KnowBe4 presenteert vijf tips om online veilig de feestdagen door te komen

Online winkelfraude, betalingsverzoeken voor cadeaubonnen die je niet hebt gekocht en andere gevaarlijke trucs die het vakantieseizoen kunnen verpesten

| KnowBe4 | 2 min | 16 december 2021 20:25
Copyright: KnowBe4
KnowBe4, leverancier van ’s werelds meest uitgebreide platform voor security awareness en phishing-simulaties, presenteert de top 5 cybersecurity tips om mensen te beschermen tegen een aantal gevaarlijke oplichtingstrucs die vaak gebruikt worden tijdens de feestdagen.
Elk jaar worden mensen slachtoffer van online fraude gerelateerd aan de feestdagen. Volgens de FBI zijn de twee meest voorkomende vormen van fraude het niet bezorgen en niet betalen van goederen of diensten. Bij producten die niet bezorgd worden betaalt een koper voor goederen of diensten die ze online vinden, maar worden de artikelen nooit geleverd. De andere vorm van fraude houdt in dat goederen of diensten worden verzonden, maar dat de verkoper nooit wordt betaald. Volgens een rapport van het Internet Crime Complaint Center (IC3) kostten deze vormen van oplichting in 2020 samen al meer dan $265 miljoen.

Hieronder staan vijf praktische beveiligingstips om de feestdagen op een veilige manier door te komen.
  1. Als de prijs van een product of dienst te mooi lijkt om waar te zijn, wees dan voorzichtig met de aankoop. Hetzelfde geldt voor een veelgevraagd of moeilijk verkrijgbaar product dat online wordt aangeboden op een onbekende website.
  2. Controleer altijd de reputatie van de verkoper wanneer je een aankoop doet, vooral als het product of de dienst afkomstig is van een website waar je nog nooit van hebt gehoord.
  3. Let bij het betalen van artikelen op aanbiedingen om cadeaubonnen van andere winkels als betaalmiddel te accepteren. Als je voor artikelen betaalt met een online betaal-app zoals PayPal, zorg er dan voor dat de betalingsmethode kopersbescherming biedt.
  4. Zorg ervoor dat je een wachtwoord niet opnieuw gebruikt op verschillende websites en gebruik een wachtwoord dat niet makkelijk te raden is. Cybercriminelen weten dat wanneer ze één wachtwoord bemachtigen, het wachtwoord waarschijnlijk te gebruiken is voor meerdere inlogs. Wachtwoordmanagers zijn een goed hulpmiddel om wachtwoorden veilig op te slaan.
  5. Schakel waar mogelijk Multi-Factor Authenticate (MFA) in op e-mail, winkel- en social media accounts. Dit is een extra stap die je kunt nemen om je accounts te beschermen.

“Niets zal iemand zo snel van zijn of haar vakantievreugde beroven als de ontdekking online te zijn opgelicht”, zegt Stu Sjouwerman, CEO van KnowBe4. “De beste manieren om veilig te blijven tijdens de feestdagen zijn niet eens heel technisch van aard, waardoor deze tips voor iedereen makkelijk te gebruiken zijn. Door het opvolgen van deze vijf eenvoudige tips zorg je ervoor dat je de feestdagen een stuk veiliger doorkomt.”

Voor meer informatie over bescherming tegen online vakantiefraude, download KnowBe4’s 2021 Holiday Resource Kit op https://www.knowbe4.com/holiday-resource-kit.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over KnowBe4
KnowBe4 is leverancier van 's werelds grootste platform voor security awareness-trainingen en simulated phishing. KnowBe4 is opgericht door IT- en data security-specialist Stu Sjouwerman en helpt organisaties het menselijke element van security aan te pakken. Dit doet het door het bewustzijn over ransomware, CEO-fraude en andere social engineering-tactieken te vergroten door middel van een nieuwe benadering van awareness-trainingen over security. Kevin Mitnick, een internationaal erkende cybersecurity-specialist en Chief Hacking Officer van KnowBe4, hielp bij het ontwikkelen van de KnowBe4-trainingen op basis van zijn goed gedocumenteerde social engineering-tactieken. Organisaties vertrouwen op KnowBe4 om hun eindgebruikers te mobiliseren als de laatste verdedigingslinie.
Meer over KnowBe4
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.