Aruba Networks blikt vooruit op 2022

Dobias van Ingen, CTO bij Aruba Networks, blikt vooruit op en deelt zijn voorspellingen voor 2022

| Aruba Networks | 2 min | 20 december 2021 13:35
Copyright: Manuela Adler via Pexels
Na een jaar waarin wederom veel gebeurd is, blikt Dobias van Ingen, CTO bij Aruba Networks, onderdeel van Hewlett Packard Enterprise, vooruit op en deelt zijn voorspellingen voor 2022.

De transitie naar Wi-Fi 6E neemt een vlucht in 2022

Hoewel er veel aandacht wordt besteed aan 5G voor mobiele apparaten, staan we aan de vooravond van een snelle overgang naar Wi-Fi 6E. Wi-Fi 6E levert een hogere capaciteit met een extra 1200 MHz. De meeste EU-landen hebben op dit moment een extra 500 MHz geadopteerd. Onderzoeksbureau 650 Group verwacht in 2022 een groei van meer dan 200% van Wi-Fi 6E enterprise AP’s. Dit geeft aan dat organisaties het potentieel van 6E erkennen, vooral met de huidige afhankelijkheid van videoconferenties, e-health en onderwijs op afstand.

Hogere eisen aan de gebruikerservaring zullen een stapsgewijze toename van de vraag naar consumptiemodellen, zoals Network-as-a-Service (NaaS), stimuleren

De toegenomen waarde die consumenten hechten aan ‘ervaringen’ boven ‘spullen’ zal ook binnen bedrijven een steeds grotere rol gaan spelen. Daarnaast willen organisaties meer financiële flexibiliteit en voorspelbare kosten, terwijl ze de IT-efficiëntie willen verhogen en innovatie willen stimuleren. Een flexibel consumptiemodel maakt dit allemaal mogelijk. Dit zal in 2022 leiden tot een grote toename van de vraag naar op consumptie-gebaseerde diensten, zoals Network as a Service (NaaS).

In 2025 zullen er 10 keer meer apparaten zijn dan mensen

Digitale transformatie-initiatieven hebben de afgelopen jaren geleid tot een wildgroei aan IoT-apparaten. In de komende jaren zal dit aantal nog veel groter worden, waardoor er in 2025 10 keer meer apparaten op de wereld zijn dan mensen. Hierdoor zal connectiviteit en beveiliging een van de belangrijkste thema’s van de komende jaren worden. Aangezien de komende jaren IT-skills nog steeds schaars zullen zijn zullen organisaties die deze apparaten niet geautomatiseerd kunnen onboarden, in bedrijf stellen en beveiligen, kwetsbaar zijn voor cybercriminelen.

Er ontstaan twee duidelijke paden voor de implementatie van SASE

Naarmate organisaties SASE-initiatieven vaker adopteren, zal er een duidelijke splitsing ontstaan in de manier waarop organisaties SASE implementeren. Kleine en middelgrote bedrijven zullen vaker kiezen voor een alles-in-één SASE-aanbod. Grote enterprises zullen daarentegen vaker kiezen voor meerdere leveranciers, waarbij een best-of-breed SD-WAN-partner voor on-premises beveiliging en WAN-gerichte mogelijkheden wordt gecombineerd met een volwaardige cloud security-partner die veilige secure web gateway (SWG), cloud access security broker (CASB) en zero trust network access (ZTNA)-services biedt.

Hybride werken zal de opkomst van ‘microbranches’ op basis van AI stimuleren

Thuiswerken zal ook na de pandemie blijven. Dit stimuleert de opkomst van zogenaamde microbranches. In 2022 zullen we een enorme groei zien in het aantal speciaal gebouwde microbranch-oplossingen die Wi-Fi-toegang combineren met geavanceerde multi-path WAN-connectiviteit en AIOps voor een betrouwbare en consistente gebruikerservaring.

Voorspellingen


Deze content bevat voorspellingen waarvan ook jij kan aangeven of je denkt dat ze gaan uitkomen of niet. Aan het eind van het jaar kijken we samen terug op welke voorspellingen het beste zijn geweest.

Ik doe mee!

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Aruba Networks
Aruba, onderdeel van Hewlett Packard Enterprise, is de wereldwijde leider in veilige, slimme edge-to-cloud netwerkoplossingen die AI gebruiken om het netwerk te automatiseren, terwijl ze gegevens gebruiken om krachtige bedrijfsresultaten te behalen. Met Aruba ESP (Edge Services Platform) en As-a-Service-opties, kiest Aruba voor een cloud-native aanpak om klanten te helpen aan hun eisen op het gebied van connectiviteit, veiligheid en financiële eisen te voldoen. Over de hele campus, in elke sector, elk datacenter en elke remote-werkomgeving, waarbij alle aspecten van bedrade, draadloze LAN, en wide area networking (WAN) aan bod komen.
Meer over Aruba Networks
Disclaimer
Deze content bevat voorspellingen die slechts een mening weerspiegelen op de datum van deze content en waarvan de uitkomst onzekerheden met zich meebrengt. Aan deze voorspellingen en/of trends kunnen dan ook geen rechten worden ontleend.

Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.