Belastingdienst kiest voor Info Support voor haar Java-traineeships

Info Support heeft al ongeveer tachtig Java-ontwikkelaars opgeleid

| Info Support | 2 min | 21 december 2021 10:05
Gewaardeerd
Copyright: Michiel Leunens op Unsplash
Info Support gaat wederom de Java-traineeships verzorgen voor de Belastingdienst. Vanaf 2022 gaat het IT-bedrijf de komende vier jaar de Java-traineeships verzorgen voor zowel junior als meer senior medewerkers, waarvan elk opleidingstraject zo’n vier maanden in beslag neemt. Info Support heeft met zijn Kenniscentrum de afgelopen jaren al meerdere succesvolle Java-traineeships verzorgd voor de Belastingdienst en heeft daarmee ongeveer tachtig Java-ontwikkelaars opgeleid.

Trend binnen de arbeidsmarkt

Met de aanbesteding en het faciliteren van omscholing tot Java Developer speelt de Belastingdienst in op een duidelijke trend binnen de arbeidsmarkt. Het belang van goede ontwikkelaars wordt dankzij de digitalisering van de maatschappij steeds groter en in plaats van steeds weer nieuwe mensen aan te nemen, kiezen veel bedrijven ervoor om huidige werknemers om te scholen richting IT. Hiermee besparen zij op de kosten en middelen om nieuwe mensen in te werken en bewaken zij de continuïteit van de bedrijfscultuur.

Als IT-dienstverlener helpt Info Support zijn klanten bij deze omscholing. Het verzorgen van trainingen en opleidingen vormt een integraal onderdeel van de dienstverlening en daarom is ruim 25 jaar geleden ook het Kenniscentrum opgezet. “De opleidingen en trainingen die wij nu in de markt zetten, zijn oorspronkelijk opgezet om onze eigen mensen op te leiden tot goed geoutilleerde vakmensen”, vertelt Emiel Oudakker, Sales Manager Kenniscentrum bij Info Support. “Dat blijft ook altijd onze missie, om zowel intern als extern mensen zo goed mogelijk voor te bereiden op een bepaald vakgebied. We hebben eerder verschillende Java-traineeships gegeven voor de Belastingdienst, en deze opdracht laat zien dat onze focus op vakmanschap zeer wordt gewaardeerd.”

Incrementeel en iteratief opleiden

De Belastingdienst besloot om de Java-traineeships openbaar aan te besteden, omdat ze deze via een raamovereenkomst bij één dienstverlener wilden onderbrengen. “Een belangrijke uitdaging in deze opdracht is dat de studenten variëren in ervaring” vertelt Emiel. “We moeten er dus voor zorgen dat we een goede balans vinden en dat de opleiding voor iedereen zowel leerzaam als uitdagend is. Onze docenten beschikken allemaal over veel ervaring op dit vlak en hebben aangetoond goed om te kunnen gaan met deze diversiteit.”

Daarnaast kiest Info Support binnen deze traineeships voor incrementeel en iteratief opleiden. “Dit biedt de studenten een uitstekende mogelijkheid om zich kennis eigen te maken en toe te passen voordat er een moeilijker concept wordt behandeld. Via de toegepaste agile-methode en bijbehorende scrums krijgt iedereen de leerervaring die bij hem of haar past”, besluit Emiel.

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Matig (2 ratings).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Info Support
Info Support is specialist in maatwerksoftware, data solutions, beheer en trainingen en is vooral actief in de sectoren energie, mobiliteit, fintech, zorg, industrie en agrifood.
Meer over Info Support
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.