Nieuwe LG TV's herdefiniëren kijk- en gebruikerservaring met ongeëvenaarde functies en technologieën

Krachtige beeldverwerkingstechnologieën en een verbeterd webOS met nog meer slimme functies en diensten

| LG Electronics | 6 min | 03 januari 2022 10:46
Afbeelding: De OLED evo Gallery Edition (97G2) | Copyright: LG Electronics
LG Electronics (LG) onthulde vandaag haar meest geavanceerde TV line-up tot nu toe. Met als hoogtepunt de 2022 OLED TV's. De TV’s hebben krachtige beeldverwerkingstechnologieën en een verbeterd webOS met nog meer slimme functies en diensten. LG’s nieuwste modellen verbeteren hiermee de kijk- en gebruikerservaring als nooit tevoren.

LG OLED

LG OLED TV is al negen jaar lang marktleider op de wereldwijde premium TV-markt en acht jaar op rij onderscheiden met een CES Innovation Award. OLED TV's van LG hebben het premium TV-segment hervormd en zijn nu de eerste keuze voor miljoenen consumenten wereldwijd.[1] OLED TV's maken gebruik van zelfoplichtende pixels die individueel kunnen worden in- en uitgeschakeld om perfect zwart, natuurlijke kleuren en oneindig contrast te leveren. OLED is dunner en lichter dan elke andere display technologie zonder achtergrondverlichting, waardoor ongekende vormen kunnen worden gecreëerd, zoals buigbare en oprolbare tv's.

Met LG's geavanceerde OLED-paneel zijn de nieuwe modellen uit de G2-serie een klasse apart. De OLED evo technologie in zowel de G2 en C2 series levert een hogere helderheid voor ultra-realistische beelden en detail. Aangedreven door LG's nieuwe α (Alpha) 9 Gen 5 intelligente processor, [2] stelt de Brightness BoosterTM technologie van LG G2-serie TV's in staat om nog meer helderheid te leveren door verbeterde warmteafvoer en een geavanceerd algoritme.[3]

LG's 2022 G2-serie introduceert een nieuw 83-inch model en 's werelds eerste 97-inch OLED-model als aanvulling op de 55-, 65- en 77-inch TV's die al in de line-up zitten. De LG G2-serie levert een verfijnd design met een flush-to-the-wall Gallery Design. LG's C2-serie biedt de meest diverse selectie schermformaten met in totaal zes voor 2022: 's werelds eerste 42-inch OLED TV, ideaal voor console- en PC-gaming, als aanvulling op de 48, 55, 65, 77, 83 inch TV’s. Deze OLED TV-serie heeft dunnere randen voor een meeslepende kijkervaring en geeft de TV een slanker design.

Sneller en slimmer

In de meeste nieuwe LG TV-modellen maakt de α 9 Gen 5 gebruik van deep learning om de upscaling-prestaties te verbeteren en beelden een driedimensionale kwaliteit te geven door elementen op de voorgrond en op de achtergrond beter van elkaar te onderscheiden. De α 9 Gen 5 breidt ook de mogelijkheden van LG's AI Sound Pro-functie uit om kijkers levensechte audio te bieden; doordat de ingebouwde luidsprekers van de TV’s virtueel 7.1.2 surroundgeluid kunnen produceren.

Geüpgradede UX

De nieuwste versie van LG's innovatieve Smart TV-platform levert een optimale gebruikerservaring op LG's nieuwe TV's door gebruiksgemak en eenvoudige ontdekking van content te bieden. webOS 22 introduceert persoonlijke profielen zodat gebruikers kunnen genieten van een gepersonaliseerde kijkervaring. Onder elk profiel kunnen gebruikers snelle toegang tot hun favoriete streamingdiensten instellen, aanbevelingen op maat krijgen op basis van hun kijkgeschiedenis en realtime alerts ontvangen om op de hoogte te blijven van favoriete sportteams. Aanmelden bij profielen kan zowel via de TV-browser als via een smartphone met NFC Magic Tap.

