Op deze manier beheer je jouw vastgoed efficiënt

Een aantal tips om je vastgoed efficiënt te beheren

| HUMBLE | 2 min | 16 december 2021 20:18
Gewaardeerd
Het beheer van vastgoed is iets waar veel tijd en geld in kan gaan zitten, vooral in het administratieve en financiële aspect. Uiteraard zou je deze taak het liefst met zo min mogelijk middelen zo goed mogelijk uitvoeren. Hoe kun je dat het beste aanpakken? In dit artikel geven we je een aantal tips om je vastgoed efficiënt te beheren.

Zorg dat je portefeuille aangesloten is aan je boekhouding

Bij het beheer van vastgoed is het, zoals dat voor elk bedrijf geldt, erg belangrijk om de boekhouding goed op orde te houden. Een nette boekhouding is niet alleen fijn wanneer het tijd is voor de belastingaangifte. Met een goed financieel overzicht krijg je namelijk ook een inzicht in hoe de zaken ervoor staat en hoe je verder kunt groeien. Om de financiële taken efficiënter volbracht te krijgen, is het uitermate handig om je portefeuille gelinkt te hebben aan je boekhouding. Hier kan vastgoedbeheer software je enorm in helpen.

Sla data en documenten op één plek op

Bij het beheren van een vastgoedportefeuille komen veel gegevens en documenten kijken. Als vastgoedbeheerder weet je ongetwijfeld hoe vervelend het kan zijn als belangrijke vastgoeddata niet makkelijk te vinden is, of als documenten kwijtgeraakt zijn. Als je wel eens tegen zulke problemen aanloopt, kan het handig zijn om eens een dag uit te trekken om de boel eens goed te ordenen. Bekijk de manier waarop dingen nu georganiseerd zijn grondig, bedenk hoe het beter kan en breng de nodige veranderingen aan. Ook hier kan software een gigantische tijdbesparing bieden. Vastgoedsoftware biedt vaak modules aan om documenten georganiseerd op te slaan, contracten bij te houden en meer.

Huur iemand in ter ondersteuning

Deze tip is minder gericht op commerciële uitbaters van portefeuilles en meer op kleine particuliere beleggers. Als particuliere belegger herken je vast wel dat je vaak veel zelf moet doen, simpelweg omdat het jouw vastgoed is en van niemand anders is. In dat geval kan het onwijs schelen om de boel meer bedrijfsmatig aan te pakken. Wat je kunt doen is de belangrijkste taken in kaart brengen en vervolgens iemand zoeken die je hierin kan ondersteunen. Misschien hoef je die persoon niet direct in dienst te nemen, maar iemand op ZZP-basis een paar uur per week inhuren kan al een heleboel schelen. Deze persoon kijkt met een frisse blik naar jouw vastgoedbeheer en kan waarschijnlijk beter zien waar dingen verbeterd kunnen worden. Deze dingen kunnen dan geïmplementeerd worden zodat het vastgoed uiteindelijk efficiënter beheerd kan worden. Zo kost het beheer van je vastgoed minder tijd en kun jij op zoek naar je volgende belegging.

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Uitstekend (1 rating).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Tags
HUMBLE
Over HUMBLE
In onze wereld is elke vastgoedeigenaar of -beheerder continu bezig met het zoeken naar grip. Vastgoedonderhoud is een hoofdstuk waarbij veel informatiestromen samenkomen, wat komt door het gebruik van diverse systemen en werkprocessen. Hierdoor is in control komen echt een uitdaging. Daarbovenop hebben we te maken met de steeds veranderende wet- en regelgeving. Deze variabelen hebben bij eigenaren en beheerders die wij spreken in diverse sectoren voor veel onrust gezorgd.

Iedereen krijgt een tien voor effort, maar wij constateren dat niemand écht in control is. Voorkom dat je in een tooltjescultuur terechtkomt waarin je diverse systemen nodig hebt om een halve waarheid boven tafel te krijgen, laat staan dat het erg tijdrovend is om al die tooltjes ook weer up to date te krijgen, dat doet simpelweg niemand. Iedereen heeft informatie, maar is die makkelijk en snel toegankelijk? Is die up to date? Helpt die je bij het maken van beslissingen? Informeert die je partners en leveranciers en borgt die je wettelijke kader volledig?

HUMBLE is de nieuwe standaard. En wij? Wij blijven indruk maken!
Meer over HUMBLE
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.