Dematic introduceert Multishuttle 2 E automatiseringsoplossing

| Dematic | 3 min | 09 maart 2020 22:07
Afbeelding: Dematic Multishuttle 2 E | Copyright: Dematic
  • Nieuwe uitvoering van de Multishuttleserie  
  • Hogere doorvoercapaciteit en grotere nauwkeurigheid
  • Interfaces voor alle gangbare Multishuttlecomponenten 
Dematic introduceert met de Dematic Multishuttle (DMS) 2 E een nieuwe generatie automatiseringsoplossing voor het magazijn. Het systeem slaat producten van allerlei formaten op en buffert en sequentieert ze voor het orderpicken en de ordervoorbereiding. De nieuwste shuttlegeneratie maakt nog betere prestaties met een grotere nauwkeurigheid mogelijk. Verder is de shuttle compatibel met alle andere DMS-componenten zoals het eigen stelling-, lift- en transportsysteem van Dematic en ondersteunt hij ook de gepatenteerde Inter-Aisle-Transfer. Het dynamisch en sequentieel klaarzetten van goederen in realtime zorgt ervoor dat het juiste product met maximale transparantie op het juiste moment op de juiste plaats aankomt. De software Dematic iQ of als alternatief een SAP-oplossing stuurt alle logistieke processen in het magazijn aan, evenals het orderpicken en de verzending.

”Met de Dematic Multishuttle zijn de snelheid, opslagdichtheid, nauwkeurigheid en beschikbaarheid in magazijnen en distributiecentra aanzienlijk te verhogen. We hebben het systeem in bijna elk detail verbeterd zodat het nog efficiënter en veiliger werkt“, zegt Jessica Heinz, Director Marketing & Business Development Dematic Central Europe. 

De verdere ontwikkeling is gebaseerd op de beproefde Multi-Shuttle-2-module en vervolledigt het bestaande vijfdelige Dematic Shuttle-gamma. De nieuwe uitvoering zorgt voor een nog betere enkel- en meervoudig diepe opslag van standaardbakken. De gewijzigde sensoren en herziene grijpers dragen hieraan bij, voor een compactere en veiligere in- en uitslaan van de bakken. Herontworpen loopwielen zorgen voor een rustigere circulatie van de shuttle in de stelling.

Naast een verbeterd ontwerp biedt de Dematic Multishuttle 2 E de mogelijkheid om flexibel schaalbare prestaties te leveren, in het bijzonder ook dankzij de optie om 2 shuttles op hetzelfde niveau in te zetten. Dit vermindert aanzienlijk de initiële aanschaffingskosten. “De Dematic Multishuttle 2 E is een vergaand gestandardiseerd product. Toch is het systeem modulair opgebouwd en is het nagenoeg naar wens schaalbaar om met name aan snelgroeiende bedrijven de mogelijkheid te bieden zich onmiddellijk op veranderende eisen in te stellen“, zegt Heinz. Bovendien past het systeem probleemloos in vele Dematic-oplossingen, bijvoorbeeld de nieuwe Dematic Micro-Fulfillment-oplossing. De besturing geschiedt via de software Dematic iQ. Zoals alle producten van deze intralogistieke specialist is de Dematic Multishuttle 2 E naar keuze ook in een SAP-Extended-Warehouse-Management-oplossing te integreren.

Zoals bij alle uitvoeringen van de Dematic Shuttle zorgt ook de DMS 2 E met de unieke Inter-Aisle-Transfer voor het vlot wisselen van goederen over alle shuttlegangen heen. Daarbij worden de bakken in de stelling van één gang naar de dichtsbijzijnde gang verplaatst – alleen met behulp van de shuttles. ”Zo is een nog grotere efficiëntie te bereiken en de belasting van de liften en de transporttechnologie te verminderen“, zegt Heinz. Er is ook een vriesuitvoering gepland voor het opslaan en orderpicken van diepvriesproducten.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Dematic
De Dematic Group is een toonaangevende leverancier van automatiseringstechnologie, software en diensten voor de optimalisatie van de supply chain. Dematic, met hoofdzetel in het Amerikaanse Atlanta, Georgia, behoort tot de KION Group - een wereldleider in vorkheftruck- en magazijntechnologie en daarmee gerelateerde dienstverlening voor supply chain. Met haar logistieke oplossingen optimaliseert de KION Group in meer dan 100 landen goederen- en datastromen in fabrieken, magazijnen en distributiecentra. De groep is de grootste fabrikant van heftrucks in Europa en de wereldwijde nummer twee. Dematic is een van de belangrijkste leveranciers van logistieke automatiseringstechnologie wereldwijd.
Meer over Dematic
Disclaimer
Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.