Kwart organisaties doet momenteel nog helemaal niets met artificial intelligence en machine learning

Vertrouwen in digitale transformatie strategie is hoog

| Unit4 | 2 min | 21 december 2021 10:15
Afbeelding: Hoe goed vinden respondenten dat hun organisatie het doet in de volgende gebieden? | Copyright: Unit4
24 procent van de organisaties geeft aan op dit moment nog geen gebruik te maken van artificial intelligence en machine learning. Dit blijkt uit onderzoek van Unit4, ERP-leverancier voor mensgerichte organisaties, onder 250 respondenten. Zestien procent hiervan zegt wel de mogelijkheden van de technologieën te verkennen. De overige negen procent doet zelfs dat niet. Ook op het gebied van workflow automation valt er voor een kwart (25%) van de bedrijven nog wat te behalen. Zij maken momenteel geen gebruik van de technologie.

Het is dan ook niet gek dat wanneer werknemers en beleidmakers worden gevraagd naar de uitdagingen die zij komend jaar zien om de bedrijfsstrategie te behalen, het grootste percentage (38%) verouderde technologieën en processen benoemt. Daarnaast is 24 procent bang dat concurrenten komend jaar sneller zullen innoveren dan zij en ziet 34 procent een uitdaging in het gebrek van communicatie tussen teams.

Veel vertrouwen in het beleid omtrent digitale transformatie

Wanneer we kijken naar hoeveel vertrouwen Nederlandse werknemers in het digitale transformatie beleid van hun organisatie hebben, zien we een rooskleurig beeld. Maar liefst 89 procent heeft (redelijk) veel vertrouwen in de strategie. En een digitale transformatie strategie is bij alle bedrijven ingeburgerd: geen enkele respondent geeft aan dat zijn of haar bedrijf geen digitale transformatie strategie heeft. Echter hebben momenteel lang niet alle bedrijven hun strategie zodanig op orde dat zij goed op veranderingen in kunnen spelen. Zo geeft 26 procent aan wel met verwachte veranderingen om te kunnen gaan, maar niet met veranderingen die ze niet zien aankomen.

“We zien dat er nog behoorlijk wat te halen valt voor organisaties als het gaat om de nieuwste technologieën”, stelt Lode Maris, Regional President West-Europa bij Unit4. “De pandemie heeft ons geleerd dat de digitale infrastructuur van bedrijven bestand moet zijn tegen onverwachte veranderingen. Het percentage dat zegt dit niet te kunnen vind ik opvallend hoog. Het is daarom belangrijk dat bedrijven zorg besteden aan hun digitale transformatie strategie en goed kijken welke technologieën hun organisatie nodig heeft om de digitalisering naar een hoger niveau te tillen. Het is daarnaast goed om deze strategie regelmatig te evalueren en niet slechts eens per jaar te bekijken. Zo blijf je als organisatie wendbaar.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Unit4
De next-generation bedrijfssoftware van Unit4 is de drijvende kracht achter veel van ’s werelds meest mensgerichte middelgrote dienstverleners. Het cloudplatform, ERPx, brengt de mogelijkheden van financieel-, inkoop- en projectmanagement, HR en FP&A samen binnen een geïntegreerd cloudplatform dat voorziet in real-time informatie. De software helpt om het inzicht, de effectiviteit en betrokkenheid van het medewerkers te vergroten. Het ondersteunt snelle en voortdurende veranderingen door maatwerk op schaal te leveren voor elke klant, het biedt de juiste tools om de processen in de gehele organisatie te verenigen en mensen met elkaar te verbinden.
Meer over Unit4
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.