Nieuwe Redfish-sensoren van Paessler verbeteren inzicht in gezondheid van serversystemen

Aanvullende mogelijkheden van de PRTG-netwerkmonitor

| Paessler | 2 min | 17 december 2021 15:23
Gewaardeerd
Afbeelding: REST API monitoring screenshot | Copyright: Paessler
Paessler, de monitoringexpert voor IT-infrastructuren en -netwerken, heeft aanvullende mogelijkheden toegevoegd aan zijn PRTG-netwerkmonitor. De nieuwe sensoren helpen organisaties bij het bewaken van de gezondheid van systemen en virtuele schijven. Hierdoor kan PRTG nu ook data via de Redfish System Health-sensor ontvangen. Dit geeft inzicht in de algehele systeemstatus van serverapparatuur en de status van verschillende componenten, zoals stroomvoorzieningen en PCIe-apparaten.

Eén centraal punt

Daarnaast is de Redfish Virtual Disk-sensor toegevoegd aan PRTG. Deze sensor bewaakt de virtuele schijven van Redfish-compatibele servers en toont hun capaciteit en status. In plaats van te moeten zoeken naar monitoringgegevens per servermerk, laat het Redfish-protocol eindgebruikers over het hele serverdomein zoeken. Zo hoeven bedrijven niet langer een aantal verschillende kanalen in de gaten te houden. Alle informatie over de servergezondheid is te vinden op één centrale plek.

Brede compatibiliteit

Redfish is gebaseerd op een RESTful (Representational State Transfer) programmeerinterface die eenvoudige query's met tal van programmeertalen mogelijk maakt. Het verzendt gegevens via HTTPS in een JSON-format. De sensoren zijn breed compatibel en kunnen worden aangesloten op hardware van de volgende leveranciers:
  • Dell
  • HPE
  • Lenovo
  • Supermicro X10 BMC
  • IBM
  • Cisco

"Met de toevoeging van deze nieuwe sensoren is Redfish nu nog gebruiksvriendelijker. Hierdoor kunnen bedrijven monitoren op een manier die voorheen niet mogelijk was”, vertelt Wilco Ravestein, Country Manager Benelux bij Paessler. “Daarnaast blijven we de bestaande Intelligent Platform Management Interface (IPMI) System Health-sensor ondersteunen. Zo zorgen we ervoor dat het gehele monitoringproces telkens eenvoudiger wordt voor de eindgebruiker.”

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Uitstekend (3 ratings).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Paessler
Paessler is dé monitoringsexpert. Zij leveren IoT-monitoringoplossingen en zijn daarmee vertegenwoordigd in een breed scala van bedrijven en instellingen. Hun tools worden gebruikt in bijvoorbeeld ziekenhuizen, fabrieken en kantoren. Monitoringsgegevens helpen de klanten van Paessler om middelen te besparen, om hun IT-, OT- en IoT-infrastructuur te optimaliseren en zo bijvoorbeeld energieverbruik of emissies te verminderen.
Meer over Paessler
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.