Red Hat stelt Hans Roth aan als Senior Vice President en General Manager EMEA

Hans Roth vervangt Werner Knoblich per januari 2022

| Red Hat | 2 min | 11 januari 2022 10:08
Afbeelding: Hans Roth, Senior Vice President en General Manager EMEA bij Red Hat
Red Hat, Inc., leverancier van open source-oplossingen, kondigt de aanstelling van Hans Roth aan als nieuwe Senior Vice President en General Manager voor de regio Europa, Midden-Oosten en Afrika (EMEA). Roth volgt daarmee Werner Knoblich op die in totaal 18 jaar in dienst is geweest bij Red Hat.

Hans Roth is momenteel Senior Vice President en General Manager van Global Services en Technical Enablement. Sinds hij in 2016 bij Red Hat in dienst trad, heeft Roth zich voornamelijk gericht op het realiseren van IT-transformaties bij klanten, om zo open-source volledig te benutten. Als nieuwe Senior Vice President en EMEA general manager bij Red Hat gaat Roth zich richten op het ontwikkelen en uitvoeren van de bedrijfsstrategie van het bedrijf binnen EMEA.

Hans Roth: "Ik begon in de technologie rond dezelfde tijd dat Red Hat werd opgericht. In die tijd doorbrak Red Hat de gevestigde bedrijfsmodellen en democratiseerde het technologie. Het was fantastisch om de afgelopen jaren al onderdeel te zijn van de ontwikkeling van Red Hat. Technologieën als cloud computing, containers, edge en AI/ML veranderen de manier waarop organisaties zakendoen en open source maakt dat mogelijk. Ik ben klaar om deze nieuwe uitdaging aan te gaan en Red Hat samen met onze klanten en partners vooruit te helpen in EMEA."

Roth neemt het stokje over van Werner Knoblich. Knoblich begon in 2003 bij Red Hat, waar hij zich volledig richtte op open source-technologieën, waaronder Red Hat Enterprise Linux. Met een grote focus op open source was er onder zijn leiding een sterke groei zichtbaar binnen EMEA. Red Hat wist onder meer uit te breiden naar 16 nieuwe EMEA-landen. Daarnaast ondersteunde hij Red Hat bij het ontwikkelen van een sterk partnerecosysteem in de regio.

Werner Koblich: "Na 18 jaar bij Red Hat, waarin ik in de frontlinie heb gestaan toen het bedrijf opschaalde van een startup naar de leider in open source en een hybrid cloud innovator, is het niet gemakkelijk om afscheid te nemen. Ik ben er trots op dat ik een rol heb mogen spelen in het succes van Red Hat en dat ik de uitbreiding van het bedrijf in EMEA heb kunnen stimuleren."

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Tags
Red Hat
Over Red Hat
Red Hat is een toonaangevende leverancier van opensourcesoftwareoplossingen voor bedrijven. Het gebruikt een community-gedreven benadering om betrouwbare en hoogwaardige Linux-, hybride cloud-, container- en Kubernetes-technologieën te leveren. Red Hat helpt klanten nieuwe en bestaande IT-toepassingen te integreren, cloud-native applicaties te ontwikkelen, te standaardiseren op hun toonaangevende besturingssysteem en complexe omgevingen te automatiseren, beveiligen en beheren. De bekroonde support-, training- en consultingdiensten maken van Red Hat een vertrouwde adviseur van de Fortune 500. Als een strategische partner voor cloudleveranciers, systeemintegrators, applicatie-leveranciers, klanten en opensourcecommunity's, helpt Red Hat organisaties zich voor te bereiden op de digitale toekomst.
Meer over Red Hat
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.