Nieuw onderzoek onthult economische impact van Tanium

Tanium Core identificeert 98% van de endpoints binnen de IT-omgeving en heeft een ROI van 277% over drie jaar

| Tanium | 3 min | 20 december 2021 17:24
Copyright: Tanium
Tanium, het platform dat inzicht en controle biedt over alle endpoints, deelt de bevindingen van een onderzoek van Forrester Consulting, uitgevoerd in opdracht van Tanium. De belangrijkste bevindingen tonen aan dat klanten veel kunnen besparen bij het gebruik van het Tanium-platform, zoals besparingen tot wel 2,4 miljoen dollar op de consolidatie van tools, 1,7 miljoen dollar op het terugvorderen van inactieve softwarelicenties en 1,2 miljoen dollar op fulltime werknemers.

“Het beheren van de IT-omgevingen van tegenwoordig, met gedistribueerde teams en toenemend complexe securitydreigingen, is een uitdaging”, zegt Tyker Fagg, Chief Revenue Officer bij Tanium. “Het is niet langer enkel een beslissing van IT om te investeren in de juiste oplossingen, het is een zakelijke beslissing die een grote impact kan hebben op de hele organisatie. Wij zijn er trots op om te zien dat een onafhankelijk onderzoek onze waarde voor publieke en private organisaties van alle grootten bevestigt.”

De Total Economic Impact (TEI)-methodologie wordt al meer dan 20 jaar gebruikt om financiële analyses te maken voor interne besluitvorming en als basis voor het showcasen van de financiële impact van hun oplossingen. Het Forrester onderzoek vond onder meer dat Tanium zijn klanten machtigt om het aantal onnodig licenties significant terug te brengen, wat de totale besparingen oplevert van $1.7 miljoen in drie jaar. Bovendien hadden de respondenten, met de zekerheid en controle die het platform bood, minder fulltime posities nodig om hun omgevingen te beheren en te beveiligen, waardoor organisaties hun IT-resources konden inzetten voor strategische projecten of kostenbesparingen door personeelsbeheer konden realiseren.

“Een van de belangrijkste voordelen van Tanium is zijn vasthoudendheid in een netwerk. Het kan zich over het gehele netwerk uitbreiden en zorgen dat de agent actief is op alle endpoints. Dit is iets dat we nog niet hebben gezien bij andere tools van tegenwoordig en het is zeker iets dat Tanium onderscheid van de concurrentie”, zegt een deelnemende VP of Global Infrastructure en Technology Operations, Financial Services.

Deelnemers meldden ook dat Tanium zorgt voor een betere samenwerking tussen beveiligings- en operationele teams en verbeterde besluitvorming faciliteert. Dit vermindert het aantal dure point oplossingen die worden gebruikt voor identificatie, beheer en beveiliging van endpoints. Andere bijkomende voordelen van het Tanium-platform zijn dat het ieder endpoint kan scannen op onderbenutte of inactieve software. Zodoende is iedere organisatie met Tanium in staat om de IT-hygiëne van hun omgeving continu te verbeteren.

Het platform biedt daarnaast de flexibiliteit om te schalen in een tempo dat geen invloed heeft op de activiteiten van andere bedrijfsonderdelen. De agents werden achter de schermen en zorgen voor het snelle installeren, bijwerken en verwijderen van software, en het distribueren, beheren en rapporteren van besturingssystemen en applicatiepatches.

Download hier het volledige ‘Total Economic Impact of Tanium’-onderzoek van Forrester.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Tanium
Tanium biedt een bewezen endpoint management- en security-platform dat gebouwd is voor veeleisende IT-omgevingen. Veel van de grootste en meest ontwikkelde bedrijven ter wereld, inclusief meer dan de helft van de Fortune 100, top retailers, financiële instellingen en zes divisies van de Amerikaanse strijdkrachten vertrouwen op Tanium voor het maken van belangrijke beslissingen, om efficiënt en effectief te kunnen opereren en bestand te zijn tegen verstoringen. 
Meer over Tanium
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.