BT ontwikkelt nieuwe digitale netwerkinfrastructuur voor ABB

Het nieuwe netwerk vergroot de keuze en biedt flexibiliteit voor een duurzaam, veerkrachtig en veilig kernplatform

| BT | 2 min | 12 januari 2022 10:48
Copyright: ABB
BT kondigt vandaag de samenwerking aan met ABB om de internationaal beheerde communicatie-infrastructuur van ABB naar een hoger niveau te tillen op het gebied van prestaties, keuze en flexibiliteit, wat past bij diens nieuwe bedrijfsmodel.

Het nieuwe contract bouwt voort op een bestaande overeenkomst die werd ondertekend in 2014. Sindsdien heeft BT het toonaangevende wereldwijde technologiebedrijf ABB geholpen met het consolideren en optimaliseren van hun internationale communicatie-infrastructuur. In samenwerking met het Information Systems-team van ABB zal BT nu de netwerkinfrastructuur transformeren om een duurzaam, veerkrachtig en veilig kernplatform te vormen met een sterk geautomatiseerde en een op data gebaseerde managed service.

Beveiliging is een topprioriteit voor ABB bij de uitvoering van haar cloudstrategie, die consolidatie van datacenters en het verplaatsen van meer toepassingen en gegevens naar de cloud omvat. BT zal ABB's cloud-first-ambities mogelijk maken met een meerlaagse end-to-end, compliant cyberbeveiligingsomgeving. BT implementeert, beheert en monitort meer dan 1.100 end-point apparaten, waarbij alle apparaten, gebruikers en toepassingen die toegang hebben tot het netwerk continu worden gecontroleerd.

De communicatie-infrastructuur zal mensen, apparaten en machines in meer dan 600 vestigingen in 60 landen op betrouwbare en veilige wijze met elkaar verbinden. Met behulp van de nieuwste software-gedefinieerde netwerktechnologie zal dit ABB een keuze aan connectiviteitsopties voor elke locatie bieden, waaronder 5G-toegang.

De nieuwe digitale netwerkinfrastructuur biedt ABB ook een nieuw software-gedreven platform dat via Wifi 6 wordt geleverd om mobiliteit en digitale productieconcepten, zoals robotica, Internet of Things (IoT) en Big Data-technologieën op productielocaties mogelijk te maken. Beide bedrijven verbinden zich als onderdeel van het contract aan een een co-innovatiefonds.

Door voor BT te kiezen, verzekert ABB zich ervan dat haar netwerk wordt geleverd door een provider die wereldwijd 100 procent hernieuwbare elektriciteit gebruikt, met de toezegging om tegen 2030 een netto-emissieneutraliteit te bereiken voor al haar activiteiten.

"ABB's technologie van wereldklasse en digitale capaciteiten zitten diep verankerd in ons DNA. Het behouden en verbeteren van ons innovatie-, technologie- en digitaal leiderschap is een strategieprioriteit voor het hele bedrijf", zegt Alec Joannou, Group CIO van ABB. "BT past perfect bij onze Information Systems-functie. Als onze vertrouwde partner heeft BT ons geholpen bij te blijven in een dynamisch digitaal landschap en verbetert het nu onze communicatie-infrastructuur om onze digitale ambities te ondersteunen."

"Het cloud-first netwerk en de digitale managed services die we leveren, zullen de wendbaarheid in alle bedrijven van ABB verder verbeteren", zegt Bas Burger, CEO, Global, van BT. "De unieke vertrouwensband tussen onze twee bedrijven stelt ons in staat om verder vooruit te bewegen terwijl we ABB's mensen, apparaten en machines op een duurzame en verantwoorde manier met elkaar verbinden."

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over BT
BT stelt zich ten doel de kracht van communicatie in te zetten voor een betere wereld. BT is één van 's werelds grootste leveranciers van communicatiediensten en -oplossingen en is actief in 180 landen. De kernactiviteiten van BT omvatten de wereldwijde levering van netwerk gebaseerde IT-diensten; lokale, nationale en internationale telecommunicatiediensten aan zijn klanten voor thuisgebruik, op kantoor en onderweg; producten en diensten op het gebied van breedband, TV en internet, alsook convergente vast/mobiele producten en diensten.
Meer over BT
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.