Eén klik verwijderd van slimmere IT-duurzaamheid met Lenovo’s CO2 Offset Service

Gebruikers van Lenovo Legion en Yoga kunnen nu de Lenovo CO2 Offset toevoegen bij aankoop van een toestel

| Lenovo | 3 min | 05 januari 2022 19:52
Copyright: Lenovo
Een jaar na de introductie van het CO2 compensatieprogramma voor commerciële Think-pc's, kondigt Lenovo™ vandaag de CO2 Offset Service voor consumenten aan. De Lenovo CO2 Offset Service, die aanvankelijk beschikbaar is op alle Lenovo Legion™- en Yoga™-pc's, inclusief de op CES gepresenteerde pc's, biedt consumenten een eenvoudige en transparante manier om hun CO2-uitstoot te compenseren en het milieu te helpen door een van de klimaatactieprojecten van de Verenigde Naties te ondersteunen.

De nieuwe service is onderdeel van een bredere strategie en de ambities van Lenovo op het gebied van milieu, maatschappij en bestuur. Lenovo is zich bewust van de invloed van de mens op onze planeet en onderneemt daarom actie om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen.

"Lenovo heeft zijn eigen op wetenschap gebaseerde emissiereductiedoelstellingen vastgesteld en ondersteunt het belang van de wereldwijde inspanningen om de klimaatverandering te beperken. De introductie van onze CO2 Offset Service is bedoeld om klanten te helpen hun eigen duurzaamheidsdoelen te bereiken, en we zijn er trots op dat we die ondersteuning nu kunnen uitbreiden van de commerciële ruimte, naar onze consument. Het is simpelweg een onderdeel van onze transformatie naar een leverancier van diensten en oplossingen,” zegt Andrej Durasinovic, Executive Director, International Consumer Services, Solutions & Services Group, Lenovo.

Uit onderzoek blijkt dat 50% van de consumenten duurzaamheid als belangrijk, onderscheidend punt ziet bij de aanschaf van een product. Terwijl bedrijven een grote rol spelen in het aanpakken van de toegenomen broeikasgasemissies, willen veel consumenten hun steentje bijdragen en hechten ze meer waarde aan duurzame producten.

Sinds de lancering vorig jaar, heeft Lenovo’s CO2 Offset Service bijgedragen tot de duurzame ontwikkeling van gemeenschappen over de hele wereld, zoals verbetering van de lucht- en waterkwaliteit, vermindering van het energieverbruik en ondersteuning van een veilige afvalverwerking. Tot nu toe hebben zakelijke klanten van Lenovo meer dan 500.000 ton koolstofdioxide gecompenseerd via hun aankopen van Think PC's (desktops, werkstations, laptops). Dat staat gelijk aan de uitstoot van meer van 100.000 personenauto’s per jaar.1

Koolstofcompensatie ter ondersteuning van een duurzamere toekomst

Als marktleider op het gebied van telecommunicatie in Finland bedient Elisa meer dan 2,8 miljoen consumenten, bedrijven en overheidsinstanties in meer dan 100 markten. Elisa heeft als missie om via digitalisering een duurzame toekomst mogelijk te maken en zet zich al meer dan tien jaar in voor het beperken van de klimaatverandering. Als een van de eerste klanten van Lenovo's CO2 Offset Service, installeerde Elisa de dienst op de toestellen voor werknemers.

"Wij geloven dat de Lenovo CO2 Offset Service een toegevoegde waarde is voor onze klanten en het helpt ons om onze missie in ons productaanbod te implementeren", aldus Ville Valkama, directeur en hoofd van Elisa's Vendors & Consumer Electronics Business.

Als klant en detailhandelpartner van Lenovo verkoopt Elisa CO2 gecompenseerde Lenovo-PC's aan haar zakelijke klantenbestand en onderzoekt of hetzelfde mogelijk is voor haar consumenten.

Valkama voegt hieraan toe: "Of het nu gaat om werken op afstand, virtueel leren of gewoon om het streamen van entertainment, de PC is voor onze consument onmisbaar. Het is onze taak om de beste digitale tools aan te bieden en met de nieuwe producten en diensten van Lenovo kunnen we dat ook op een duurzame manier doen."

Beschikbaarheid

De CO2-compensatieservice is wereldwijd beschikbaar voor alle Lenovo Think-pc's en wordt vanaf januari 2022 uitgebreid naar Lenovo Legion- en Yoga-pc’s via Lenovo.com.
  1. According to the Environmental Protection Agency’s Greenhouse Gas Equivalencies Calculator;
  2. Additional terms and conditions apply. Pricing is based on the CO2 emissions calculated per device across its average lifecycle and may vary in different countries based on the cost of carbon offsets. Availability dates may vary by geography and service may only be available in select markets.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Lenovo
Lenovo (HKSE: 992) (ADR: LNVGY) is een Fortune Global 500-onderneming met een waarde van US $ 50 miljard, 63.000 medewerkers en actief in 180 markten over de hele wereld. Gericht op een gedurfde visie om slimmere technologie voor iedereen te leveren, ontwikkelen we wereldveranderende technologieën die een meer inclusieve, betrouwbare en duurzame digitale samenleving creëren. Door het ontwerpen, bouwen en bouwen van 's werelds meest complete portfolio van slimme apparaten en infrastructuur, leiden we ook een intelligente transformatie - om betere ervaringen en kansen te creëren voor miljoenen klanten over de hele wereld.
Meer over Lenovo
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.