Pure Storage boekt succes met het leveren van geavanceerde datadiensten aan klanten in Nederland

Storage-as-a-service verdringt in hoog temp traditionele storage-oplossingen

| Pure Storage | 4 min | 12 januari 2022 14:07
Copyright: Pure Storage
Pure Storage maakt een sterke groei door in Nederland, dankzij een sterke focus op het oplossen van uitdagingen van klanten en hen te voorzien van een 'onzichtbare' infrastructuur. Wereldwijd nam de omzet van Pure in Q3 toe met 37% jaar-op-jaar en de omzet van Pure uit abonnementsdiensten - waaronder Pure as-a-Service en Evergreen - steeg in Q3 met 38% jaar-op-jaar. De voortschrijdende digitalisering in Nederland vereist dat bedrijven hun technologie continu updaten en innoveren met een hoge mate van wendbaarheid en flexibiliteit, met de mogelijkheid om te schalen naar behoefte en flexibele verbruiksmodellen. Dit heeft bijgedragen aan het succes van Pure as-a-Service in de regio.

De resultaten van Pure werden gestimuleerd door de toegenomen vraag van klanten en de manier waarop hier binnen het gehele bedrijf op is ingespeeld. Met de introductie van Pure Fusion, een self-service, autonoom Storage-as-Code-platform gebouwd voor onbeperkte schaalgrootte, en Portworx Data Service, de eerste Database-as-a-Service voor Kubernetes, bevindt Pure zich met zijn portfolio in een intensieve innovatiecyclus. Daarnaast zijn duurzaamheid en verantwoordelijkheid voor het milieu van cruciaal belang geworden voor de bedrijven van vandaag. Dankzij het gebruik van Pure's flash-technologie, die 96% minder ruimte inneemt dan traditionele harde schijven, profiteren klanten van een lager stroomverbruik. Hiermee is de afgelopen jaren 4 miljard kilowattuur bespaard, wat klanten helpt bij het behalen van hun duurzaamheidsdoelstellingen.

Extra stimulans

Marco Bal, Principal Systems Engineer Pure Storage Benelux: "Na de eerste ontwrichting door de pandemie herstelt de Nederlandse economie zich goed. Een belangrijke factor is de digitalisering in ons land, die een extra boost heeft gekregen. Data spelen een cruciale rol bij digitaal en op afstand werken en daarom moet storage onbeperkt schaalbaar zijn. Tegelijkertijd moet die storage optimaal te beheren zijn - niet alleen voor beschikbaarheid en snelheid van alle mogelijke toepassingen - maar ook moet het zo eenvoudig mogelijk zijn door de complexiteit van de infrastructuur onzichtbaar te maken. Dit is precies wat wij onze klanten bieden met Pure-as-a-Service, Pure Fusion, FlashBlade (een unified unstructured storage platform) en Evergreen."

Klanten stellen flexibiliteit op prijs

“Evergreen maakt ons leven makkelijker. We krijgen toegang tot de meest recente storage-innovaties zonder dat we een kostbare en risicovolle migratie hoeven door te voeren”, zegt Remon Hollebeek, Head of Infrastructure Services bij Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC).

“Met behulp van FlashBlade en AIRI kunnen we klanten in de auto-industrie en andere domeinen, zoals smart cities en asset management, voorzien van geavanceerde en op maat gemaakte oplossingen”, zegt Frank Geujen, Program Management Office Director, Advanced Research Lab, NavInfo (Europe) B.V..

In 2021 heeft Pure Storage onderzoek gedaan onder de IT-leidinggevenden van Europese organisaties. Uit dit onderzoek kwam naar voren hoe de pandemie heeft geleid tot een grote verschuiving in de perceptie van IT binnen organisaties. Hoewel afstemming tussen IT en de business een uitdaging is waar veel organisaties al decennialang mee worstelen, blijkt uit het onderzoek dat Nederlandse leidinggevenden de afgelopen 12 maanden aanzienlijke verbeteringen hebben doorgevoerd. Ook hebben zij duidelijke prioriteiten aangegeven voor de komende 12 maanden: het verankeren en versnellen van business agility (88%); het verbeteren van de digitale ervaring van hybride werken (82%); een verdere versnelling van digitale transformatie (82%) en het optimaliseren van kosten en het right sizen van IT (76%). Uit het onderzoek blijkt verder dat de visie van de IT-top kan worden geremd door de infrastructuur waarmee ze te maken hebben. Om de wendbaarheid, klantgerichtheid en innovatie te bereiken die zij voor ogen hebben, moeten zij technologie flexibel kunnen inzetten en naar behoefte kunnen op- en afschalen.

“Voor al deze prioriteiten is een uiterst flexibele storage-infrastructuur noodzakelijk en die flexibiliteit geldt ook voor de serviceniveaus. Om dit te ondersteunen kijken we expliciet naar het cloud operating model. Met Pure-as-a-Service bieden we een cloud-achtige ervaring voor al onze producten en diensten. Onze storage-infrastructuur kan helemaal softwarematig worden beheerd en kan volledig worden aangepast aan de behoeften van het bedrijf. De cloud-achtige ervaring betekent ook dat het optimaliseren van serviceniveaus eenvoudig is,” zegt Bal.

Pure as-a-Service biedt het volledige Pure-productportfolio op locaties die het beste aansluiten bij de behoeften van bedrijven. De service ondersteunt storage on-premises, in colocatie en service provider faciliteiten in de publieke cloud via Pure's Cloud Block Store. Pure as-a-Service biedt één uniform abonnement en voorspelbare kosten per eenheid, ongeacht waar of waarvoor de storage wordt ingezet.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Pure Storage
Pure Storage (NYSE:PSTG) helpt moderne organisaties data om te zetten in zakelijk voordeel. De oplossingen van Pure maken een data-ervaring mogelijk die zich kan aanpassen als de behoeften van de klant varanderen. Pure Storage is een van de snelst groeiende IT-bedrijven in de geschiedenis. Het bedrijf helpt klanten data te benutten, terwijl de complexiteit en de kosten van het beheer van de onderliggende infrastructuur worden verminderd. Pure Storage biedt een moderne data-ervaring die een gemeenschappleijke operationele omgeving creëert over meerdere datacenters en clouds, en een vereenvoudiging van de operaties via APIs en intelligente AI-gedereven automatisering. Met een gecertificeerde NPS-score die wereldwijd tot de top 1% van de B2B-bedrijven behoort, heeft Pure een groeiende groep klanten die tot de meest tevreden klanten ter wereld behoren.
Pure Storage, het ‘P’ logo, AIRI, Evergreen, FlashBlade, FlashStack en Pure1 zijn handelsmerken van Pure Storage, Inc. Alle andere handelsmerken en namen genoemd in dit document zijn eigendom van hun respectieve eigenaars.
Meer over Pure Storage
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.