Bit Academy verhuist naar TNW Spaces voor groei en meer verbinding met het bedrijfsleven

Opleiding maakt het mogelijk om IT-talent snel te laten instromen bij bedrijven binnen de TNW community

| Bit Academy | 3 min | 21 december 2021 15:10
Copyright: Bit Academy
Bit Academy kondigt vandaag aan dat het zijn locatie in Amsterdam verhuist naar TNW Spaces in Amsterdam West. Dankzij de verhuizing kan de vernieuwende peer-to-peer opleiding voor ICT-onderwijs verder groeien en zijn studenten nauwer in contact brengen met toonaangevende start- en scale-ups binnen Europa. Op deze manier maakt de opleiding het mogelijk om IT-studenten snel te laten instromen bij de snelgroeiende bedrijven die verbonden zijn aan TNW Spaces.

De nieuwe locatie is gelegen aan het Koningin Wilhelminaplein te Amsterdam en biedt ruimte voor 150 studenten. Het gebouw heeft de allernieuwste faciliteiten voor een optimale leer- en werkomgeving en is voorzien van klaslokalen, eventruimtes, parkeerplaatsen, loungeplekken, vergaderruimtes, koffiespots en een spectaculair atrium. Bovendien is de locatie eenvoudig te bereiken via het openbaar vervoer en ligt het aan een optimale zichtlocatie nabij de A10.

Het toegankelijke kantoor en de community van TNW spaces past perfect bij de Bit Academy, omdat het onderwijsprogramma van de Bit Academy praktijkgericht is en studenten de vrijheid krijgen om zelf te bepalen hoe hun onderwijstraject eruit ziet. Bovendien kunnen studenten in contact komen met de levendige tech community van The Next Web. Hier kunnen ze nieuwe contacten leggen, deelnemen aan events en zich laten inspireren door succesvolle start- en scale-ups, freelancers en ondernemers. Op deze manier ontstaat er een inspirerende omgeving die samenwerking en het uitwisselen van ideeën stimuleert. Daarentegen kunnen bedrijven door de aanwezigheid van de Bit Academy eenvoudiger in contact komen met IT-talent en hen laten instromen.

Robert-Jan de Laive, founder en Managing Director bij TNW Spaces: “De Bit Academy is een prachtige aanvulling binnen onze community omdat de studenten net als onze leden een passie delen voor technologie. Bovendien is het een praktische en oplossingsgerichte IT-opleiding, waardoor onze leden de mogelijkheid krijgen om samen te werken met jong talent. Voor de studenten geldt daarentegen dat ze dankzij onze community op een toegankelijke en informele manier in contact kunnen komen met het bedrijfsleven.”

“We zijn de afgelopen jaren enorm gegroeid en blij met de verhuizing naar TNW Spaces West. Het is een prachtig multifunctioneel pand die veel plek biedt voor inspiratie. Dankzij de locatie, de verschillende soorten werkplekken en de levendige community is de locatie een échte innovatie hub die niet alleen inspirerend is voor onze studenten, maar ook voor onze medewerkers,” aldus Dennis Berkhof, mede-oprichter van de Bit Academy. “Daarnaast zien we dat steeds meer mbo-scholen docenten willen verplichten om voortaan een deel van hun lessen online te verzorgen. Wij geloven echter dat fysieke aanwezigheid en direct contact met het bedrijfsleven het beste is voor de ontwikkeling van studenten. Dankzij het nieuwe pand kunnen onze studenten fysiek aanwezig zijn wanneer zij dit willen. Bovendien zitten ze tussen dé tech bedrijven die er op dit moment toe doen.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Bit Academy
Bit Academy is een vernieuwende peer-to-peer opleiding voor ICT-onderwijs, dat is opgezet in samenwerking tussen verschillende ROC’s en onderzoeksorganisatie Bit. Het onderwijsprogramma van de Bit Academy bestaat uit peer-to-peer onderwijs. Hierdoor krijgen studenten de mogelijkheid om zelf te bepalen hoe hun onderwijstraject eruit ziet. De lessen van de Bit Academy worden verzorgd door bekwame, hybride docenten en coaches uit het bedrijfsleven die aan alle eisen voldoen om les te geven op het mbo. Bovendien krijgen de mbo’ers de kans om zich op te trekken aan de young professionals en topstudenten (uit het hbo en wo) van BIT, die werken aan innovatieve, betaalde projecten voor het bedrijfsleven. Op deze manier kunnen mbo’ers zich optrekken aan een ander niveau.

Om de kwaliteit van de opleiding te waarborgen wordt de Bit Academy voortdurend gecontroleerd door de ROC’s, waardoor studenten een officiële mbo opleiding op niveau 4 kunnen afronden. Aangezien het een regulier bekostigde opleiding is, betalen studenten evenveel studiegeld als voor een reguliere opleiding en hebben ze de voordelen van studiefinanciering en een ov-studentenkaart. Op deze manier zorgt de opleiding ervoor dat studenten gemakkelijker kunnen doorstromen naar het HBO en sneller kans hebben op een baan in het ICT werkveld.
Meer over Bit Academy
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.

Nog een artikel lezen?


Vorige artikel
Volgende artikel
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.