Hoe Industrie 4.0 en robots de magazijnlogistiek versterken

In de huidige Industrie 4.0-realiteit zijn robots alledaags en bevolken ze veel productie- en magazijnfaciliteiten over de hele wereld

| SAP | 1 min | 24 december 2021 10:35
Copyright: Bechtle
Bechtle, een van Europa's meest bekende IT-serviceproviders die meer dan 40.000 hardware- en softwareproducten aanbiedt aan de industriële en publieke sector, is een goed voorbeeld van hoe Industrie 4.0 in de echte wereld werkt.

Toen Bechtle zich ten doel stelde om zijn e-commerce-activiteiten met 250% te vergroten, moest het ongeveer twee keer zoveel pakketten verwerken. En toen COVID-19 mensen dwong om meer tijd thuis door te brengen, nam de vraag naar thuiskantoorapparatuur enorm toe.

Om aan deze hoge vraag te voldoen, moest Bechtle meer magazijnmedewerkers in dienst nemen om de leveringscapaciteit te vergroten. Door de lage werkloosheid in de regio was het echter moeilijk om arbeidskrachten te vinden. Dit bracht het innovatieve bedrijf ertoe om out of the box te denken.

Wetende dat de huidige handmatige magazijnprocessen het doel niet konden ondersteunen, ging Bechtle op zoek naar een nieuwe oplossing. Het antwoord was om logistieke diensten te transformeren met Industry 4.0. door autonome mobiele robots in zijn magazijn in te zetten om de supply chain-activiteiten te transformeren.

De integratie van robotica in het magazijn werd gezien als een belangrijke eerste stap in het Industry 4.0-traject van het bedrijf.

Lees hier het hele artikel.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over SAP
SAP, de Experience Company, helpt organisaties van iedere omvang en in alle branches optimaal te presteren. Met technologieën voor machine learning, Internet of Things (IoT) en geavanceerde analytics veranderen onze klanten in intelligente ondernemingen. SAP verschaft mensen en organisaties gedetailleerde businessinzichten en stimuleert samenwerking waardoor ze de concurrentie voor blijven. We vereenvoudigen technologie voor bedrijven, zodat ze hun software kunnen gebruiken zoals ze dat wensen, zonder onderbrekingen. Met onze end-to-end applicatiesuite en diensten versoepelen we de bedrijfsvoering van zeer veel bedrijven en publieke organisaties. Met onze oplossingen kunnen zij zich continu aanpassen, rendabel werken en het verschil blijven maken. Ondersteund door een wereldwijd netwerk van klanten, partners, medewerkers en opinieleiders draagt SAP bij aan een betere wereld en een beter leven.
SAP and other SAP products and services as well as their respective logos are trademarks or registered trademarks of SAP SE in Germany and other countries.
Meer over SAP
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.