MisterGreen Electric Lease breidt uit naar Duitsland

Het doel is om in Duitsland binnen de kortst mogelijke tijd hetzelfde marktaandeel te bereiken als in Nederland

| MisterGreen Electric Lease | 2 min | 20 december 2021 10:25
Gewaardeerd
Copyright: MisterGreen Electric Lease
Leaseprovider en Tesla-expert MisterGreen breidt verder uit op de Duitse automarkt. De leasemaatschappij is sinds 2018 actief in Duitsland en heeft zich op 1 december officieel gevestigd in de hoofdstad Berlijn. Het doel is om in Duitsland binnen de kortst mogelijke tijd hetzelfde marktaandeel te bereiken als in Nederland. Om dit te bereiken heeft MisterGreen Friedrich Heidkamp aangesteld als Country Manager.

“Wij hebben bewust gekozen voor Berlijn omdat hier net Tesla’s Gigafactory is geopend, ‘s werelds meest geavanceerde fabriek voor grootschalige productie van elektrische voertuigen”, zegt Caroline Asselbergs-van Dijl, CEO van MisterGreen. “Bovendien heerst er in Berlijn een startup cultuur en staan mensen open voor innovatie en duurzaamheid. De automarkt in de hoofdstad is dan ook veel minder traditioneel dan in de rest van het land, waar benzineauto's zoals Volkswagen nog steeds de banksector domineren. Daarom verwachten wij dat het aandeel van elektrische auto's in Berlijn de komende jaren enorm zal toenemen."

Duitse automarkt

MisterGreen is al sinds 2018 actief op de Duitse markt. Vanuit het Amsterdamse hoofdkantoor bedienen ze Nederlandse eindgebruikers die in Duitsland werkzaam zijn. Asselbergs-van Dijl: “Hierdoor hebben we al een aantal jaar ervaring en weten we waar de kansen liggen. Duitsland is echt een land van de fossiele brandstof, maar ook hier wint elektrisch rijden aan populariteit. Dankzij overheidssteun wordt het steeds aantrekkelijker voor Duitsers om de brandstofauto aan de kant te zetten. Wij zijn dan ook erg blij dat wij hieraan kunnen bijdragen door vanuit de hoofdstad te opereren.”

Over Friedrich Heidkamp

Met Heidkamp heeft MisterGreen de juiste expert in huis gehaald voor de ontwikkeling van haar Duitse activiteiten. Heidkamp was sinds 2016 als Chief Commercial Officer betrokken bij de leasestartup Vehiculum, die de Duitse leasemarkt digitaliseerde en samen met Lidl in één week tijd duizend auto's digitaal verkocht. "Ik ben verheugd om MisterGreen te ondersteunen in hun duurzame missie", zegt Heidkamp. “De verkoop van Tesla is in november 2021 met meer dan tweehonderd procent gegroeid. Bovendien worden vanuit Tesla’s gigafactory in Grünheide de eerste auto's in het voorjaar van 2022 geleverd, het is precies het juiste moment om de focus in Duitsland te vergroten.”

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Goed (1 rating).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over MisterGreen Electric Lease
MisterGreen Electric Lease zet zich al meer dan 12 jaar in om de transitie naar duurzame mobiliteit te versnellen, door complete en betrouwbare leasecontracten voor elektrische auto's aan te bieden. De Tesla expert rust niet tot het gebruik van fossiele brandstoffen voor mobiliteit de wereld uit is. Met hun dienstverlening maken zij elektrisch rijden toegankelijk voor een groot publiek en verkleinen zij de impact op het milieu.
Meer over MisterGreen Electric Lease
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.