KPN Security organiseert online hackwedstrijd

Hackwedstrijd onderdeel van het driedaagse securityevenement NLSecure[ID]

| KPN Security | 2 min | 21 december 2021 10:30
Copyright: KPN Security
KPN Security organiseert op 27 januari 2022 een online Capture the Flag Challenge. Deze hackwedstrijd is onderdeel van het driedaagse securityevenement NLSecure[ID]. In verband met de coronamaatregelen vindt NLSecure[ID] dit keer volledig online plaats.

Een Capture the Flag (CTF) Challenge is een wedstrijd waarin de deelnemers een fictieve organisatie proberen te hacken. Daarbij wordt gebruikgemaakt van een lab met een realistische bedrijfsomgeving. Deze omgeving bevat kwetsbaarheden op verschillende niveaus. Door de kwetsbaarheden te exploiteren verdienen de teams punten. Het team met de meeste punten wint de Challenge.

Een CTF Challenge draait zeker niet alleen om technische vaardigheden, maar ook om creativiteit en probleemoplossend vermogen. De kwetsbaarheden variëren van eenvoudig tot complex. Daarmee is de wedstrijd leuk en uitdagend voor zowel ervaren experts als beginners. Een portie securitykennis en hackingskills zijn natuurlijk wel zo handig.

Online CTF Challenge

De CTF Challenge is een vast onderdeel van NLSecure[ID], hét event voor de Nederlandse securitycommunity. Vanwege de coronamaatregelen is een grootschalig fysiek evenement in januari helaas niet haalbaar. Daarom heeft KPN Security Secured by Design gevraagd een online variant van de CTF Challenge te ontwikkelen. De communicatie tussen de organisatie en de deelnemers verloopt via het platform van Secured by Design. Denk hierbij aan het uitgeven van VPN-verbindingen en (technische) instructies.

Michael Tong Sang, Senior ICT Security Consultant bij Secured By Design, is blij dat de CTF Challenge alsnog doorgang kan vinden. “De dreiging van cybercriminaliteit is in coronatijd alleen maar toegenomen. Juist nu is het belangrijk dat ethische hackers hun technische vaardigheden aanscherpen en nieuwe kennis opdoen. Dit vergroot de digitale weerbaarheid van Nederland.”

Meld je snel aan!

Een team mag maximaal bestaan uit vijf personen. In totaal kunnen er 125 mensen meedoen aan de CTF Challenge. “De afgelopen jaren zaten we binnen no-time vol, dus wees er snel bij”, zegt Tong Sang. Deelnemers kunnen zich aanmelden via deze link.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over KPN Security
KPN Security speelt al decennialang een cruciale rol bij het beveiligen van de kritieke infrastructuur van Nederlandse organisaties. We helpen klanten die vertrouwen op onze kennis en kunde, en op het meest uitgebreide securityportfolio dat op de markt beschikbaar is. We bieden niet alleen ijzersterke kant-en-klare securityoplossingen voor identity en privacy, maar we beschikken ook over een volledig dienstenpakket voor managed security.

Met onze securityprofessionals zijn we de grootste Managed Security Service Provider (MSSP) van Nederland en marktleider op de Nederlandse IT-securitymarkt. Daar hoort ook een state of the art Security Operations Center bij. Vanuit ons SOC beveiligen en bewaken onze securityspecialisten de ICT-infrastructuur van KPN en haar zakelijke klanten. Zodat zij met vertrouwen de kansen van de digitale wereld kunnen benutten.
Meer over KPN Security
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.