Ford en HP ontwikkelen het Team Fordzilla F1-model

's werelds meest spectaculaire en krachtige simracing race-auto

| HP | 3 min | 10 januari 2022 10:00
Copyright: Ford
  • Het prototype op ware grootte van de raceauto is gemaakt in samenwerking met de gamer-community en ontwerpers van Ford
  • Ford en HP hebben samengewerkt om van de P1 de ultieme racesimulator te maken, met een virtuele motor die alle kracht en prestaties dankzij Z by HP workstations levert
  • Het resultaat is een nooit eerder vertoond streamingplatform dat de rijervaring verbetert met een HP Reverb G2-bril en een spectaculair scherm van 10x4 meter
Ford en HP bundelen hun krachten om ’s werelds meest krachtige simracing-raceauto te ontwikkelen. Het P1-prototype van Team Fordzilla is een virtuele raceauto van Ford die in samenwerking met de gamer-community tot stand is gekomen. Hiermee hebben HP en Ford de ultieme racesimulator gemaakt, dankzij de kracht van Z by HP workstations en HP Reverb G2 VR-headsets.

Realistische rijervaring

Het resultaat van deze samenwerking is een onvergelijkbare en realistische rijervaring, die de bestuurder in staat stelt om extremer dan ooit op virtuele circuits te rijden, door de P1 en de HP Reverb G2 Virtual Reality-bril. Bovendien beschikt de simulator over drie 4k-camera's (pedalen, stuur en gezicht), een spectaculair scherm van 10x4 meter en een krachtig HP-workstation om alles van de simracingwedstrijd via streaming uit te zenden.

"HP is blij om samen te werken met Ford om gebruikers een unieke, meeslepende virtual reality-ervaring te bieden voor simracingwedstrijden. De combinatie van de Team Fordzilla P1 simulator met de Z Workstations en HP Reverb G2 VR brillen tilt de game-ervaring naar een heel nieuw niveau," zegt Joanna Popper, worldwide director of real time gaming, HP. "HP's Virtual Reality-strategie is gericht op trainings- en spelomgevingen. Het groeiende aantal eSports-wedstrijden over de hele wereld stimuleert de ontwikkeling van dit soort virtual reality-technologieën, waardoor ze nog meeslepender worden en de spelervaring van de gebruiker naar een nieuwe dimensie kunnen tillen”.

De HP P1 racer motor

De simulator is krachtig door de Intel Xeon W2295 3.00Ghz Workstation Z4 met 18 cores en de Nvidia RTX A6000 48GB grafische kaart. De Z4 is een van HP's krachtigste werkstations en biedt samen met de HP Reverb G2 Virtual Reality bril een nog meeslepender virtuele ervaring dan ooit tevoren.

De Z by HP werkstations zijn de krachtigste apparaten van HP voor het ontwerpen, creëren en experimenteren met Virtual Reality content. Deze apparaten worden gebruikt door professionals en organisaties die een buitengewoon niveau van verwerking en rekenkracht nodig hebben voor de ontwikkeling en het maken van simulatiesoftware.

Team Fordzilla

Team Fordzilla lanceerde op Gamescom 2019 en zal naar verwachting teams van coureurs samenstellen in Duitsland, Spanje, Frankrijk, Italië en het Verenigd Koninkrijk. Naast deelname aan regionale en Europese kampioenschappen simulatieracen, organiseerde Team Fordzilla in 2020 ook zijn eerste Fordzilla Cup-wedstrijd.

HP en virtual reality

HP werkt al lange tijd aan de ontwikkeling van de beste visualisatietechnologie waarbij de focus ligt op virtual reality met de Reverb G2-bril, die verbeterde trainings- en simulatieprocessen mogelijk maakt, en in dit geval, de wereld van simracing.

De mogelijkheid van HP's VR-technologie om alles wat in de simulator gebeurt te visualiseren, geeft de gebruiker het gevoel dat hij in een echte race zit. Traditioneel werd simracen ontwikkeld door middel van visualisatie via verschillende schermen, maar dit liet niet hetzelfde niveau van immersie toe als tegenwoordig wordt bereikt met virtual reality-technologie.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over HP
HP Inc. (NYSE: HPQ) creëert technologie die het leven voor iedereen beter maakt. Altijd en overal. Met ons portfolio van printers, pc's, mobiele apparaten, oplossingen en diensten, creëren wij belevingen die indruk maken.
Meer over HP
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.

Nog een artikel lezen?


Vorige artikel
Volgende artikel
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.