Moss geschat op meer dan €500 miljoen na Series B-ronde

FinTech startup koerst af op unicorn-status

| Moss | 3 min | 19 januari 2022 9:00
Gewaardeerd
Afbeelding: De Moss oprichters (v.l.n.r. Ferdinand Meyer, Anton Rummel, Stephan Haslebacher en Ante Spittler) | Copyright: Moss
Moss, all-in-one spend management platform, heeft €75 miljoen opgehaald tijdens een succesvolle Series B-financieringsronde. Slechts een half jaar na de Series A Extension ronde met onder andere Peter Thiels VC Valar Ventures, heeft Moss nu ook Tiger Global en A-Star achter zich gekregen. De startup zet hiermee in minder dan tweeënhalf jaar na de officiële oprichting koers naar unicorn-status. De post money-waarde van de onderneming wordt nu geschat op een half miljard euro, met een totaal kapitaal van €130 miljoen.

Een succesvolle start in Nederland

De FinTech startup ging midden 2020 de Duitse markt op met de eerste echte zakelijke creditcard voor mkb’s, startups en techbedrijven. Intussen is het product aanzienlijk uitgebreid met een holistische oplossing voor uitgavenbeheer. De combinatie van de slimme zakelijke betaalkaarten, het digitale factuurbeheer en de naadloze aansluiting op bestaande boekhoudprogramma’s, zoals Exact, blijkt een succesformule - en nodig, gezien de vaak nog beperkte digitale basis waar finance afdelingen over beschikken. Ondernemingen waaronder TicketSwap, Naduvi en O My Bag beheren hun uitgaven al met de slimme totaaloplossing van Moss.

Vanuit het kantoor in Amsterdam lanceerde Moss op 1 november 2021 in Nederland onder leiding van David Soos, Country Manager Nederland. In minder dan drie maanden groeide het lokale team uit tot 25 medewerkers.

“De sterke groei van Moss in Nederland toont aan dat onze innovatieve oplossing voor uitgavenbeheer een urgent probleem aanpakt voor bedrijven. We werken nauw samen met onze klanten en partners om het product te blijven verbeteren. Met dit perspectief bouwen we onze positie op de Nederlandse markt verder uit”, aldus David Soos.

Ambitieuze toekomstplannen

John Curtius, Partner bij Tiger Global, over de investering: “Moss overtuigde ons onmiddellijk met hun innovatieve product. Met name de modulariteit van Moss' oplossing stelt bedrijven in staat hun uitgavenbeheer in te richten op basis van individuele behoeften en hun financiële processen te stroomlijnen. Dankzij de unieke technologie is het groeipotentieel groot. Wij zijn blij dat we de verdere ontwikkeling van Moss kunnen ondersteunen in Duitsland en kunnen bijdragen aan het veroveren van nog meer markten.”

De ambities van Moss zijn groot. Na de succesvolle start in Nederland bleek ook dat er internationaal veel vraag is naar deze innovatieve aanpak voor zakelijke uitgaven. De komende maanden wil Moss Groot-Brittannië veroveren, waarna andere landen vóór het einde van het jaar zullen volgen.

Technische innovaties

Naast het betreden van nieuwe markten, plannen oprichters Ante Spittler, Anton Rummel, Ferdinand Meyer en Stephan Haslebacher nog meer technische innovaties. Een hiervan is een totaaloplossing voor het plannen en voorspellen van liquiditeit. Het doel is een allesomvattend platform te creëren waarin alle functies en gegevens met elkaar zijn verbonden, maar ook los van elkaar kunnen worden gebruikt.

“Wij zien bij veel bedrijven een sterke wens om financiële processen en betalingen verder te digitaliseren en te automatiseren. Met onze oplossing willen wij ze helpen alles uit hun onderneming te halen wat erin zit. Deze visie motiveert ons elke dag om altijd een stap verder te denken”, legt CEO en mede-oprichter Ante Spittler uit.

Om dat doel te behalen zal het huidige team van meer dan 250 mensen flink worden uitgebreid, met name op het gebied van product, technologie, marketing en sales.

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Uitstekend (3 ratings).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Moss
Moss is opgericht in 2019 in Duitsland en is sindsdien in sneltempo gegroeid. Het op technologie gedreven financieel managementplatform voor holistisch uitgavenbeheer biedt zakelijke klanten veilig en eenvoudig toegang tot virtuele en fysieke betaalkaarten, die hogere limieten hebben dan die van conventionele aanbieders. Met behulp van de onderliggende intuïtieve software kunnen bedrijven niet alleen meer transparantie en overzicht in het uitgavenbeheer creëren, maar ook flexibeler handelen - op elk gewenst moment door elke individuele medewerker. Moss vereenvoudigt daarnaast het werk van financiële medewerkers enorm dankzij het vereenvoudigen van digitale processen voor het invoeren en goedkeuren van facturen en de geautomatiseerde boekhouding met onder andere Exact integratie.
Meer over Moss
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.