Game om bewust te worden van nepnieuws

Kruip in de huid van een raadslid of wethouder uit De Gemeente

| Digitale Overheid | 1 min | 24 december 2021 10:39
Copyright: Digitale Overheid

Je weet het niet zeker, maar je hebt het gevoel dat je wordt belaagd met nepnieuws. Hoe kom je erachter wanneer je informatie kunt vertrouwen? En wanneer is de informatie online manipulatie? Trek jij op tijd aan de bel bij je collega’s als het mis gaat?

Kruip in de huid van een raadslid of wethouder uit De Gemeente. De keuzes die jij maakt, bepalen hoeveel impact nepnieuws op De Gemeente heeft en of inwoners je blijven vertrouwen.

Serious game

Om politieke ambtsdragers, zoals wethouders, raadsleden en Statenleden, meer bewust maken van de effecten van desinformatie en nepnieuws is in opdracht van het ministerie van BZK de ‘serious game’ Desinformatie in je gemeente(externe verwijzing) ontwikkeld. Ook als je niet tot de doelgroep hoort is de game interessant. De game is onderdeel van Leeraanbod maatschappelijke stabiliteit(externe verwijzing).

Bestrijden nepnieuws en desinformatie

Het nieuwe kabinet zet ook in op het bestrijden van nepnieuws en desinformatie. Dat wil ze, onder andere, doen door de verantwoordelijkheid voor het tegengaan van desinformatie en haatzaaien op grote online platforms bij deze organisaties te beleggen.

Lees hier het hele artikel.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.