Equinix sluit zich aan bij tech-consortium voor koolstofarme brandstofcelontwikkeling voor datacenters

Organisaties gekozen door het Clean Hydrogen Partnership investeren in koolstofarme brandstofcelontwikkeling voor datacenters wereldwijd

| Equinix | 2 min | 17 december 2021 15:10
Copyright: Clean Hydrogen Partnership
Het Clean Hydrogen Partnership verstrekt 2,5 miljoen euro aan Equinix, Inc en zes andere techbedrijven om een project voor de ontwikkeling van koolstofarme brandstofcellen voor datacenters te helpen financieren. Het doel is om de koolstofemissies van de data-centerwerkzaamheden compleet terug te dringen.

Het project, genaamd EcoEdge PrimePower (E2P2), is een nieuw proof-of-concept-initiatief. E2P2 focust zich op de ontwikkeling van brandstofcellen met een lage milieu-impact die economische en veerkrachtige primaire stroomoplossingen bieden voor de datacenterindustrie. “Het E2P2-project zorgt voor schone, op brandstofcellen gebaseerde oplossingen voor het koolstofvrij maken van datacenters. Daar zijn wij trots op. Projecten zoals E2P2 zijn absoluut essentieel voor het behalen van onze ambitieuze EU-klimaatdoelstellingen", vertelt Bart Biebuyck, uitvoerend directeur van Clean Hydrogen Partnership.

Schone, primaire stroom voor datacenters

Het consortium, bestaande uit Equinix, InfraPrime, RISE, Snam, SOLIDpower, TEC4FUELS en Vertiv, onderzoekt een innovatieve integratie van vaste-oxidebrandstofcellen (SOFC) met UPS-technologie en lithium-ionbatterijen, om schone primaire stroom te kunnen leveren aan datacenters en andere IT-infrastructuren. De toepassing van SOFC op aardgas als primaire krachtbron maakt het mogelijk om de basis te leggen voor het gebruik van groene waterstof voor brandstofceltoepassingen, zowel voor noodsystemen als voor primaire krachtbronnen.
Equinix heeft een langetermijndoelstelling om in 2030 klimaatneutraal te zijn en wereldwijd volledig schone energie te gebruiken. Daarnaast maakt het E2P2-project deel uit van de doelstelling van het bedrijf om prioriteit te geven en steun te verlenen aan de ontwikkeling van schone en duurzame energieoplossingen voor toepassing in de hele datacenterindustrie.

"Het E2P2-project hoopt een doorbraak te zijn in het wereldwijd milieuvriendelijker maken van datacenters. Equinix zet zich in om onze impact op het milieu te beperken. Dit project biedt een unieke kans om te laten zien wat er mogelijk is op het gebied van innovatieve, schone, primaire energiebronnen. Het is belangrijk dat we de groei van de Europese markt voor schone en betrouwbare stroom steunen", vertelt Eugene Bergen Henegouwen, EMEA President van Equinix.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Equinix
Equinix, Inc. (NASDAQ: EQIX), verbindt toonaangevende bedrijven en overheden overal ter wereld rechtstreeks met hun klanten en partners in datacenters met de grootste keuze in netwerken. Equinix brengt bedrijven samen om nieuwe groeimogelijkheden te realiseren en hun organisatie, IT- en cloudstrategieën te versnellen. In de hedendaagse digitale economie, waar zakelijke businessmodellen steeds afhankelijker zijn van elkaar, is interconnectie essentieel voor succes. Equinix exploiteert het enige wereldwijde interconnectieplatform. Dit creëert constant nieuwe mogelijkheden voor bedrijven en overheden die op deze manier bij elkaar worden gebracht.
Equinix and IBX are registered trademarks of Equinix, Inc. International Business Exchange is a trademark of Equinix, Inc.
 
Meer over Equinix
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.