Siemens vereenvoudigt implementatie Human Centric Lighting

Verlichting op basis van bioritme draagt bij aan gezondere binnenruimtes

| Siemens | 2 min | 06 januari 2022 9:58
Copyright: Siemens
  • Nieuwe DALI-2 certificering voor Siemens Desigo PXC3 en KNX-gateway
    N 141 alsmede schakel-/dimactor N525D11
  • Certificering waarborgt zorgeloze integratie in installaties met producten van verschillende fabrikanten
De domoticaproducten KNX/DALI gateway N 141 en de schakel-/dimactor 2x DALI Broadcast N 525D11 alsmede de Desigo PXC3 controller van Siemens Smart Infrastructure zijn onlangs gecertificeerd volgens de nieuwe communicatieprotocolstandaard voor verlichting in gebouwen DALI-2. DALI-2 is een update van het oorspronkelijke DALI-protocol (Digital Addressable Lighting Interface) en vergemakkelijkt integratie en besturing van LED-drivers. Met de nieuw gecertificeerde Siemens-producten kunnen moderne Human-Centric Lighting (HCL) toepassingen worden geïmplementeerd, ongeacht de leverancier van de apparatuur. HCL heeft als doel de concentratie, productiviteit en het welzijn van gebruikers van gebouwen te verhogen.

Bovendien integreren dergelijke verlichtingstoepassingen naadloos in holistische gebouwautomatiseringssystemen van Siemens die verwarming, ventilatie, airconditioning en zonwering combineren. Klanten kunnen kiezen tussen oplossingen op basis van Desigo of KNX, afhankelijk van hun individuele installatievereisten.

"Tunable White"-functionaliteit simuleert natuurlijk daglicht

Dynamische kleurtemperaturen creëren een aangename sfeer in de ruimte en dragen bij aan het welzijn van de gebruikers van het gebouw. Het HCL-concept voor binnenruimten is ontworpen voor dit doel en zorgt voor de juiste kleurtemperatuur en helderheid op het juiste moment. In overeenstemming met deze benadering bieden de KNX-producten voor gebouwautomatisering van Siemens een traploze regeling van de kleurtemperatuur dankzij de "Tunable White"-functionaliteit. Dit maakt het mogelijk om elke tint wit licht te creëren, van warm tot koel, en maakt een eenvoudige implementatie van daglichtsimulaties mogelijk.

In technische termen wordt de kleurtemperatuur van het door de armaturen uitgestraalde licht aangepast van circa 2700 K 's ochtends tot circa 6500 K in de middag, en 's avonds vervolgens weer verlaagd tot 2700K. Door 's avonds de blauwe component van het licht te verminderen, kan het lichaam zich optimaal voorbereiden op de komende nacht.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Siemens
Siemens is een wereldwijd toonaangevende aanbieder van technologie die staat voor technische excellentie, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en internationaliteit. De onderneming is over de hele wereld actief, en richt zich daarbij op de gebieden elektrificering, automatisering en digitalisering. Als een van de grootste producenten van energiezuinige en grondstofbesparende technologieën is Siemens een toonaangevend leverancier van oplossingen voor efficiënte energieopwekking en -distributie, met baanbrekende oplossingen op het gebied van infrastructuur, alsmede oplossingen voor industriële automatisering, aandrijving en software. Met haar beursgenoteerde dochteronderneming Siemens Healthineers AG is het concern bovendien een belangrijke aanbieder van medische beeldvormingsapparatuur – zoals computertomografie- en MRI-systemen – en een van de grootste ondernemingen op het gebied van laboratoriumdiagnostiek en klinische IT.
Meer over Siemens
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.