Corilus optimaliseert financiële processen dankzij Medius Accounts Payable Automation

Medius biedt transparantie in en controle over facturen en budgetten

| Medius | 2 min | 22 december 2021 10:11
Copyright: Medius
Corilus, Belgisch leverancier van medische softwareoplossingen, heeft meer inzicht en transparantie gekregen in de factuurverwerking en status van aankooporders dankzij de implementatie van Medius Accounts Payable (AP) Automation van Medius, toonaangevend leverancier van cloudgebaseerde oplossingen voor uitgavenbeheer. De implementatie van Medius AP Automation draagt bij aan de professionalisering van Corilus. Hiermee komt een einde aan een complexe situatie waarin aankoopfacturen in verschillende afdelingen blijven liggen zonder ingeboekt te worden, wachtend op goedkeuring van de lokale verantwoordelijke. Hierdoor stond de deur open voor foute beleidsbeslissingen, gebaseerd op onvolledige informatie.

Flexibele oplossing voor het gehele factuurtraject

Corilus verwerkt op zes bedrijfslocaties jaarlijks zo’n 10.000 facturen. De business ging goed, maar de backoffice kon beter. De omgang met facturen en aankooporders was niet altijd even duidelijk. Er was behoefte aan meer inzicht, controle en eigenaarschap over facturen. Medius kreeg de opdracht om dit te realiseren, omdat zij een oplossing biedt voor het gehele factuurverwerkingstraject en dankzij het flexibele systeem goed te integreren is met bestaande ERP-systemen.

Jean-Yves Steenhout, business controller bij Corilus: “Het was voor ons ontzettend belangrijk om een oplossing te vinden die ons inzicht verschaft in het gehele factuurverwerkingsproces en naadloos aansluit bij ons huidige ERP-systeem. De oplossing van Medius past goed bij onze wensen. Al onze communicatie verloopt nu via Medius AP Automation en dat heeft ons veel inzicht en transparantie gegeven. De samenwerking met Medius was bovendien goed. Ze speelden kort op de bal en stonden altijd klaar als ik met vragen bij ze aanklopte. We zijn er nog niet, maar we hebben gezamenlijk een mooie en veelbelovende basis gelegd voor een transparant, toekomstbestendig boekhoudkundig proces.”

Yvonne Jans, area manager Western Europe bij Medius: “Voor Corilus was het van belang om het factuurverwerkingsproces meer te professionaliseren en efficiënter te laten werken. Ze zochten naar een oplossing die ze inzicht kon verschaffen in openstaande facturen en budgetten, zodat uitzoekwerk van waar facturen liggen niet meer nodig is. Medius AP Automation voorziet in deze behoefte. Samen met Corilus hebben we in korte tijd gezorgd dat de oplossing op alle bedrijfsentiteiten live is. Ik heb veel bewondering voor hoe Corilus haar medewerkers zo snel het systeem eigen heeft laten maken, zeker in een tijd waarin alles vanuit huis moest worden gedaan. Ze hebben zich altijd honderd procent ingezet. De samenwerking met Corilus was dan ook erg prettig en belooft veel goeds voor toekomstige projecten.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Tags
Medius
Over Medius
Medius is een toonaangevende wereldwijde leverancier van cloudgebaseerde oplossingen voor uitgavenbeheer, die organisaties vooruithelpt door de beste procesefficiëntie, kostenbesparing en financiële controle mogelijk te maken. Medius werd opgericht in 2001 en verwierf in 2019 Wax Digital, aanbieder van inkoopoplossingen.
Meer over Medius
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.