BrainCreators breidt ARA productlijn uit met visitor analytics

Mensenstromen analyseren voor marketing doeleinden, bezettingsoptimalisatie en veiligheid

| BrainCreators | 2 min | 06 januari 2022 12:56
Gewaardeerd
Copyright: BrainCreators
BrainCreators, de innovatieve specialist op het gebied van digitale inspecteurs op basis van AI technologie, kondigt vandaag tijdens de International Consumer Electronics Show (CES) aan dat het zijn automated recognition & anonymization (ARA) productlijn heeft uitgebreid met een module voor visitor analytics.

ARA visitor analytics maakt het mogelijk om mensenstromen te analyseren voor marketing doeleinden, bezettingsoptimalisatie en veiligheid. Hierdoor kunnen op basis van feitelijke informatie over de bezetting door de tijd efficiënter beslissingen worden genomen. ARA visitor analytics mist geen persoon, zelfs niet degenen die alleen van achteren zichtbaar zijn, of hun gezicht bedekken. Het geeft inzichtelijke informatie over drukke momenten, bewegingen en verblijfsduur. De oplossing is flexibel genoeg om te worden ingezet voor diverse doelen.

ARA is uitermate geschikt voor publieke ruimte. Op vliegvelden bijvoorbeeld, kan ARA visitor analytics inzicht geven in het gebruik van kiosks, toiletten, automaten, in en uitgangen, liften en trappen. Deze inzichten kunnen gebruikt worden om kosten te besparen en doorstroming te optimaliseren. Het is ook mogelijk om de toepassing in winkels en malls te gebruiken. Hierdoor kan ARA bijvoorbeeld worden toegepast om de drukte rondom roltrappen te analyseren, of de looproutes te optimaliseren zowel buiten als binnen de winkels. Zo maakt ARA het mogelijk om de indeling aan te passen op basis van meetbare feiten en de aanpassingen live te A/B testen. De oplossing is ook in te zetten in stedelijke gebieden. Denk hierbij aan plaatsen, zoals uitgaansgebieden, waar veel activiteiten plaatsvinden. Op dergelijk plekken is de kans groot dat er potentiële hotspots ontstaan qua drukte. Door middel van een heatmap kan ARA visitor analytics eenvoudig dergelijke hotspots in kaart brengen, zodat hulpverleners zich beter kunnen voorbereiden.

ARA was al een expert in het anonimiseren van beelden, dus uiteraard is privacy geen issue voor de visitor analytics module. ARA sluit elke vorm van identificatie of profilering uit en is volledig in overeenstemming met de AVG-voorschriften.

Jasper Wognum, mede-oprichter en CEO van BrainCreators, zegt: “We zijn inmiddels gewend dat we online alles kunnen meten en testen. In de fysieke wereld moeten we het echter doen met summiere informatie. ARA visitor analytics maakt de aanwezigheid van mensen in de fysieke wereld meetbaar. ARA verschaft direct bruikbare en betrouwbare inzichten, die van grote waarde zijn op bestuurlijk, tactisch en operationeel niveau. De oplossing kan worden ingezet in vrijwel elke ruimte en wordt geleverd als duurzaam all-in pakket.”

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Uitstekend (3 ratings).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over BrainCreators
BrainCreators is in 2016 opgericht door drie ondernemers die elkaar in de jaren 90 hebben leren kennen via de opleiding Artificial Intelligence aan de Universiteit van Amsterdam. BrainCreators wil met intelligente automatisering de kwaliteit van het leven verbeteren door repeterende handelingen te automatiseren. Dankzij haar BrainMatter platform kunnen organisaties snel digitale inspecteurs ontwikkelen, die direct als digitale dienst inzetbaar zijn in de fysieke wereld.
Meer over BrainCreators
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.

Nog een artikel lezen?


Vorige artikel
Volgende artikel
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.