HPE kondigt open 5G-portfolio voor de telecomsector aan

HPE GreenLake biedt 5G-portfolio met Aruba en HPE technologie ‘as-a-service’ aan voor eenvoudige implementatie van 5G-netwerken en integratie met Wi-Fi 6 netwerken

| HPE | 4 min | 10 maart 2020 16:30
Copyright: HPE
Hewlett Packard Enterprise (HPE) kondigt vandaag een nieuw “as-a-service” portfolio aan om telecombedrijven te helpen bij het implementeren en gebruiken van open 5G-netwerken. Hiermee zijn telecombedrijven beter in staat omzetgroei met 5G te realiseren en kunnen ze bovendien 5G-services sneller implementeren. Op deze manier kunnen ze dynamische, gepersonaliseerde en realtime-ervaringen bieden aan werknemers, zakelijke klanten en consumenten.
 
De strategie van HPE om open oplossingen voor de 5G-markt te creëren is in lijn met het beleid van de Amerikaanse overheid om bedrijven te stimuleren innovatie in de 5G-markt te realiseren.  
 
De zogeheten “edge-to-cloud, platform-as-a-servicestrategie” van HPE is bedoeld om telecombedrijven te helpen bij het benutten van de mogelijkheden van 5G. De strategie maakt gebruik van een cloud-native softwarestack die geschikt is voor 5G, geoptimaliseerde telco core en edge infrastructuur-blueprints en Wi-Fi 6 integratieservices. Het portfolio is gebouwd op een open platform met integratiemogelijkheden, carrier grade hardware en modulaire softwarecomponenten. Daarmee zijn telecombedrijven beter in staat om te automatiseren, flexibeler te worden en nieuwe 5G-services sneller te implementeren zowel in de core, de edge en enterprises.
 
Voor de ‘telecom-core’ heeft HPE een nieuwe HPE 5G Core Stack ontwikkeld. Deze open, cloud-native en op container gebaseerde softwarestack biedt telecomklanten ‘core’ netwerkmogelijkheden die nodig zijn om nieuwe 5G-services snel te kunnen bieden aan consumenten en zakelijke klanten.
 
Op het gebied van de ‘telecom-edge’ innoveert HPE met Edgeline 8000, een generiek, geoptimaliseerd en robuust platform dat Virtual Radio Access Network (vRAN) en Multi-Access Edge Computing (MEC) mogelijk maakt. Dit platform kan worden ingezet voor algemene doeleinden. De speciaal ontworpen producten van HPE bieden telecombedrijven een IT-serviceomgeving aan de rand van het mobiele netwerk.
 
Voor de ‘enterprise-edge’ komen de innovaties voornamelijk uit de Aruba Central-services. Hier gaat het om Air Pass wifi / 5G-roaming en Air Slice SLA-management. Deze services helpen telecombedrijven de 5G-dekking uit te breiden naar de ‘enterprise-edge’ door naadloze toegang te verlenen aan met wifi verbonden gebruikers en IoT-devices. 

‘As-a-Service’-levering via HPE GreenLake

HPE levert deze diensten als managed ‘as-a-Service’ dienst. Daarmee zijn de services beschikbaar op basis van ‘pay-as-you-go’ en op abonnementsbasis. Dit maakt het voor telecombedrijven aantrekkelijk om services snel uit te rollen om vervolgens op te schalen. Kapitaalintensieve investeringen en risico’s worden geminimaliseerd, mede door het gebruik van bewezen hardware en software. Dankzij HPE GreenLake kunnen telecombedrijven hun netwerk uitbreiden wanneer nieuwe gebruikers online komen. 

“Het open karakter is essentieel voor de evolutionaire ontwikkeling van 5G. Met HPE 5G Core Stack kunnen telecombedrijven operationele kosten verlagen, functies sneller implementeren en zichzelf openstellen voor meerdere verschillende netwerken en technologieën, zonder afhankelijk te zijn van één leverancier”, aldus Phil Mottram, vice president en general manager van de CMS Business Unit bij HPE. “HPE heeft een van de breedste 5G-portfolio's in de markt en is uniek gepositioneerd om telecombedrijven te helpen bij het bouwen van een open 5G-core waarbij meerdere leveranciers mogelijk zijn. Daarnaast is de edge te optimaliseren met vRAN en is het mogelijk om connectiviteit en nieuwe computeservices te leveren met MEC en Wi-Fi 6.”

5G belooft een revolutie in het technologielandschap teweeg te brengen, maar de daadwerkelijke transitie naar 5G is nog in de eerste fase. De voordelen en de kracht van 5G kunnen pas volledig benut worden als een zelfstandige 5G-core wordt gecombineerd met opkomende 5G-radiotoegangsnetwerken. Netwerken uit de vorige generatie zijn doorgaans afhankelijk van eigen verticaal geïntegreerde systemen, toegespitst op één leverancier. 5G biedt de mogelijkheid om over te stappen op open, cloud-native platforms. Deze gebruiken standaard servers met modulaire softwarecomponenten van verschillende leveranciers. Daardoor zijn telecombedrijven beter in staat om innovatieve 5G-services sneller uit te rollen.
 
Aan de edge van het huidige telecomnetwerk maakt ‘legacy’ netwerkinfrastructuur in het RAN gebruik van eigen netwerktechnologie, wat resulteert in hoge operationele kosten en beperkte flexibiliteit. Bovendien hebben de hogere 5G-frequenties moeite om door gebouwen heen te komen. Daarom moeten telecombedrijven zowel 5G RAN- als Wi-Fi 6-netwerken kunnen gebruiken om ononderbroken services te bieden aan klanten, ook wanneer ze bijvoorbeeld winkelcentra, campussen en kantoorgebouwen binnenlopen.
 
Het open 5G-portfolio van HPE biedt de oplossing voor de 5G-uitdagingen in de core, aan de edge én in de enterprise. Daarmee kan het de ware 5G-potentie ontketenen en zorgen voor een groot aantal nieuwe toepassingen in consumentengebruik, maar ook in specifieke branches als automotive, onderwijs, financiële diensten, overheid en de productiesector. 

Beschikbaarheid

De volledige HPE 5G Core Stack komt wereldwijd beschikbaar in de tweede helft van 2020. Prijzen zijn gebaseerd op gebruik via de HPE GreenLake-modellen. De voor telecombedrijven geoptimaliseerde edge en core blueprints, en de HPE Edgeline EL8000 zijn zowel via HPE GreenLake als via de traditionele weg beschikbaar. Ook Aruba Air Pass en Aruba Air Slice zijn al beschikbaar.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over HPE
Hewlett Packard Enterprise (HPE) (NYSE: HPE) is een wereldwijde marktleider op het gebied van technologische oplossingen waarmee klanten data uit de ‘edge’, de ‘core’ en de cloud kunnen verwerken, analyseren, gebruiken en toepassen. Zo stelt HPE klanten in staat om sneller nieuwe businessmodellen te ontwikkelen, klant- of werknemerservaringen te verbeteren en de operationele efficiëntie te verhogen - nu en in de toekomst.
Meer over HPE
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.