Transport, logistiek en industrie inspiratiebron voor IT’ers

Bijna één op de vier ziet meeste innovatiekans bij overheid

| Winvision | 2 min | 17 december 2021 9:35
Copyright: Winvision
Nederlandse IT’ers raken geïnspireerd als het gaat om IT-innovatie in de branches transport en logistiek (25%) en industrie (23%). Dat blijkt uit onderzoek van Winvision, innovatieve IT-dienstverlener, onder ruim 350 IT’ers. Bijna één op de vier (23%) vindt dat de overheid veruit de grootste slag kan slaan als het gaat om innovatie op het gebied van IT. Zij denken dat er in deze branche nog genoeg innovatiekansen liggen. Ook de zorgsector (13%) en het onderwijs (12%) kunnen volgens de IT’er nog stappen zetten.

Anita van Dekken, directeur bij Winvision: “Iedere branche heeft zo zijn zwaktes en sterktes als het gaat om (digitaal) transformeren. Zo zie ik dat binnen de bouw en infra vaak veel tijd en geld wordt vrijgemaakt om de digitale transformatie door te voeren. Veel bouwbedrijven hebben een duidelijke visie, mede doordat ze de urgentie van digitaliseren goed aanvoelen. Binnen de zorg zien we de laatste tijd dat er mondjesmaat meer mensen in de board komen die kennis hebben van digitale, strategische vraagstukken. Het zou mooi zijn als dat de drive om te innoveren aanwakkert. Ook het onderwijs is zo’n typische markt waar men achterblijft met innovatie. Toch hebben we door de pandemie gezien dat ook zij digitaal flinke stappen hebben gezet.”

Procesoptimalisatie- en automatisering

Om als organisatie vol in te kunnen zetten op IT-innovatie is het belangrijk dat processen geoptimaliseerd en geautomatiseerd zijn. Bij de meeste onderzochte organisaties heeft het automatiseren van processen voldoende prioriteit. Slechts 13 procent van de IT’ers vindt dat daar meer aandacht aangegeven moet worden. Wel is het overgrote deel het erover eens dat het automatiseren van processen veel tijd kost (74%). Tenslotte valt op dat bijna 40 procent ziet dat sommige collega’s bang zijn om door procesautomatisering overbodig te worden.

Het volledige onderzoeksrapport ‘Dromen, innoveren en transformeren’ getiteld, is hier te downloaden.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Winvision
Winvision helpt organisaties om slimmer samen te werken en beter te presteren. Winvision verbindt strategie met innovatieve, datagedreven en praktische ICT-oplossingen. In samenwerking met haar klanten bouwen en integreren ze digitale technologie om medewerkers efficiënter en slimmer te laten communiceren en samenwerken. Daarnaast ligt de focus op het versimpelen en automatiseren van processen. Het doel is om met slimme ICT bij te dragen aan de digitale transformatie en het ontwikkelen van nieuwe businessmodellen. Winvision is onderdeel van Odin Groep.
Meer over Winvision
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.