Paessler versterkt focus op IoT met nieuwe samenwerkingen

Nieuwe samenwerkingen completeren het partnership tussen Paessler en de Franse netwerkexploitant Sigfox

| Paessler | 3 min | 11 januari 2022 14:44
Gewaardeerd
Paessler AG, de monitoringexpert voor IT-infrastructuren en -netwerken, kondigt twee nieuwe partnerships aan om optimale IoT-toepassingen te ontwikkelen. In samenwerking met de LoRa Alliance® en de mioty alliance versterkt het bedrijf zijn netwerk van specialisten in de IoT-wereld.

Belangrijke trends en ontwikkelingen

Door de toenemende digitalisering spelen Internet of Things (IoT) en Industrie 4.0 al enkele jaren een steeds grotere rol. Van de eenvoudige meting van de kamertemperatuur tot gebouwbeheer, of zeer complexe toepassingen en processen in de industriële omgeving – gegevens moeten betrouwbaar worden verzonden, centraal verzameld en gecontroleerd. Reden temeer voor Paessler om een volgende stap te zetten op het gebied van samenwerkingen.

De nieuwe samenwerkingen met de LoRa Alliance® en de mioty-alliantie completeren het partnership tussen Paessler en de Franse netwerkexploitant Sigfox, die in 2010 is opgericht. Hierdoor werkt Paessler vanaf 2022 samen met alle belangrijke spelers in het LPWAN-veld.

Het Internet of Things creëert nieuwe kansen en mogelijkheden, maar in bijna alle IoT-projecten doen zich drie belangrijke uitdagingen voor:
  • Meetgegevens moeten van de sensor naar de netwerkserver in de cloud getransporteerd worden om geanalyseerd te kunnen worden – vaak over lange afstanden en zonder kabelinfrastructuur;
  • De transportroutes van de gecodeerde data moeten worden bewaakt en beveiligd;
  • Vervolgens moeten de gegevens worden gedecodeerd, weergegeven en geëvalueerd.
Om aan deze eisen te voldoen, is datatransmissie via low-power wide-area netwerk (LPWAN) een optimale oplossing in toepassingsgebieden zoals gebouwbeheer, logistiek, slimme landbouw en smart cities. Kleine datapakketten worden over een relatief lange afstand verzonden met een minimaal energieverbruik. Twee allianties bieden daarbij de nodige houvast.

LoRa Alliance®: Als een internationaal consortium van technologiebedrijven promoot en communiceert de LoRa Alliance® over het gebruik van LPWAN-technologie. Op die manier brengen zij overeenkomstige infrastructuren tot stand en maken zij innovatieve IoT-oplossingen mogelijk.

mioty alliance: Met mioty heeft het Fraunhofer Instituut de gevestigde LPWAN-technologie naar een nieuw niveau getild. Naast de klassieke voordelen van LPWAN, is de datacapaciteit voor het verzamelen van data vergroot en daarmee ook de betrouwbaarheid van LPWAN. De mioty alliance brengt bedrijven samen die – met behulp van mioty – innovatieve IoT- en IIoT-oplossingen creëren. Denk aan retrofitting in de industriële omgeving, conditiebewaking in gebouwen, slimme landbouw en smart cities.

Grote voordelen voor klanten

Als lid van de LoRa Alliance® en de mioty alliance combineert Paessler monitoringoplossingen met LoRa- en mioty-technologie. Zo creëert de monitoringexpert verschillende voordelen voor zijn klanten:
  • Eenvoudige en kosteneffectieve bewaking van de status en beschikbaarheid in IoT-omgevingen;
  • Duidelijke visualisatie van data, slimme waarschuwings- en rapportagemechanismen, breed scala aan ondersteunde protocollen en technologieën;
  • Snelle en betaalbare implementatie dankzij geavanceerde standaardisatie.

“We hebben meer dan 20 jaar ervaring in de monitoring-industrie en passen deze expertise nu ook buiten traditionele IT-omgevingen toe. Vooral op het gebied van IoT en Industry 4.0 zijn monitoringoplossingen nodig die de verschillende standaarden ondersteunen én monitoring zo eenvoudig mogelijk maken”, zegt Wilco Ravestein, Country Manager Benelux van Paessler AG. “Met de nieuwe samenwerkingen kunnen we onze oplossingen voor IoT naar een nóg hoger niveau tillen. Tegelijkertijd bieden we onze klanten tal van doorslaggevende voordelen voor hun IoT-monitoring.”

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Uitstekend (5 ratings).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Paessler
Paessler is dé monitoringsexpert. Zij leveren IoT-monitoringoplossingen en zijn daarmee vertegenwoordigd in een breed scala van bedrijven en instellingen. Hun tools worden gebruikt in bijvoorbeeld ziekenhuizen, fabrieken en kantoren. Monitoringsgegevens helpen de klanten van Paessler om middelen te besparen, om hun IT-, OT- en IoT-infrastructuur te optimaliseren en zo bijvoorbeeld energieverbruik of emissies te verminderen.
Meer over Paessler
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.