SAS organiseert Global Hackaton in 2022 om nieuwsgierigheid en innovatie te stimuleren

SAS Hackathon draagt bij aan oplossen van wereldwijde zakelijke en maatschappelijk relevante problemen met analytics en AI

| SAS | 3 min | 21 december 2021 16:16
Copyright: SAS
In 2022 organiseert SAS opnieuw een wereldwijde Hackathon en deze editie is volledig digitaal. Met deze wereldwijde hackathon biedt SAS de mogelijkheid om technologie op nieuwe en innovatieve manieren te gebruiken. Data scientists, technologieliefhebbers en visionairs uit meer dan 30 landen strijden met elkaar om de beste technologische oplossingen te ontwikkelen voor zakelijke of humanitaire uitdagingen. Dit kunnen wereldwijde humanitaire problemen zijn, zoals het bestrijden van de pandemie en het aanpakken van de klimaatverandering, of meer bedrijfsgericht zoals het helpen van een bank bij fraudebestrijding. Innovatie wordt gestimuleerd door verschillende groepen mensen te laten samenwerken in een creatieve en competitieve omgeving, terwijl ze experimenteren met de nieuwste analytics, AI, cloud en open-source technologie.

2022 SAS Hackathon registratie nu open

De inschrijving is geopend. Tot 15 februari kunnen teams met verschillende achtergronden en vaardigheden zich inschrijven via de SAS Hackathon website. Iedereen die geïnteresseerd is in analytics kan meedoen aan de 2022 Hackathon, inclusief klanten en partners van SAS, onafhankelijke ontwikkelaars, studenten en startende bedrijven.

In maart 2022 zullen de teams met elkaar en met SAS mentoren en partners gaan brainstormen en samenwerken om hun ideeën en technologieën te verbeteren. De finalisten worden in april geselecteerd en gekoppeld aan SAS-experts voor de verdere ontwikkeling van hun toepassingen. De winnaars worden bekendgemaakt op een internationaal SAS-evenement.

De SAS Hackathon is volledig digitaal en veel meer dan een wedstrijd. De geselecteerde teams krijgen gratis toegang tot SAS Viya op Microsoft Azure, deskundige begeleiding, en informatie en ondersteuning om hun toepassingen verder te ontwikkelen. De Hackathon-teams kunnen potentieel levensvatbare toepassingen en producten voor de markt creëren, waarbij SAS helpt met het verder ontwikkelen van een product of oplossing en het in de markt zetten ervan.

"Geweldige ideeën kunnen van iedereen en overal komen. Wanneer dataliefhebbers uit verschillende regio's, met verschillende achtergronden en vaardigheidsniveaus samenkomen, gebeuren er fantastische dingen", zegt Einar Halvorsen, Global Hackathon Lead bij SAS. "De SAS Hackathon is echt een omgeving waar nieuwsgierigheid leidt tot innovatie."

Enkele innovatieve voorbeelden van de Hackathon van 2021 zijn:
  • ITsAmsterdam [Nederland] heeft een computer vision-model ontwikkeld om chirurgen te helpen de veiligheid van patiënten te verbeteren tijdens het operatief verwijderen van de galblaas.
  • NPK4Ever [US] hebben een model gemaakt voor het recyclen van meststoffen om de voedselproductie te stimuleren en het milieu te verbeteren.
  • ifb4Sustainability [Duitsland] de ‘Positive Impact Analyzer for Banking’-tool van het team helpt banken om hun portefeuilles beter af te stemmen op de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties.
  • Hackanadians [Canada] met de Traffic Lights for Life kunnen verkeerslichten "luisteren" naar voertuigen van hulpdiensten door middel van audiodetectie, in-cloud deep learning en kruispuntcontrole om aanrijdingen met hulpverleningsvoertuigen te voorkomen.
Meer informatie over de succesvolle resultaten van vorig jaar vind je in dit e-book.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over SAS
SAS is een betrouwbare leverancier van analytische oplossingen voor organisaties die onmiddellijke waarde uit hun gegevens willen halen. Een uitgebreide reeks van analyseoplossingen en brede branchekennis zorgen ervoor dat onze klanten terugkomen en zich zelfverzekerd voelen. Met SAS® kunt u inzichten uit uw gegevens ontdekken en alles begrijpen. Bepaal wat werkt en los op wat niet werkt. Neem intelligentere beslissingen en stimuleer relevante verandering.
Meer over SAS
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.