Vertiv werkt samen met Uptime Institute voor het leveren van modulaire TIER-Ready datacenters

Partnership stroomlijnt certificeringsproces van TIER-certificering van het Uptime Institute door lancering van geprefabriceerde modulaire datacenters door Vertiv

| Vertiv | 3 min | 10 maart 2020 14:08
Afbeelding: SmartMod Infrastructure | Integrated Solutions | Copyright: Vertiv
Vertiv, de wereldwijde leverancier van infrastructuuroplossingen, lanceert zijn geprefabriceerde modulaire datacenteroplossingen (PFM). Deze zijn door het Uptime Institute als TIER-Ready gekwalificeerd.

Klanten die de TIER-Ready PFM-modellen van Vertiv inzetten, zijn er zeker van dat ze heel snel beschikken over de TCCF-certificering (TIER Certification of Constructed Facility). De PFM-oplossingen met een TIER-Ready-certificering zijn nu beschikbaar in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Doel is om ze later in 2020 wereldwijd te leveren.

SmartMod™ PFM-infrastructuur

Het TIER-Ready Partnership is een strategische overeenkomst waarbij het Uptime Institute specifieke PFM-modellen van Vertiv reviewt tijdens het engineering-proces. Het doel daarvan is om er zeker van te zijn dat deze oplossingen voldoen aan de strikte eisen van de wereldwijd erkende TIER Standard of Topology. PFM-oplossingen van Vertiv met de TIER-Ready-erkenning bieden klanten die strategisch hebben gekozen voor een TIER Certified Digital Infrastructure directe ondersteuning op het gebied van beschikbaarheid en uptime. Onderdeel van de samenwerking is het afronden door Vertiv van Uptime Institute’s TIER-Ready III design review voor Vertiv’s SmartMod™ PFM infrastructure voor maximaal tien racks en 80kW aan IT-load. Datacenters die deze TIER-Ready SmartMod-oplossingen inzetten, kunnen snel rekenen op een TCCF van het Uptime Institute.

Groei markt PFM-datacenters

Een PFM-benadering is een flexibele en efficiënte manier voor het benutten van datacenterruimte met aanmerkelijk minder on-site installatie dan bij traditioneel gebouwde datacenters. PFM-systemen krijgen steeds meer belangstelling, vooral in opkomende landen, als manier om snel nieuwe capaciteit te ontwikkelen, ook aan de edge. Dat kan zonder de beperkingen van het traditionele bouwproces en met betere systeemintegratie, testen en ingebruikneming. Volgens analisten van 451 Research groeit de markt voor PFM-datacenters tot 2021 ieder jaar met 14,4 procent. De markt is dan goed voor 4,4 miljard dollar.

TIER-Ready

"De overeenkomst met het Uptime Institute zorgt ervoor dat Vertiv’s PFM-datacenters met TIER-Ready erkenning niet alleen snel en efficiënt inzetbaar zijn, maar ook betrouwbaar en robuust”, zegt Viktor Petik, vicepresident of Integrated Modular Solutions van Vertiv. “Vertiv en zijn partners kunnen klanten nu helpen bij het bouwen van nieuwe, zeer betrouwbare capaciteit door gebruik van het door het Uptime Institute erkende TIER-Ready III SmartMod-systeem. Na installatie kunnen deze oplossingen snel beschikken over een volledige TIER Certification of Constructed Facility.”

Besparing tijd en reviewkosten

De TIER Standard of Topology van het Uptime Institute is de facto de standaard voor de betrouwbaarheid en veerkracht van datacenters. De standaard biedt klanten de zekerheid dat gecertificeerde datacenters de beloofde prestaties leveren onder tal van omstandigheden, waaronder een complete stroomuitval. Het instituut lanceerde zijn reviewprogramma om PFM-leveranciers in staat te stellen oplossingen te leveren die dezelfde betrouwbaarheid en veerkracht bieden als de duizenden bestaande TIER Certified-datacenters wereldwijd. Het TIER-Ready programma stroomlijnt het proces van het verkrijgen van TCCF door de engineeringreviewtijd terug te dringen die meestal voor elke datacenter-installatie moet plaatsvinden. Als TIER-Ready PFM-oplossing biedt de Vertiv SmartMod 80kW besparingen op tijd en reviewkosten, die aan de klant ten goede kunnen komen.

“We zijn verheugd dat Vertiv vooroploopt in de geprefabriceerde modulaire markt door samen te werken met Uptime Institute om TIER-Ready-producten te leveren. Deze oplossingen onderscheiden zich op de PFM-markt door hun bewezen vermogen om te voldoen aan dezelfde eisen van veerkracht die we zien in grotere datacenters, maar in een modulair formaat”, zegt Chris Brown, CTO van Uptime Institute. “Vertiv SmartMod-oplossingen met de TIER-Ready-erkenning kunnen op hetzelfde niveau van TIER-veerkracht presteren als grotere datacenters, maar in een kleinere omvang. Dit is essentieel voor het bouwen van gedistribueerde kritische digitale infrastructuren.”

Vertiv SmartMod infrastructure is een volledig zelfstandige, gemakkelijk te configureren en direct leverbare PFM-productreeks die voorziet in snelle inzet van datacentercapaciteit. Deze ‘plug and play-benadering' heeft als voordeel dat de tijd om op te starten korter wordt – van maanden naar enkele dagen – maar reduceert ook het potentieel aan kwaliteitsissues. Dat laatste komt omdat componenten off-site zijn ontwikkeld en getest. Dit vooraf geïntegreerde ontwerp betekent dat SmartMod ook meer financiële zekerheid biedt omdat de kans op extra aanpassingen on site lager is.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Vertiv

Vertiv (NYSE: VRT) brengt hardware, software, analyse en service samen om ervoor te zorgen dat de vitale toepassing van zijn klanten continu kunnen draaien, optimaal presteren en meegroeien met hun zakelijke behoeften. Vertiv lost de belangrijkste uitdagingen op waarmee datacenters, communicatienetwerken en commerciële en industriële locaties van nu te maken hebben met een portfolio van stroom-, koelings- en IT-infrastructuuroplossingen en diensten die zich uitstrekken van de cloud tot de edge van het netwerk.
Meer over Vertiv

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.