PQR wint Europese aanbesteding gemeente Delft

PQR gaat de gemeente helpen bij het implementeren van een op Nutanix-technologie gebaseerd HCI-platform

| PQR | 2 min | 10 januari 2022 10:34
Copyright: Michielverbeek, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons
PQR is door de gemeente Delft geselecteerd als ICT-partner voor de komende vijf jaar. PQR gaat de gemeente helpen bij het implementeren van een op Nutanix-technologie gebaseerd HCI-platform. Daarnaast zal PQR de komende jaren als strategisch partner proactief met de gemeente meedenken om zijn ICT-doelstellingen te behalen middels dit HCI-platform.

Moderne en wendbare infrastructuur dankzij HCI-platform

Ter ondersteuning van operationele processen maakt gemeente Delft de laatste jaren steeds meer gebruik van IaaS-, PaaS- en SaaS-diensten. Om meer grip te houden op deze diensten en de benodigde capaciteit, besloot de gemeente zijn infrastructuur te moderniseren en wendbaarder te maken. Hieruit volgde een Europese aanbesteding voor de implementatie van een HCI-platform / Software Defined Datacenter (SDDC). Met behulp van dit HCI-platform, dat maximale performance biedt voor alle systemen waar de gemeente gebruik van maakt, kunnen medewerkers vertrouwen op een stabiele onderlaag voor het uitvoeren van gemeentelijke processen. Hierdoor kan de gemeente haar dienstverlening naar burgers en bedrijven verbeteren.

Belangrijke vereisten van de gemeente waren dat dit platform beheergemak vanuit één omgeving en uitstekende schaalbaarheid moest bieden, geïntegreerd kon worden in de bestaande infrastructuur, een self service-portal bevatte voor het kunnen uitrollen van virtuele machines en applicaties en minimaal de grootste public cloud-providers ondersteunde. Bovendien zocht de gemeente niet alleen een partner die het HCI-platform zou kunnen leveren, maar die gedurende de hele contractperiode ook strategisch kan meedenken over hoe dit platform optimaal ingezet kan worden om de ICT-doelstellingen van de gemeente te realiseren. Uit de vier ontvangen inschrijvingen werd PQR verkozen vanwege de beste prijs/kwaliteit-verhouding, waarbij de flexibiliteit van de Nutanix-technologie doorslaggevend was.

“We zijn er erg trots op dat we gemeente Delft strategisch mogen ondersteunen met deze belangrijke stap in de IT-transitie” zegt Marijke Kasius (CEO). “Met behulp van dit HCI-platform, dat maximale performance biedt voor alle systemen waar de gemeente gebruik van maakt, kunnen medewerkers vertrouwen op een stabiele onderlaag voor het uitvoeren van gemeentelijke processen. De gemeente kan zodoende haar dienstverlening naar burgers en bedrijven verbeteren”, aldus Kasius.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over PQR
Als cloud integrator adviseert, levert én beheert PQR hybride cloud-omgevingen voor een groot aantal klanten in heel Nederland. Dankzij jarenlange kennis op het gebied van veilig en beheersbaar beschikbaar stellen van data, applicaties en werkplekken, inclusief bijbehorende managed services, transformeert PQR infrastructuren tot stabiele en dynamische werkomgevingen. PQR heeft diepgaande kennis van de verticale markten educatie, overheid, profit en zorg.

Bij PQR draaien diensten niet om IT, maar om oplossingen en de mensen die we daarmee helpen. Rust is wat wij maken en daarin willen wij de beste zijn in Nederland, zodat onze klanten kunnen werken en groeien. De IT-professionals van PQR streven op elke dag naar de hoogste kwaliteit producten, diensten en service voor hun klanten én hun eindgebruikers.
Meer over PQR
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.