Samenwerking Cadac Group en Esri Nederland

Cadac Group treedt toe tot het wereldwijde Esri Partner Network

| ESRI | 3 min | 06 januari 2022 13:32
Cadac Group, specialist in digitalisering, en Esri Nederland, specialist op het gebied van geografische informatietechnologie, gaan nauw samenwerken. Esri Nederland wordt de partner voor GIS-oplossingen in het productportfolio van Cadac Group, terwijl Cadac Group toetreedt tot het wereldwijde Esri Partner Network, dat met honderden ontwikkelaars werkt aan geo-innovaties.

Cadac Group combineert geo-informatietechnologie met document- en databeheer voor bedrijven en overheden. Informatie en systemen die bijvoorbeeld gemeenten nodig hebben bij de beoordeling van bouwplannen en infrastructurele projecten. De overeenkomst sluit aan op het nieuws van eind vorig jaar dat Esri en Autodesk nauwer samenwerken op het vlak van GIS en BIM en de introductie van het nieuwe product GeoBIM.

Jan Baggen, CEO van de Cadac Group, over het partnership: ‘Met de software van Esri kunnen we onze klanten veel beter ondersteunen door het slim en effectief inzetten van alle beschikbare geo-informatie. Daarnaast is de data te koppelen met onze software voor digitaal ontwerpen en industrieel bouwen. Dit zijn essentiële stappen in de verdere digitalisering van alle partijen actief in openbare ruimte, bouw en infra."

Partnernetwerk

Esri Nederland ziet in de samenwerking een waardevolle uitbreiding van het partnernetwerk. Managing director Jurgen ten Siethof: "Cadac is marktleider in de Benelux met Autodesk-software en een sterke speler in Nederland met softwaresystemen voor de verwerking van ondergrondse en bovengrondse geodata. We vullen elkaar aan en door deze samenwerking kunnen we samen sneller innoveren en digitaliseren."

Sneller acteren

De eerste concrete contacten tussen Esri en Cadac dateren van afgelopen zomer. "Wij hebben het contact gelegd’, zegt Hennie Genee, manager development & innovatie bij Cadac Group. ‘We ontwikkelen zelf weliswaar ook software met een stevige GIS-component, maar we wisten dat we met de producten van Esri een heel grote stap vooruit konden zetten. Waarom dan niet samenwerken in plaats van zelf het wiel uitvinden? Ook omdat we door de samenwerking sneller kunnen acteren."

"We stonden open voor samenwerking, maar we zijn niet over één nacht ijs gegaan", zegt Martin Schlüter, senior manager portfolio bij Esri Nederland. "We hebben zorgvuldig samen geanalyseerd waar de portfolio’s elkaar aanvullen. Daarnaast is in een proof-of-concept de Esri-technologie beproefd in een Cadac Group marktsegment. Met onze technologie bleken we te voldoen aan de eisen die Cadac Group stelt voor haar klanten. Inmiddels zijn we in goed overleg aan het kijken hoe we de verschillende development-teams van Cadac Group met onze kennis snel op weg kunnen helpen."

In beweging

Paul Smeets, CTO van Cadac: "Er komt nieuwe wetgeving aan, efficiënt beheer en verwerking van data is daarbij cruciaal. Esri heeft de tools om gedetailleerde geo-informatie te maken en die te ontsluiten in een digitale atlas. CBS-gegevens, luchtfoto’s, gebouwen, wegen, satellietinformatie, alles wat een ruimtelijke component heeft. Wij kunnen dan weer de koppeling maken naar digitaal ontwerpen en industrieel bouwen. Door die koppeling ontstaat één technologieplatform waarop je kunt simuleren en virtueel kunt bouwen, rekening houdend met alle (omgevings-)factoren. De stap naar bijvoorbeeld digital twins is daarmee veel sneller te zetten. Met de technologie van Esri halen we daarmee de juiste tools in huis voor onze klanten."

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Tags
ESRI
Over ESRI
Esri is wereldwijd marktleider in GIS (Geografisch Informatie Systeem) software, location intelligence en mapping en biedt de meest uitgebreide geospatial cloud-oplossing om bedrijven te helpen met behulp van locatiegegevens hun operationele en bedrijfsdoelstellingen te behalen. Dankzij location intelligence kunnen bedrijven binnen alle sectoren gefundeerde beslissingen maken op basis van helder gepresenteerde data.
Meer over ESRI
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.