HP roept op: geef karton een tweede leven

Maak je eigen duurzame kerstdorp

| HP | 2 min | 17 december 2021 14:38
Gewaardeerd
Copyright: HP
In deze drukke feestmaand is het aantal online bestellingen van cadeaus zoals speelgoed en kleding hoger dan ooit. Het karton is niet aan te slepen en huizen en straten staan vol met gebruikt karton. Sommige retailers riepen eerder al op de dozen te gebruiken als bouwpakket en ook HP roept op dozen niet eenmalig te gebruiken, maar ze een tweede leven te geven om eenmalig gebruik terug te dringen.

Duurzame kerstversiering

Speciaal voor de feestdagen heeft HP sjablonen laten ontwerpen om als gezin of DIY-liefhebber je eigen unieke kerstversiering te maken. Door middel van sjablonen creëer je met gebruikt karton of gebruikt inpakpapier eenvoudig je eigen decoraties. Bouw een duurzaam kerstdorp met bijvoorbeeld windmolens, dieren en een elektrische auto. Of knutsel je een kaarshouder en eigen kerstballen. Op deze manier hergebruik je het oud karton en inpakpapier en draag je bij aan een duurzame kerst. De sjablonen zijn te downloaden via HP Printables platform en via de HP Smart app.

Kartonschaarste

Door de vele online bestellingen hebben we te maken met kartonschaarste, een probleem voor veel ondernemers*. Karton wordt duurder en er wordt naar alternatieve verpakkingsmaterialen gezocht, zoals plastic. Dit is niet wenselijk vanuit milieuoogpunt. Op straat is dit probleem ook te zien, er is namelijk een absolute piek in kartonafval. Zo halen bepaalde gemeentes in december vaker karton op om overlast te voorkomen.

Christina Geierlehner, Duurzaamheids manager HP: “Duurzaamheid en bewustwording over het klimaat kan gaan over grote afspraken tijdens een klimaattop en we zien steeds meer bedrijven HP’s voorbeeld volgen om te werken naar meer duurzaamheid bij het maken, vervoeren en recyclen van producten. Maar soms is duurzaamheid ook heel dichtbij. Deze kerst hoop ik dat zoveel mogelijk gezinnen samen met de kinderen karton hergebruiken, bijvoorbeeld met de sjablonen die we op onze Printables website hebben gezet."

HP zelf voert een zeer strict duurzaamheidsbeleid met al 20 jaar een jaarlijks rapport waarin zowel de ambities, de resultaten en investeringen transparant worden gedeeld. Het stimuleert hergebruik van papier, maar ook plastic. Er zijn grote stappen gezet bij het terugdringen van verpakkingsmateriaal en via het HP Instant Ink abonnement ontvangen consumenten een envelope waarmee ze de cartridges gemakkelijk kunnen retourneren, zodat HP het plastic opnieuw gebruikt. Meer dan 85% van de originele HP-inktcartridges bevat gerecycled plastic.

Meer weten?

Ga naar het HP Printables platform voor alle sjablonen. Wil je meer gemak, duurzaamheid en besparen op inktkosten, ga dan naar HP Instant Ink met momenteel het eerste half jaar gratis.

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Uitstekend (1 rating).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Tags
HP
Over HP
HP Inc. (NYSE: HPQ) creëert technologie die het leven voor iedereen beter maakt. Altijd en overal. Met ons portfolio van printers, pc's, mobiele apparaten, oplossingen en diensten, creëren wij belevingen die indruk maken.
Meer over HP
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.