Gartner en Forrester benoemen TIBCO tot leider in Master Data Management

TIBCO behaalde de hoogst mogelijke scores bij 9 van de 24 evaluatiecriteria

| TIBCO | 3 min | 17 december 2021 15:16
Copyright: TIBCO
TIBCO Software Inc. ontsluit het potentieel van realtime data om sneller en slimmere beslissingen te nemen en helpt klanten de meest complexe datagedreven uitdagingen op te lossen. TIBCO kondigt aan dat het is benoemd tot leider in het 2021 Gartner Magic Quadrant for Master Data Management (MDM) voor het zesde jaar op rij. Deze aankondiging volgt op de recente benoeming tot leider in het Forrester Wave: Master Data Management, Q4 2021 report. Hier behaalde TIBCO de hoogst mogelijke scores bij 9 van de 24 evaluatiecriteria, waaronder compliance, zakelijke templates, schaalbaarheid, multidomein en technische ondersteuning.

"Digitale bedrijven moeten snel kunnen schakelen en het succes van applicaties hangt af van hun vermogen om sneller en slimmer toegang te krijgen tot data", zegt Mark Palmer, senior vice president, engineering, TIBCO. “Cloudmigratie, nieuwe bronnen van realtime data en door AI-gecreëerde synthetische data zorgen ervoor dat het beheren van zakelijke data een groter probleem is dan ooit tevoren. TIBCO bouwt de oplossingen die deze moderne organisaties nodig hebben om dataprocessen beter samen te voegen, waardoor ze eenvoudig kunnen worden geïntegreerd in de applicatieomgeving van een organisatie. Wanneer de organisatie een overzicht van alle data heeft, kunnen ze sneller reageren op veranderingen, effectiever samenwerken en processen met meer vertrouwen transformeren.”

TIBCO definieert ‘master data’ als één dossier van elke persoon, plaats of ding binnen een bedrijf. Dit moet worden samengevoegd, verrijkt en gecorrigeerd om een betrouwbaar beeld te kunnen bieden van bedrijfskritieke gegevens. Effectief MDM bevordert nauwkeurigere rapportage, elimineert fouten die worden veroorzaakt door slechte data en zorgt ervoor dat iedereen betere zakelijke beslissingen kan nemen op basis van betrouwbare data.

TIBCO EBX is een MDM- en data asset management-oplossing die organisaties helpt hun data beter te gebruiken door silo's te vermijden en de datakwaliteit in realtime te waarborgen. De alles-in-één benadering voor het beheren, beheersen en consumeren van gedeelde data – of het nu interne of externe master-, referentie-, hiërarchie- of metadata is – is ideaal voor organisaties die data assets delen via een uniforme multidomein-oplossing. EBX is een centraal onderdeel van TIBCO's visie op een data fabric architecture, die de mogelijkheden voor data management vergroot, vereenvoudigt en automatiseert zodat iedereen in een organisatie de oplossingen kan gebruiken.

Het Gartner Magic Quadrant for Master Data Management report 2021 zegt: "Leiders tonen diepgaande kennis van het volledige scala van MDM-functies, inclusief kernfuncties zoals kritische capaciteiten van MDM-oplossingen. Leiders richten zich op alle sectoren, geografische gebieden, datadomeinen en use cases. Hun oplossingen ondersteunen multidomein en alternatieve implementatie-opties zoals SaaS. Ze bieden uitstekende ondersteuning voor zakelijke rollen en bieden een superieure gebruikerservaring.”

Het Forrester-rapport zegt: “TIBCO Software levert al heel lang MDM en door Orchestra Networks over te nemen heeft zijn platform meer features gekregen, waardoor het meerdere domeinen kan ondersteunen. EBX is een alles-in-één softwareoplossing voor het modelleren, beheren en beheersen van gedeelde bedrijfsmiddelen. Het is een multidomein MDM-, reference data management- en metadata management-platform. TIBCO biedt modellering, integratie, datakwaliteit en procesgebaseerde collaboration. Belangrijke functionaliteiten zijn onder andere REST API’s, ingebouwde grafiekmodellering, containerondersteuning en geavanceerde authenticatie. TIBCO’s strategie richt zich op een hoge mate van automatisering door middel van AI/ML, vereenvoudigde implementatie en uitbreiding van het end-to-end MDM-platform om use cases te versnellen.”

TIBCO’s erkenning als leider in de Gartner en Forrester-rapporten volgt op een lijst van erkenningen van erkende analistenbureaus en peer review-sites, die het bedrijf allen positioneren als leider op het gebied van data management, analyse, integratie en de cloud.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over TIBCO
TIBCO Software Inc. ontsluit het potentieel van realtime data om sneller en slimmere beslissingen te nemen. Ons Connected Intelligence-platform verbindt elke applicatie of databron; verenigt data op een intelligente manier voor betere toegankelijkheid, controle en meer vertrouwen; en voorspelt vol vertrouwen resultaten in realtime en op grote schaal.
Meer over TIBCO
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.