Bitcoin algoritme: hoe werkt dit?

Bepaal het beste moment om te handelen

| Anycoin Direct | 2 min | 31 december 2021 12:45
Gewaardeerd
Copyright: Anycoin Direct
Ook in de crypto wereld heb je algoritmes. De cryptografie is gebaseerd op een bepaald algoritme. Dit algoritme zorgt voor de codering van bepaalde informatie. Door op basis van algoritme te traden, kun je bepalen wanneer het beste moment is om te handelen. Wij leggen je hieronder uit hoe dit werkt.

Hoe werkt het?

Het algoritme is een reeks instructies die stap voor stap een probleem oplossen. In cryptocurrencies bieden algoritmen computers een reeks van stappen voor het voltooien van verschillende acties. Deze bestaan uit een precieze lijst van instructies of acties, waarin wordt aangegeven hoe de taak moet worden uitgevoerd. Je zou het kunnen vergelijken met een IKEA instructie. Je moet een aantal stappen volgen om jouw kast in elkaar te zetten. De input die je hebt zijn de materialen die je nodig hebt en de instructies. De output is een in elkaar gezette kast voor jouw slaapkamer!

Traden met algoritme

Het handelen met algoritmen in de cryptomarkt kan heel nuttig zijn om verschillende redenen. In de crypto markt heb je te maken met een hoge volatiliteit. Dat betekent dat er meer potentiële schommelingen kunnen zijn in prijzen. De cryptomarkt wordt niet beïnvloed door strategieën van fondsen of groot vermogensbezitters. De markt wordt ook niet bepaalt door een overheidsinstantie of centrale bank, hierdoor sluiten de crypto markten nooit en is er een beperkt aantal cryptomunten beschikbaar. Door middel van algo-trading kun je bepalen op welk moment je in cryptomunten moet gaan handelen. Hierbij wordt gekeken naar verschillende aspecten, waaronder prijs, momentum en volume.

Crypto trading bots

Een crypto trading bot is een feite een softwareprogramma dat kunstmatige intelligentie en machine learning gebruikt om de markt te observeren. Dit programma kan op een geautomatiseerde manier crypto currency trades uitvoeren op basis van de algoritmes. Het potentieel en voordeel van een crypto trading bot is dat je een hoger rendement kan behalen dan wanneer je handmatig zelf aan de slag gaat. Ook heb je zo weinig mogelijk risico.

Benieuwd naar traden in crypto? Check dit!

Ben je naast je werk of huidige spaarrekening op zoek naar een manier om je geld te beleggen? Kijk dan op het overzichtelijke platform van anycoindirect.eu/nl.

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Redelijk (1 rating).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Anycoin Direct
Sinds onze start in 2013 maken we het voor iedereen mogelijk om cryptocurrencies (waaronder Bitcoin en Ethereum) in Europa te kopen en verkopen. We streven ernaar de beste te zijn op het gebied van transparantie en vertrouwen. De zeer positieve Trustpilot-scores die onze klanten hebben ingevuld en het feit dat wij als eerste grote partij zijn aangemeld bij DNB, bevestigen dit. We weten dat cryptocurrencies voor sommigen van jullie moeilijk te begrijpen zijn. Daarom hanteren wij zeer duidelijke voorwaarden en hebben wij een platform ontwikkeld waarbij gebruiksvriendelijkheid hoog in het vaandel staat. Dankzij ons stapsgewijze proces kunt u gemakkelijk, snel en veilig cryptocurrencies kopen en verkopen.
Meer over Anycoin Direct
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.