Cake krijgt kapitaalinjectie van 4,6 miljoen euro en zet in op internationale expansie

Franse fintech-VC Truffle Capital leidt nieuwe kapitaalronde ondersteund door investeerders van het eerste uur

| Cake | 3 min | 13 januari 2022 15:21
Gewaardeerd
Copyright: Cake
Geruggesteund door de kapitaalinjectie schrijft de Belgische startup Cake het recept voor de toekomst: de onafhankelijke banking app Cake verdwijnt vanaf februari 2022 en maakt plaats voor Europese expansie met diensten gericht op retailers en merken (via Cake for Business) en banken (via Cake for Banks).

Aantrekkelijk marketingplatform voor bedrijven

Cake for Business staat in België al stevig op de rails. Het marketingplatform waarmee retailers en merken op een gerichte manier cashback-kortingen kunnen aanbieden aan groepen van consumenten, gebaseerd op hun historisch aankoopgedrag, draait op volle toeren. Er zijn intussen al meer dan 100 commerciële partners waaronder Schoenen Torfs, JBC, Veritas, Deliveroo en Lukoil.

Belgische consumenten hebben via het Cake platform al meer dan 800.000 euro aan geautomatiseerde cashbacks verdiend, waarvan 125.000 euro in december 2021.

Naast deze mogelijkheid om cashback-kortingen aan te bieden aan consumenten, levert Cake ook marktinzichten aan merken en bedrijven op basis van de geanonimiseerde verwerking van het aankoopgedrag van consumenten.

Cake voor banken

Sinds zijn lancering begin 2020, vlak voor de coronacrisis, is Cake zichzelf blijven heruitvinden. De uitdagingen die gepaard gingen met de implementatie van de PSD2 regelgeving werden opgevangen door een rechtstreekse implementatie van de Cake cashbacks in bestaande banking apps. Dit leidde begin vorig jaar tot de lancering van Cake for Banks.

Hiermee biedt Cake aan Europese banken plug and play oplossingen om hun cashback-module binnen een bestek van enkele weken te integreren in hun eigen banking apps. Dit stelt banken in staat om een extra service te bieden aan hun klanten, zich te onderscheiden van de concurrentie en een nieuwe inkomstenstroom bovenop hun bestaande business model te genereren door een commissie te nemen op elke cashback. Cake zorgt hierbij voor het aanbod aan cashbacks en de administratieve afhandeling ervan met de commerciële partners.

Begin augustus was de eerste integratie in een bestaande banking app een feit. Onder de naam “Mooi Meegenomen van Cake” kunnen alle klanten vanaf 16 jaar van bank- en verzekeringsgroep Argenta ervoor kiezen om kleine terugbetalingen te krijgen voor aankopen die ze met hun Argenta-rekening betalen bij de partners van Cake. Zodra klanten de terugbetalingen geactiveerd hebben in hun vertrouwde Argenta-app, verloopt alles automatisch. Ze hoeven dus niets te doen.

Davy Kestens, CEO van Cake: “Als start-up zijn wij continu op zoek naar de juiste product-market-fit. We hebben vanaf het begin gekozen voor een flexibele aanpak die veel voeling houdt met de markt. De succesvolle lancering bij Argenta heeft bevestigd dat onze Cake for Banks oplossingen tegemoet komen aan een grote vraag vanuit de markt. Zowel van banken, bankklanten als de commerciële partners.”

Dit zorgde voor een exponentiële groei van het aantal gebruikers van de Cake cashbacks, waarna ook steeds meer commerciële partners aanhaakten.

Europese Expansie

Nu Cake als Belgische startup tot een schaalbaar business model is gekomen, zowel naar banken als naar bedrijven, worden ze door Truffle Capital ondersteund om dit model verder uit te rollen binnen Europa. Deze Franse fintech-VC leidt, ondersteund door investeerders van het eerste uur waaronder Seeder Fund, Sambrinvest en Freshmen, een nieuwe kapitaalronde van 4,6 miljoen euro.

Patrick Lord, Senior Partner bij Truffle Capital: "We zijn verheugd om deze nieuwe kapitaalronde te leiden en zo Cake's internationale expansie te ondersteunen. Wij geloven dat Cake erin geslaagd is om customer rewards op te zetten op de meest naadloze, frictieloze manier en tegelijkertijd banken te voorzien van sterke klantentrouw en data monetization, en retailers van een marketingtool met een ongezien hoge ROI. Cake's aanpak is disruptief en het heeft alles wat nodig is om een wereldleider in deze sector te worden."
De banking-app voor consumenten, waar Cake initieel mee lanceerde, wordt vanaf februari afgesloten en maakt ruimte voor een volledige focus op banken en bedrijven. Er zijn reeds gesprekken gaande met verschillende nationale en internationale banken over de integratie van het Cake cashback-platform in bestaande banking apps.

Om deze verdere groei te ondersteunen is Cake ook actief op zoek naar extra medewerkers, voornamelijk in sales en account management.

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Goed (1 rating).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Cake
Cake werd begin 2019 opgericht door techondernemer Davy Kestens samen met 5 ervaren co-founders. De start-up kreeg op 9 juli 2019 een vergunning van de Nationale Bank van België (NBB). Cake wil meerwaarde bieden aan bedrijven, banken en consumenten door nieuwe inkomstenbronnen te genereren via de verwerking van financiële transacties.
Meer over Cake
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.