Nedcargo sluit aan op Simacan platform

Vierde grote vervoerdersoperatie die aansluit op slim samenwerkingsplatform voor tijdkritische netwerken in stedelijke gebieden

| Simacan | 2 min | 20 december 2021 16:16
Afbeelding: Jurgen Mook, CEO van Nedcargo (l.) en Jord Koot Chief Commercial Officer bij Simacan(r.) | Copyright: Simacan
Een van de grootste spelers in transport, freight forwarding en logistieke dienstverlening in Nederland, Nedcargo Logistics Group, heeft besloten om aan te sluiten op het Simacan-platform. Hiermee is Nedcargo Logistics Group, naast Cornelissen Transport, Dasko Groep en Simon Loos, de vierde grote Nederlandse vervoerder die de samenwerking aangaat en transport operaties gaat monitoren en verbeteren via het samenwerkingsplatform voor tijdkritische transportnetwerken in stedelijke gebieden.

Zicht op de transportoperatie

Nedcargo Logistics Group is met meer dan 850 medewerkers, 7 warehouses en een vloot van ruim 300 vrachtwagens een bekende speler in de markt, met name in de werkvelden retail, food & beverages, wines & spirits en freight forwarding. Als belangrijke speler in de Supply Chain van FMCG streeft Nedcargo Logistics Group naar het voorkomen van verspilling in de keten door vooruitstrevend en innovatief te zijn.

Met Simacan wil het bedrijf de volgende slag maken in de digitalisering van hun activiteiten. Dit doen ze door het inzichtelijk maken van eigen vloot en charters en hierdoor planningsoptimalisatie realiseren en real time executiemanagement implementeren. Met de aankomst schermen van Simacan wil Nedcargo nauwgezet personeel in kunnen zetten voor in- en uitladen van vracht, processen optimaliseren en tijd besparen. Ook gaat Nedcargo Simacan Satellites uitgeven aan hun eigen klanten, zodat deze te allen tijde weten waar hun goederen zich in de keten bevinden.

Jurgen Mook, CEO van Nedcargo Logistics Group: “Iedere dag leveren wij vanuit onze warehouses ongeveer 30.000 verschillende producten aan de distributiecentra van supermarkten, restaurants, slijterijen en groothandels in de Benelux. Door de overname van Portena Logistiek afgelopen juli zijn daar ook winkelstraatbeleveringen en fietsenlogistiek bijgekomen. Middels ons forwarding bedrijf importeren en exporteren wij jaarlijks ook ruim 50.000 vrachten over de hele wereld. Voor ons en onze klanten is tijdigheid en zicht op de bevoorradingsketen steeds crucialer, vandaar dat wij Simacan hebben gekozen om ons stap voor stap te helpen om meer grip op de operatie te krijgen.”

CEO van Simacan, Rob Schuurbiers: “Mijn droom is dat zowel verladers- als vervoerders in tijdkritische transportnetwerken nog nauwer gaan samenwerken om de supply chain te verbeteren en te verduurzamen. Dit kan alleen als de belangrijkste spelers in de retail logistiek met ons platform werken en dit gebruiken om met elkaar deze verbeteringen voor elkaar te krijgen. Nedcargo zit echt in onze sweet spot wat dat betreft. Dit is voor ons dan ook echt een doorbraak om in de gehele keten relevant te zijn.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Simacan
Sinds 2013 heeft Simacan het succes versterkt van bedrijven die actief zijn in last mile-logistiek en wegtransport van zogeheten fast-moving consumer goods, een sector waarin de voorspelbaarheid en punctualiteit van leveringen essentieel zijn. Het Simacan-platform is een open en leveranciersneutraal cloud-platform voor digitale samenwerking in transport en logistiek dat geoptimaliseerd is voor netwerkdistributie in stedelijke gebieden waarbij elke seconde telt. Simacan stelt retailers en e-commerce-ondernemingen in staat om hun klanten vijfsterrenervaring te geven met realtime uitvoeringsoplossingen en interactie met zowel bezorgers als klanten in het leveringsproces. Het team van Simacan heeft met succes waarde gecreëerd voor de grootste Nederlandse supermarktketens, vrachtvervoerders die winkelvoorraden aanvullen en marktleiders in koeriersdiensten, express-bezorging en pakketbezorging.
Meer over Simacan
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.