Data storyteller Toucan Toco breidt team in Amsterdam uit met Tim Bosman en Elisabet Queralto Garzon

| Toucan Toco | 3 min | 05 maart 2020 15:35
Afbeelding: Tim Bosman en Elisabet Queralto Garzon | Copyright: Toucan Toco
Toucan Toco, specialist in data storytelling, breidt het team in Amsterdam uit met Tim Bosman en Elisabet Queralto Garzon. Bosman richt zich in zijn nieuwe rol voor Toucan Toco op Business Development. Queralto Garzon vervult de positie van Project Manager. Met de uitbreiding van het team kan Toucan Toco concreet invulling geven aan het verwezenlijken van de groei-ambities op de Nederlandse markt.
 
Met data storytelling wil Toucan Toco niet alleen managers, maar ook medewerkers voorzien van inzichten waarmee zij gefundeerde beslissingen kunnen nemen. Het van origine Franse bedrijf opende ruim een jaar geleden een eigen kantoor in Amsterdam. Onlangs werd Yann Toutant aangesteld als Country Manager voor het neerzetten van een stevige structuur waarmee het bedrijf een goede uitgangspositie heeft om sterke groei te realiseren. De uitbreiding van het team met Tim Bosman en Elisabet Queralto Garzon is hiervoor een eerste stap.
 
Tim Bosman is een ervaren commercieel manager met een achtergrond in finance, vastgoed en business management. Met zijn kennis van zowel verkoop als management en een sterke focus op bedrijfsbeheer voegt hij waardevolle expertise toe aan het Nederlandse team. “Om succesvol te kunnen zijn zou data breed toegankelijk moeten zijn en niet alleen voorbehouden blijven aan een kleine groep mensen”, zegt Tim Bosman, business development manager bij Toucan Toco. “Ik vind het een mooie uitdaging om de expertise en toegevoegde waarde van Toucan Toco naar Nederlandse organisaties te brengen zodat iedereen kan profiteren van sterke inzichten en op basis daarvan daar betere beslissingen kan nemen.”
 
Elisabet Queralto Garzon heeft de nodige ervaring opgedaan als project manager op zowel de internationale als de Nederlandse markt, onder meer bij Effectory. Daar begeleidde ze onder andere een project bij Ikea, waarbij ze verantwoordelijk was voor de succesvolle implementatie van HR software in meer dan 50 landen. Ze zal deze ervaring nu inzetten om de Nederlandse klanten van Toucan Toco te ondersteunen.
 
“De oplossing van Toucan Toco is ontzettend slim en tegelijkertijd zo eenvoudig als het gebruiken van een app op je smartphone”, zegt Elisabet Queralto Garzon, project manager en customer success manager bij Toucan Toco. “Ik zie er naar uit om klanten te helpen het volledige potentieel van de oplossing optimaal te gaan gebruiken.”

12 miljoen euro groeikapitaal 

Toucan Toco is opgericht in 2014 heeft inmiddels kantoren in de Benelux, Frankrijk, Spanje, Italië en Amerika. Onder de ruim 100 klanten die gebruikmaken van de oplossingen van Toucan Toco bevinden zich onder meer Engie, Heineken, Sodexo en Renault Nissan. In november 2019 ontving het bedrijf in een eerste investeringsronde 12 miljoen euro groeikapitaal. Met het geld wil Toucan Toco onder meer de aanwezigheid in de Benelux-markt uitbreiden en de ambitie voor marktleiderschap verwezenlijken.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Toucan Toco
Toucan Toco is specialist in data storytelling. Het Franse bedrijf werd in 2014 opgericht door Kilian Bazin, Charles Miglietti, Baptiste Jourdan en David Nowinsky. Zij zagen dat alleen experts toegang hadden tot bedrijfsdata. Het doel is om data op een eenvoudige manier toegankelijk te maken voor andere professionals om zo ook waarde toe te voegen aan de beslissingen die zij moeten nemen.
Meer over Toucan Toco
Disclaimer
Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.