NFC Magic Tap kan ook worden gebruikt om het scherm van een mobiel apparaat te spiegelen naar een LG TV.4 Kijkers kunnen ook content spiegelen in huis van de ene TV naar de andere met behulp van Room To Room Share. Hiermee wordt kabel- of satellietcontent via WiFi op een andere TV bekeken zonder een extra set-top-box.[5] Ook nieuw voor 2022, Always Ready verandert een LG TV in een media display wanneer deze niet in gebruik is. Gemakkelijk in te stellen in het SETTINGS menu. Always Ready wordt geactiveerd met een druk op de aan/uit-knop op de LG Remote om het scherm te transformeren in een digitaal canvas voor het tonen van kunstwerken, het bijhouden van de tijd of het afspelen van muziek.[6]

Bovendien kunnen LG's 2022 TV's door de upgrade van ThinQ AI echte smart home hubs worden. ThinQ biedt voice control en compatibiliteit met andere ThinQ-apparaten. En biedt nu ook ondersteuning voor Matter, een nieuwe industriestandaard voor een veiliger en naadloos verbonden smart home, waardoor LG TV’s als controller voor connected apparaten kunnen fungeren.[7]

Uitstekende beeldkwaliteit

LG OLED TV's, erkend door consumenten, tech experts en de grootste namen in de filmindustrie, blijven de lat voor beeldkwaliteit hoger leggen. De panelen in de 2022 OLED lineups zijn gecertificeerd door het wereldwijde testbureau Intertek voor 100% kleurechtheid en 100% kleurvolume. LG OLED TV's zijn uniek in hun vermogen om de kleuren in de originele broncontent te evenaren en alle kleuren accuraat weer te geven, ongeacht hoe helder of donker de beelden zijn.[8] Alle 2022 LG OLED's zijn flikkervrij gecertificeerd door zowel TÜV Rheinland als Underwriters Laboratories, en verblindingsvrij door UL. LG's OLED-panelen zijn ook erkend door TÜV Rheinland voor hun lage blauwlichtprestaties en zijn de eerste ter wereld die voldoen aan de lage blauwlichtemissie-eis van Eyesafe, een in de VS gevestigde agency voor gezondheidsnormen. LG TV’s bieden gemak voor zowel makers als voor consumenten om films te kijken op de manier waarop makers het bedoeld hebben. LG bood in 2021 als eerste auto switching mode naar Filmmaker mode aan bij het bekijken van Amazon Prime Video content.

Ongeëvenaard in gaming

LG OLED heeft in de loop der jaren veel gamingprimeurs geclaimd: de eerste OLED TV die NVIDIA G-SYNC® Compatible ondersteunt en de eerste 8K OLED TV die 8K gaming demonstreert met NVIDIA® GeForce RTX™ 30 Series graphics cards. Met een responstijd van 1 milliseconde, lage input lag en tot vier HDMI-poorten die meerdere HDMI 2.1-functies ondersteunen, is het geen verrassing dat LG OLED de ideale keuze is voor console- en PC-gamingfans. En met ondersteuning voor NVIDIA GeForce NOW en Google Stadia-cloudgamingplatforms kunnen gamers optimaal genieten door gewoon een compatibele controller aan te sluiten.

Nieuw voor 2022 is dat LG-klanten gemakkelijk gamespecifieke features en display presets kunnen selecteren en switchen vanuit het Game Optimizer-menu van de TV. Het Game Optimizer-menu biedt snelle toegang tot de nieuwe Dark Room Mode, die de schermhelderheid aanpast voor een betere game-ervaring in het donker. Instellingen voor G-SYNC® Compatible, FreeSync™ Premium en variabele vernieuwingsfrequentie (VRR) zijn eenvoudig toegankelijk via Game Optimizer. Bovendien is er een nieuwe sportmodus toegevoegd aan presets voor first-person shooter-, role-playing- en real-time strategiespellen, die meer details leveren voor een realistische game-ervaring.

LG QNED MINI LED

Als bewijs van haar leiderschap op het gebied van LCD TV's, onthult LG ook een uitgebreide QNED TV line-up voor 2022. Met LG's eigen Quantum Dot NanoCell-technologie, biedt de nieuwe line-up natuurgetrouwe kleurweergave met 100 procent kleurvolume. LG QNED Mini LED TV geeft nauwkeurige kleuren weer in de helderste en donkerste gebieden van een scène. Bovendien zorgt LG’s precision Dimming Technology voor geweldig contrast. Alle modellen vanaf de QNED90 Series zijn gecertificeerd voor 100% kleurconsistentie, zodat kijkers elke keer hetzelfde, hoge kwaliteit beeld zien, zelfs vanuit verschillende perspectieven.[9]

Interactieve ervaring

In 2022 herdefinieert LG de rol van TV met de toevoeging van nieuwe diensten die persoonlijke en interactieve ervaringen in huis bieden.

