De Lenovo ThinkPad™ Z-serie: Een nieuw uiterlijk en gerecyclede materialen

Lenovo™ kondigt een nieuwe serie ThinkPad-laptops aan met vooruitstrevende designs die de norm doorbreken en nieuwe kleuren en materialen voor het premium zakelijke laptopportfolio

| Lenovo | 6 min | 05 januari 2022 10:03
Copyright: Lenovo
De geheel nieuwe ThinkPad Z13 en Z16 gaan uit van een eigentijdse ontwerpfilosofie gericht op een ander zakelijk gebruikerspubliek. Het nieuwe ontwerp weerspiegelt de veranderende houding ten opzichte van technologie, de impact ervan op het milieu, en de herkomst van onbewerkte materialen. Het ontwerp biedt individualistische premium kleuren en wordt gemaakt van duurzame materialen, zoals gerecycled aluminium dat verkrijgbaar is in Arctic Grey, zwart[1] en gerecycled zwart veganistisch leer[2]. De duurzame verpakking is gemaakt van 100% recyclebare en biologisch afbreekbare bamboe en suikerriet. Voor de lichtnetadapter is 90% Post-Consumer Content (PCC) gebruikt.

De ThinkPad Z13 en Z16 behoren tot de eerste laptops die worden aangedreven door de allernieuwste AMD Ryzen™ PRO 6000-serie processoren voor mobiel gebruik met de Microsoft Pluton beveiligingsprocessor. Prestaties en beveiligingsfuncties gaan hand in hand en de secure-by-design-methodologie van Lenovo wordt versterkt door de samenwerking met AMD en Microsoft. Voortbouwend op de gelaagde aanpak van AMD PRO-beveiliging, zijn de AMD Ryzen 6000 Series de eerste x86-processoren waarin de Microsoft Pluton-beveiligingsprocessor is geïntegreerd voor krachtige beveiliging van chip tot cloud op Windows 11-pc's. De Microsoft Pluton-beveiligingsprocessor is ontworpen en bijgewerkt door Microsoft en versterkt nieuwe Windows 11-pc's met bescherming voor gebruikersidentiteit, data en toepassingen.

Exclusieve samenwerking tussen Lenovo en AMD

Bovendien hebben Lenovo en AMD samengewerkt om een geavanceerd platformontwerp te leveren, waarbij alle aspecten van het systeem worden gestroomlijnd, van silicium tot hardware en software. De ThinkPad Z13, gekoppeld aan de exclusieve AMD Ryzen™ 7 PRO 6860Z processor[3], levert een optimale samenwerkingservaring. De processor is geoptimaliseerd om naadloze audio- en videoprestaties te leveren, de reactiesnelheid te maximaliseren en een ongelooflijke batterijlevensduur te bieden in toepassingen zoals Teams en Zoom. De ThinkPad Z16 kan ook worden geconfigureerd met de nieuwe AMD Radeon™ RX 6500M discrete graphics met AMD smart technologies om de productiviteit te verhogen en geavanceerde contentcreatie en casual gaming mogelijk te maken. In combinatie met de Ryzen-processoren biedt AMD Smart Shift Max een onmiddellijke boost in vermogen voor zowel CPU als GPU, en Smart Shift Eco is ontworpen om de batterijzuinigheid te maximaliseren.

Vorm ontmoet functie

ThinkPad viert dit jaar zijn 30ste verjaardag, en Lenovo is trots op de reputatie die ThinkPad in die tijd heeft opgebouwd. Lenovo blijft toegewijd aan innovatie ten behoeve van de eindgebruiker en wil dat nog decennia lang volhouden. Lenovo is enthousiast over de ontwerpevolutie in de ThinkPad Z-serie, maar bovenal blijven de ThinkPad Z13 en Z16 de fundamentele ontwerp- en ontwikkelingsprincipes weerspiegelen waar het merk voor staat.

