Colt Group krijgt erkenning voor ESG- en milieuprestaties

Concern ontvangt hoge waarderingen van EcoVadis en CDP

| Colt | 3 min | 16 december 2021 20:39
Copyright: Colt
De Colt Group, dat uit Colt Technology Services en Colt Data Centre Services (DCS) bestaat, heeft een Gold-waardering voor zijn environment, social & governance (ESG)-prestaties ontvangen van EcoVadis, een wereldwijd leider in duurzaamheidsbeoordelingen. Het Carbon Disclosure Project (CDP) scoorde de Colt Group daarnaast met een ‘B’ voor zijn milieuprestaties.

Meer dan 75.000 bedrijven in ruim 160 landen en 200 sectoren werken samen met EcoVadis. In de meest recente brancheranking scoort Colt met 71 van in totaal 100 punten in het 97e percentiel. De waardering door EcoVadis is gebaseerd op de prestaties van Colt op vier fronten: milieu, arbeidsomstandigheden en mensenrechten, bedrijfsethiek en duurzame inkoop. Het beleid, de uitvoering en resultaten daarvan van de Colt Group binnen elk van deze gebieden droegen bij aan de uiteindelijke score.

Het CDP is een internationale non-profitorganisatie die bedrijven, gemeentes, staatsbesturen en provincies helpt met het openbaar maken van hun milieu-impact. In 2020 rapporteerden meer dan 9.600 bedrijven die samen goed zijn voor meer dan 50 procent van de wereldwijde marktkapitalisatie over hun milieuprestaties via het CDP.

‘D’ vertegenwoordigt de laagste score en ‘A’ de hoogste op de waarderingsschaal van het CDP. De ‘B’-score van Colt plaatst het qua management in de bovenste helft van de CDP-populatie. Dit geeft aan dat de Colt Group gecoördineerde actie onderneemt ten aanzien van klimaatvraagstukken. Dit jaar heeft de groep nauw samengewerkt met Carbon Intelligence voor de ontwikkeling van zijn strategie voor duurzaamheid en het tegengaan van klimaatverandering.

Caroline Griffin Pain, bedrijfsjuriste en executive vice president bij Colt Technology Services: “De activiteiten van Colt zijn verankerd in ESG. Dit maakt deel uit van ons DNA en vormt een kerncomponent van onze bedrijfsstrategie. De nieuwe score die EcoVadis aan ons heeft toegekend laat zien dat we oog hebben voor de impact die we hebben op de samenleving, op onze mensen, op onze klanten en op de omgevingen waarin we actief zijn. Hieruit blijkt ook dat de maatregelen die we treffen een positief effect sorteren. We zijn er trots op dat we onze CDP-score tot een ‘B’ hebben verhoogd. Daarmee doen we het minstens zo goed als onze branchegenoten. We zullen ons blijven inspannen om de tenuitvoerlegging van onze ESG- en duurzaamheidsstrategie te versnellen om bij te dragen aan een eerlijker en duurzamer wereld.”

Niclas Sanfridsson, de CEO van Colt DCS: “Duurzaamheid staat voorop bij alles wat we bij Colt doen. Deze nieuwe mijlpaal geeft blijk van onze toewijding aan het milieu en ons streven om aan kop te gaan binnen onze branche op het gebied van duurzaamheid en positieve veranderingen binnen onze markt in gang te zetten. Dit is een prachtige waardering voor de inspanningen die alle betrokkenen hebben geleverd om dit mogelijk te maken. We blijven voor verdere verbeteringen zorgen en hopen dat die onze score de komende jaren verder zullen verhogen.”

Duurzaamheid is een strategische pijler van de Colt Group. De waarderingen van EcoVadis en CPD volgen na de recente bekendmaking van de organisatie van zijn toewijding aan op wetenschappelijke feiten gebaseerde doelstellingen voor CO2-reductie en zijn betrokkenheid bij een baanbrekende pilot voor biologische uitloging (de extractie van edelmetalen uit elektronisch afval) in samenwerking met N2S, een Britse aanbieder van levenscyclusdiensten voor IT-apparatuur.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Colt
Colt richt zich op de kracht van connectiviteit om de manier waarop de wereld werkt te transformeren - gebruikmakend van wat altijd al in het DNA zat om klanten succesvol te maken. Het Colt IQ Network verbindt datacenters en aangesloten gebouwen in de grootste zakencentra van Europa, Azië en Noord-Amerika.
 
Colt begrijpt waar zakelijke connectiviteit aan moet voldoen en biedt flexibele, on-demand en veilige high-bandwidth netwerk- en spraakoplossingen waarop bedrijven kunnen bouwen. Tot de klanten behoren data-intensieve organisaties wereldwijd. Colt is erkend als innovator en pionier op het gebied van software defined networks (SDN) en network function virtualisation (NFV). Colt is een privaat bedrijf en is één van de financieel gezondste bedrijven in de sector. Hierdoor is het in staat om de behoeften van zijn klanten centraal te stellen.
 
Meer over Colt
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.