspanningen in 34 landen over de hele wereld te ondersteunen.

Realtime inzichten en beter beeld van donateurs

Om niet langer gebruik te hoeven maken van verouderde en dure methoden voor fondsenwerving, werkte UNICEF Nederland samen met de teams van het Microsoft Tech for Social Impact-initiatief en Tech for Social Good van Avanade. Het doel was om de back-office activiteiten te transformeren en de manier waarop UNICEF Nederland relaties onderhoudt met donateurs te verbeteren. Door gebruik te maken van Microsoft Dynamics 365 Customer Experience en Customer Insights, zijn de financiële, operationele en marketingdata van UNICEF Nederland nu geïntegreerd in één cloud-gebaseerd platform dat realtime inzichten biedt en een ​​beter beeld geeft van donateurs. Het platform maakt het ook mogelijk gepersonaliseerde communicatie te creëren om mensen aan te moedigen levenslange supporters te worden en UNICEF te helpen bij de uitrol van de programma's.
“We waren op zoek naar een oplossing waarmee we op een meer persoonlijke manier met onze donateurs in contact konden komen. Hun steun, tijd en donaties zijn zeer welkom en van cruciaal belang om de belangen van kinderen te dienen", zegt Bart de Ruigh, Directeur Operations & Finance bij UNICEF Nederland.
“Bij Avanade is het ons doel om echte menselijke impact te maken en ik ben trots op het werk van onze teams in samenwerking met UNICEF Nederland en Microsoft, om het leven van kinderen wereldwijd te verbeteren”, zegt Pam Maynard, CEO van Avanade. "Het is nog mooier dat de oplossing die we samen hebben ontwikkeld ook andere non-profitorganisaties in staat stelt sterkere, duurzame relaties aan te gaan met hun donateurs."
“UNICEF Nederland zet zich in om de levens van miljoenen kinderen over de hele wereld te veranderen. Door Microsoft Dynamics 365 te gebruiken, gebaseerd op standaarden voor de non-profitsector zoals het Common Data Model, draagt de organisatie niet alleen bij aan het realiseren van de eigen missie, maar ook aan de maatschappij met een repliceerbare oplossing. Het is zowel nederig als ongelooflijk inspirerend om hier deel van uit te maken", zegt Erik Arnold, CTO van de Microsoft Tech for Social Impact-groep.
Deze oplossing, gebaseerd op Microsoft's ‘Common Data Model for Non-profits’, is nu ook beschikbaar voor andere non-profitorganisaties en biedt een betaalbare manier om te werken met de nieuwste Microsoft-technologie. “Alle sectoren profiteren van herbruikbare oplossingen. Het stelt hen in staat snel te implementeren en op te schalen tegen lagere kosten”, zegt Ralf van den Ham, Client Lead, Unicef Nederland bij Avanade. "Dit is nog belangrijker voor non-profitorganisaties die het maximale uit hun budgetten moeten halen. We hebben het voorrecht samen te werken met UNICEF Nederland om een ​​oplossing te creëren die het doen van een donatie aanmoedigt en daardoor het leven van kinderen over de hele wereld verbetert."
Avanade introduceerde in 2018 het Tech for Social Good-initiatief met als doel een betrouwbare partner te zijn voor non-profitorganisaties en systemische verandering teweeg te brengen met het gebruik van Microsoft-technologieën. Sindsdien zijn er meer dan 100 projecten opgeleverd voor meer dan 50 non-profitorganisaties.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Avanade
Avanade is leverancier van innovatieve digitale en cloud-services, zakelijke oplossingen en op design gebaseerde ervaringen op het Microsoft-ecosysteem. Onze professionals brengen een gedurfde, frisse manier van denken in combinatie met technologie, zakelijke en industriële expertise om een menselijke impact te hebben op onze klanten, hun klanten en hun werknemers.

Wij zijn de kracht achter de Accenture Microsoft Business Group en helpen bedrijven met het Microsoft-platform klanten aan zich te binden, medewerkers in hun kracht te zetten, activiteiten te optimaliseren en producten te transformeren. Avanade heeft 44.000 professionals in 25 landen die onze klanten de beste ideeën brengen door middel van een samenwerkingscultuur die diversiteit eer aandoet en een afspiegeling is van de gemeenschappen waarin we actief zijn. Avanade, behoort tot Accenture en werd in 2000 opgericht door Accenture LLP en Microsoft Corporation.
Meer over Avanade
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.