Belangrijke ontwerp- en technologiefuncties zijn in de ThinkPad Z-serie geïntegreerd om de individuele gebruikerservaring te stimuleren. De Z-serie is minimalistisch ontworpen voor een verfijnd en aantrekkelijk uiterlijk. Beeldschermen zijn geoptimaliseerd met ultradunne randen en productieve 16:10 beeldverhoudingen. Audio- en videoconferenties zijn verbeterd dankzij een nieuwe communicatiebalk met een betere FHD-webcam met een grotere 1,4µm-sensor en dual-array microfoons. Een grotere 120mm glazen haptische ForcePad die naadloos aansluit op de volledig glazen palmsteun zorgt voor snelle en eenvoudige invoer, en degenen die bekend zijn met het iconische rode TrackPoint zullen getuige zijn van een nieuwe functionaliteit: Dubbel tik op het TrackPoint om een Communicatie QuickMenu te openen voor snelle toegang tot veelgebruikte camera- en microfooninstellingen.

Ons doel is om eindgebruikers te verrassen met een onderscheidende look en feel waarbij gerecyclede materialen worden gebruikt en onze belofte voor een uitzonderlijke ervaring wordt nagekomen. Daarbij wil Lenovo IT-afdelingen geruststellen met prestaties, beveiliging, betrouwbaarheid en beheerbaarheid van bedrijfsniveau.

De Z13 en Z16 zijn net als alle andere ThinkPad-laptops getest volgens de MIL-Spec 810H-normen en ondergaan dezelfde strenge kwaliteitscontroles als alle ThinkPad-laptops. Een fundamentele stap in de ontwikkeling van ThinkPad-producten en vooral bij het gebruik van nieuwe materialen.

Geavanceerde technologieën

Lenovo bouwt haar producten rond de behoeften van haar klanten. Elk detail is er met een reden, en de ThinkPad Z13 en Z16 blinken uit in het bieden van een beter resultaat voor eindgebruikers. Hoogtepunten zijn onder meer:
 • Gerecycled zwart veganistisch leer en aluminium, en recyclebare bamboe- en suikerrietverpakking
 • Communicatiebalk met integratie van een FHD-camera met een grotere sensor, elektronische e-Shutter voor privacy en dual-array microfoons
 • Hoogste STB-verhouding (screen-to-body) in ThinkPad-portfolio - 91,6% (Z13) en 92,3% (Z16)
 • Grotere 120 mm haptische ForcePad
 • Levendige beeldschermopties, waaronder OLED met aanraakfunctionaliteit van 2,8K op de Z13 en OLED van 4K op de Z16, beide met Dolby Vision®-ondersteuning en weinig blauw licht
 • Dolby Atmos®-luidsprekersysteem en Dolby Voice® AI-technologie voor ruisonderdrukking
 • Nieuwe dubbeltikfunctie op TrackPoint lanceert Communicatie QuickMenu voor snelle toegang tot camera- en microfooninstellingen
 • De Z13 wordt aangedreven door AMD Ryzen PRO U-serie processoren met geïntegreerde AMD Radeon graphics plus Microsoft Pluton beveiligingsprocessor. Z13 is ook beschikbaar met een exclusieve AMD Ryzen PRO 6860Z processor
 • De ThinkPad Z16 wordt aangedreven door AMD Ryzen PRO H-serie processoren met geïntegreerde AMD Radeon grafische of optionele AMD Radeon RX 6500M discrete graphics, en omvat de Microsoft Pluton beveiligingsprocessor
 • AMD Ryzen PRO 6000-serie processoren met Qualcomm® FastConnect 6900 bieden geavanceerde beheerbaarheid en toonaangevende Wi-Fi-connectiviteit op de Z13 en Z16. Bovendien zorgt Qualcomm® 4-stream Dual Band Simultaneousi (DBS) op AMD Ryzen™ PRO 6000-serie processoren voor een langdurig lage latency van Wi-Fi Dual Station, dat van oudsher wordt ondersteund door Windows 11
 • Vooraf geïnstalleerd met Windows 11
Match-on-chip vingerafdruklezer geïntegreerd in toetsenbord voor beveiligingsgemak.