LIVENow - De bekroonde LIVENow app biedt toegang tot online live concerten, shows, sport en andere premium live evenementen waar gebruikers actief aan kunnen deelnemen en naar kunnen kijken. Met LIVENow, wordt LG TV een toegangspoort tot nieuwe virtuele ervaringen, en biedt de mogelijkheid om te genieten van concerten met vrienden en familie en met fans over de hele wereld.

1M HomeDance - Voor degenen die willen dansen als hun favoriete celebrities, presenteert LG TV de 1M HomeDance app. Gecreëerd in samenwerking met 1MILLION Dance Studio, een van K-Pop's meest populaire choreografie teams. De app biedt een brede selectie van tutorials om gebruikers te helpen bij hun dansmoves. Gebruikers kunnen hun moves bekijken met de Camera Mode terwijl ze dansen met de professionele choreografen van 1MILLION, of een pauze nemen en hun favoriete dansclips bekijken.

LG Fitness - LG introduceert ook haar allereerste health platform, LG Fitness, om gebruikers thuis te helpen met een gezondere levensstijl. Gebruikers kunnen hun ideale workout-plan vinden op basis van de aanbevelingen van het systeem of hun eigen plan samenstellen door te kiezen uit vele opties zoals snelle HIIT, full-body stretching of meditatie onder begeleiding. Ook kunnen gebruikers hun activiteit en vooruitgang bijhouden via de app.

Bekijk LG's nieuwe 2022 TV's zelf door de virtuele tentoonstelling op www.LG.com/CES2022 te bezoeken vanaf 17.00 uur op 4 januari.
  1. Verscheepte eenheden in de periode van 9 jaar, 2013-2021 (Bron: Omdia)
  2. α (Alpha) 9 Gen 5 AI Processor beschikbaar in de volgende modellen: OLED Z2, OLED G2, OLED C2, QNED Mini LED QNED99, QNED Mini LED QNED95.
  3. Brightness BoosterTM alleen beschikbaar in LG OLED G2-serie.
  4. Delen van content (bijv. foto's, muziek, video's) ondersteund in compatibele Android- en iOS-apparaten. Scherm spiegelen ondersteund in compatibele Android-apparaten, met ondersteuning in iOS-apparaten die later in 2022 zal worden toegevoegd.
  5. Room To Room Share beschikbaar via firmware-upgrade in eerste helft van 2022. Ondersteunt alleen content van set-top boxes en terrestrische uitzendingen.
  6. Always Ready beschikbaar in OLED Z1, OLED G2, QNED Mini LED QNED99, QNED Mini LED QNED95, QNED Mini LED QNED90. Functie kan worden uitgeschakeld in het TV-instellingenmenu.
  7. Matter support beschikbaar in tweede helft van 2022.
  8. LG OLED-paneel gecertificeerd door Intertek voor 100 procent kleurechtheid gemeten volgens CIE DE2000 met 125 kleurpatronen. Gecertificeerd door Intertek, kunnen LG's OLED TV's 100 procent van het DCI-P3-spectrum uitdrukken in een 3D-kleurruimte die het volledige luminantiebereik van de TV's omvat, volgens IDMS 1.03C (cl. 5.31).
  9. Gecertificeerd door Intertek, leveren LG QNED TV's een hoge kleurconsistentie geregistreerd als 100 procent door CIE DE2000 over 18 kleurpatronen met een kijkhoek van ±30°.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over LG Electronics
LG Electronics, Inc. (KRX: 066570) is wereldwijd leider en technologische innovator op gebied van consumentenelektronica, mobiele communicatiemiddelen en (smart home) huishoudelijke apparatuur. LG Electronics bestaat uit vijf bedrijfsonderdelen – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance & Air Solutions, Business Solutions en Vehicle Components – en is één van 's werelds toonaangevende producenten van premium OLED-televisies, smartphones, smart home-producten, airconditioners, wasmachines en koelkasten.
Meer over LG Electronics
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.