Zoom behaalt als eerste videocommunicatieplatform de Common Criteria-certificering

De Common Criteria is een internationale norm die objectief beoordeelt of een IT-product voldoet aan een vastgestelde reeks van beveiligingseisen

| Zoom | 2 min | 11 januari 2022 8:37
Copyright: BSI
  • De certificering wordt uitgegeven door de Bundesamt für Sicherheit in der Informationstechnik (BSI), dat onderdeel uitmaakt van het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken.
  • Deze Common Criteria worden onderkend door meer dan 25 landen, waaronder Nederland, het VK, de VS en Frankrijk.
Zoom Video Communications, Inc. kondigt vandaag aan dat Zooms Meeting Client (versie 5.6.6) is gecertificeerd voor de Common Criteria Evaluation Assurance Level 2 (v3.1 rev. 5). Hiermee is Zoom het allereerste videocommunicatieplatform dat deze certificering ontvangt. De certificering is uitgegeven door de Duitse federale cyberbeveiligingsautoriteit BSI.

De Common Criteria is een internationale norm die objectief beoordeelt of een IT-product voldoet aan een vastgestelde reeks van beveiligingseisen. Tijdens deze evaluatie wordt een specifieke reeks beveiligingsdoelstellingen geanalyseerd, waaronder de begeleidingsdocumenten, het ontwerp van de architectuur, onderdelen van de levenscyclus, testen en een kwetsbaarheidsonderzoek. Na de evaluatie van de Zoom Meeting Client v5.6.6 is door de BSI geconcludeerd dat het proces van specificatie, implementatie en uitvoering voldoet aan de normen van de Common Criteria.

"De Common Criteria-certificering is een wereldwijde benchmark op het gebied van cyberbeveiliging", aldus Sandro Amendola, Hoofd van de afdeling standaardisatie, certificering en beveiliging van telecommunicatienetwerken bij BSI. "De Zoom-client toont een hoge beveiligingsstandaard en heeft met succes een van de meest veeleisende evaluatieprocedures doorlopen die een bedrijf kan ondernemen."

“Deze certificering is een belangrijke mijlpaal voor Zoom”, zegt Jason Lee, Chief Information Security Officer bij Zoom. “We zijn het eerste videocommunicatieplatform dat deze belangrijke certificering ontvangt. Security en privacy staan aan de basis van alles wat we doen en we zijn continu bezig met innovaties om veilige oplossingen aan alle gebruikers van ons platform te bieden.”

De Common Criteria-certificering wordt erkend door meer dan 25 landen, waaronder Nederland, en wordt gezien als de leidende benchmark van beveiligingscertificeringen voor IT-producten. Een groeiend aantal gebruikers verwacht dat IT-leveranciers betrouwbaar bewijs hebben van de digitale veiligheid van hun producten.

De BSI heeft Zooms versie 5.6.6 voor Windows, macOS, iOS en Android gecertificeerd. Hoewel deze versie al beschikbaar was ten tijde van de evaluatie, raadt Zoom gebruikers altijd aan om de nieuwste versie van de Zoom-client te gebruiken om te profiteren van de nieuwste beveiligingsupdates en -functies.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Zoom
Zoom Video Communications (NASDAQ: ZM) is een bedrijf voor externe conferentiediensten. Het biedt een service voor conferenties op afstand die videoconferenties, online vergaderingen, chat en mobiele samenwerking combineert.
Meer over Zoom
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.