Togg en Ava Labs gaan strategische samenwerking aan

Voor de ontwikkeling van mobiliteitsdiensten op basis van de publieke blockchain Avalanche

| Togg | 3 min | 07 januari 2022 17:59
Afbeelding: M. Gürcan Karakaš, CEO bij Togg | Copyright: Togg
Togg, het Turkse wereldwijd opererende technologiemerk gericht op mobiliteit, en Ava Labs, de ontwikkelaar van de publieke blockchain Avalanche, hebben plannen aangekondigd voor de ontwikkeling en marktintroductie van veilige mobiliteitsdiensten op basis van smart contracts. Deze samenwerking, die tijdens CES 2022 in Las Vegas werd aangekondigd, is erop gericht om slimme autonome mobiliteit naar een hoger plan te brengen.

In het kader van zijn USECASE Mobility®-initiatief, dat ten doel heeft om de functionaliteit van mobiliteit en slimme apparaten uit te breiden, zodat zijn voertuigen meer dan een auto worden, heeft Togg ruim een jaar lang onderzoek verricht naar toepassingen van blockchain en gerelateerde technologieën.

Deze ontdekkingstocht leidde Togg naar de publieke blockchain Avalanche, een betrouwbaar en snel presterend platform dat diep is geworteld in technologische innovatie en uitgebreide R&D.

“Togg maakt zich op om veel wereldprimeurs te introduceren waarin de digitale economie een belangrijke rol speelt in de wereld van mobiliteit”, zegt Gürcan Karakaş, de CEO van Togg. “We ontwikkelen een blockchain-infrastructuur om 'digital native' ervaringen te brengen naar het bezit en gebruik van de producten en diensten van Togg. Met onze samenwerking met Ava Labs willen we de ervaring van gebruikers van Togg naar een hoger peil tillen. We kijken verder dan auto's om partners, Togg-gebruikers en andere gebruikers binnen het mobiliteitsecosysteem in staat te stellen om van dit platform te profiteren.”

Na de transformatie van de gebruikservaring die zich de afgelopen 15 jaar in de markt voor mobiele telefoons heeft voltrokken is de auto-industrie aan de beurt. Togg wil deze revolutie versterken en versnellen door met IoT-technologie en M2M-communicatie eindeloze nieuwe mogelijkheden te ontsluiten.

Het Togg Navigation-systeem zal een intermodaal karakter hebben. Dit houdt in dat een gebruiker de mogelijkheid heeft om zijn reis ononderbroken voort te zetten met een ander vervoersmiddel. Als een gebruiker bijvoorbeeld zijn smart elektrische voertuig op een vooraf geboekt laadstation parkeert en een gereserveerde elektrische scooter neemt om de laatste kilometer naar een café af te leggen om een kennis te ontmoeten, kunnen zij vervolgens gezamenlijk hun reis voortzetten via een ride-hailing service. Met het ecosysteem van Togg zijn snelle en veilige betalingen voor al deze services mogelijk op basis van blockchain-technologie en smart contracts.

Daarnaast wordt informatie over het voertuigonderhoud en vervanging van onderdelen van Togg bijgehouden in een rapport dat in de blockchain wordt opgeslagen. Daarmee ontstaat een betrouwbare markt voor tweedehands auto's.

”Togg heeft een uitstekende beslissing genomen door de blockchain Avalance te kiezen als hét platform voor de toekomst van mobiliteit”, zegt dr. Emin Gün Sirer, de CEO van Ava Labs. “Avalanche is het snelst presterende smart contacts-platform in de blockchain-sector gemeten naar de time-to-finality, en het platform is ingericht voor toepassingen op wereldwijde schaal. We zien ernaar uit om met Togg samen te werken om zijn visie tot een realiteit te maken.”


Afbeelding 1: Prof. Dr. Emin Gün Sirer, CEO bij Ava Labs.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Togg
Togg is een wereldwijd UseCase Mobility®-merk en opereert wereldwijd. Togg is opgericht op 25 juni 2018 en ontwikkelt elektrische en connected voertuigen van de volgende generatie en een mobiliteitslandschap waarin deze functioneren. In dat landschap vol slimme en connected auto’s ontwikkelt het bedrijf nieuwe technologieën, services, gebruikerservaringen en businessmodellen. 

Togg’s doel is om in 2030 een miljoen voertuigen te bouwen, verdeeld over verschillende, elektrische en connected modellen op een gemeenschappelijk platform.
 
Meer over Togg
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.