SentinelOne integreert met ServiceNow om IT en beveiliging samen te brengen

Gezamenlijke workflows zorgen voor automation-efficiëntie en brede responsacties

| SentinelOne | 2 min | 13 januari 2022 9:18
SentinelOne, leverancier van autonome endpoint-bescherming, kondigt de SentinelOne-app voor ServiceNow Security Incident Response (SIR) aan. De integratie verenigt beveiligings- en IT-teams voor een effectievere respons op incidenten.

Met SentinelOne rechtstreeks geïntegreerd in ServiceNow, kunnen gezamenlijke klanten het ServiceNow-platform gebruiken om dreigingen te classificeren. De integratie helpt beveiligings- en IT-teams bij het versnellen van een gecoördineerd, uitgebreid en geautomatiseerd incidentresponsplan voor endpoint- en cloudomgevingen. De app is beschikbaar via de SentinelOne Singularity Marketplace en de ServiceNow Store.

“De industriebranche wordt elke dag aangevallen, omdat organisaties worstelen met kwetsbaarheden zoals log4j. Met bedrijfsbrede zichtbaarheid en bescherming van SentinelOne Singularity kan ons team de potentiële impact in kaart brengen met slechts een paar klikken. We gebruiken ServiceNow als platform voor incidentbeheer en workflowautomatisering - ons team heeft één omgeving voor samenwerking bij incidenten om dreigingen in realtime te verminderen." – Identity and Endpoint Security Architect, wereldwijde fabrikant.

Nu ransomware en andere vormen van malware steeds vaker voorkomen, moeten zowel IT- als beveiligingsteams nauw samenwerken om aanvallen te voorkomen. Helaas zijn veel bedrijven afhankelijk van talloze niet-verbonden tools om cyberbeveiligingsprogramma's uit te voeren. De resulterende inefficiëntie en alert-moeheid leiden tot onnodige cyberincidenten die bedrijfsrisico's met zich meebrengen. XDR-oplossingen veranderen dit model en herdefiniëren cyberbeveiliging als een data- en workflowprobleem dat moet worden geautomatiseerd.

De SentinelOne-app voor ServiceNow Security Incident Response synchroniseert dreigingen onmiddellijk van SentinelOne naar de ServiceNow Incident Response-module voor een uniform security-programma. Binnen ServiceNow kan een incidentresponder alle relevante details rond de dreiging bekijken, inclusief incidentstatus en dreigingsnotities, evenals eventuele aanvullende context of notities die binnen beide platforms zijn gemaakt. Wanneer de incidentresponder bepaalt dat een corrigerende actie moet plaatsvinden, kan ServiceNow geautomatiseerde responsacties in SentinelOne activeren om mogelijke effecten van de dreiging te stoppen, in quarantaine te plaatsen, te verhelpen of zelfs ongedaan te maken.

"Het stroomlijnen van de onderzoeks-, respons- en herstelworkflows van dreigingen leidt tot aanzienlijke risicovermindering", zegt David Baldwin, Product Director, Ecosystem, SentinelOne. "De combinatie van SentinelOne met ServiceNow geeft security-teams en incidentresponders de workflows die ze nodig hebben om herstel in beveiligings- en IT-domeinen te verbeteren."

De SentinelOne-app voor ServiceNow Security Incident Response is nu beschikbaar via de SentinelOne Singularity Marketplace.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over SentinelOne
SentinelOne (NYSE: S) levert autonome endpoint-bescherming middels een enkelvoudige agent die preventie, detectie, respons en opsporings-functionaliteit combineert. Het SentinelOne platform is ontwikkeld met het oog op zeer hoog gebruiksgemak en bespaart gebruikers tijd dankzij de inzet van AI om automatisch en in realtime dreigingen binnen het bedrijf en in de cloud te elimineren. Daarnaast is het de enige oplossing die volledig inzicht biedt van edge tot cloud over het hele netwerk.
Meer over SentinelOne
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.