"We zijn enorm trots op ons ThinkPad-erfgoed, maar er is weinig tijd om te reflecteren, en we zullen er ook naar streven om zowel nieuwe als bestaande klanten tevreden te stellen. Innovatie zit in ons DNA, van ontwerp en ontwikkeling tot engineering en de toeleveringsketen. We blijven grenzen verleggen, veranderingen doorvoeren en samenwerken met hechte partners zoals AMD en Microsoft om innovatieve en veiligere producten te leveren. Zoals de ThinkPad Z13 en Z16, die zijn ontworpen om de huidige en toekomstige behoeften van onze klanten te overtreffen." - Jerry Paradise, vice president, Global Commercial Product Portfolio, Lenovo PC and Smart Devices.

"AMD PRO-technologieën leveren een complete set functies die essentieel zijn voor het moderne bedrijfsleven. We zijn verheugd om met Lenovo samen te werken om 's werelds eerste x86-processoren te leveren waarin de Microsoft Pluton-beveiligingsprocessor is geïntegreerd in het nieuwste lid van hun ThinkPad-portfolio. De ThinkPad Z-serie met AMD PRO-technologieën zal ervoor zorgen dat gebruikers het vertrouwen hebben om snel, betrouwbaar en met beveiliging in het achterhoofd door onze nieuwe hybride werkwereld te navigeren." - Jason Banta, CVP en General Manager, OEM Client Computing, AMD.

"Hybride werken is de nieuwe norm, en gebruikers zoeken naar nieuwe niveaus van samenwerking en beveiliging. Voor het eerst in een zakelijke laptop zal de Microsoft Pluton beveiligingsprocessor, geïntegreerd op AMD Ryzen PRO 6000 serie processoren in de ThinkPad Z13 en Z16 met Windows 11, helpen bij het beschermen van gebruikersidentiteit, data en apps van de chip tot de cloud. De combinatie van deze technologieën helpt gebruikers hun productiviteit en betrokkenheid te vergroten en stelt ze tegelijk op het gebied van toekomstige geavanceerde cyberaanvallen." - David Weston, Partner Director of Enterprise and OS Security, Microsoft Corp.

Prijzen en beschikbaarheid4

 • ThinkPad Z13 is verkrijgbaar vanaf mei/juni 2022, vanaf €1649 (exclusief BTW)[4]
 • ThinkPad Z16 is beschikbaar vanaf juni 2022, vanaf €2249 (exclusief BTW)[4]
 1. Aluminum materials in arctic grey, black and bronze are 75% recycled;
 2. Vegan leather is made from 100% recycled polyethylene terephthalate;
 3. AMD developed processor exclusive to ThinkPad Z13;
 4. Prices may not include tax, shipping or options and are subject to change without notice; additional terms and conditions apply. Reseller prices may vary. On-shelf dates may vary by geography and products may only be available in select markets. All offers subject to availability. Lenovo reserves the right to alter product offerings, features and specifications at any time without notice.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Lenovo
Lenovo (HKSE: 992) (ADR: LNVGY) is een Fortune Global 500-onderneming met een waarde van US $ 50 miljard, 63.000 medewerkers en actief in 180 markten over de hele wereld. Gericht op een gedurfde visie om slimmere technologie voor iedereen te leveren, ontwikkelen we wereldveranderende technologieën die een meer inclusieve, betrouwbare en duurzame digitale samenleving creëren. Door het ontwerpen, bouwen en bouwen van 's werelds meest complete portfolio van slimme apparaten en infrastructuur, leiden we ook een intelligente transformatie - om betere ervaringen en kansen te creëren voor miljoenen klanten over de hele wereld.
Meer over Lenovo
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.

Nog een artikel lezen?


Vorige artikel
Volgende artikel
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.