Yoast SEO nu beschikbaar voor Shopify-merchants

Integratie van bekende SEO-tool vergroot online vindbaarheid en helpt bij creatie van optimale webpagina’s voor webwinkeliers

| Shopify | 3 min | 18 januari 2022 9:38
Copyright: Yoast
Yoast SEO, een toonaangevende SEO-tool, is nu beschikbaar voor Shopify-merchants in twintig talen*. Via de Yoast SEO for Shopify-app kunnen webwinkeliers hun online vindbaarheid vergroten en pagina’s optimaliseren voor zowel hun (potentiële) klanten als de zoekmachines. De toevoeging van deze dienstverlening past perfect binnen de missie van Shopify om commerce voor iedereen beter te maken.

Hogere vindbaarheid, potentieel meer omzet

Voor Shopify-merchants biedt de nieuwe Yoast SEO-app veel voordelen. De app helpt ondernemers bij de optimalisatie van hun webpagina’s door realtime feedback te geven over de vindbaarheid in zoekmachines en de leesbaarheid van de teksten. Op deze manier kunnen de webwinkeliers hun pagina’s verbeteren en ze zo hoger in de zoekresultaten krijgen, wat een positief effect kan hebben op de omzetcijfers.

Ook kunnen ondernemers via de Yoast SEO-app bepalen hoe hun pagina’s te zien zijn in Google en op social media. Daarnaast zorgt de app voor relevante gestructureerde data, waarmee zoekmachines bepalen om wat voor soort website het gaat. De toevoeging van deze data is een van de meeste effectieve manieren om een website op te laten vallen bij zoekmachines en vergroot de kansen van de ondernemers om goede resultaten te krijgen in Google Shopping. Daarbovenop krijgen merchants toegang tot de Yoast SEO academy, kunnen zij eenvoudig hun trefwoorden optimaliseren en kunnen ze 24 uur per dag bij de klantenservice terecht voor ondersteuning.

Gelijke kansen voor iedereen

“Onze missie is om SEO toegankelijk te maken voor iedereen, om zo iedereen een eerlijke kans te geven in zoekmachines”, vertelt Thijs de Valk, CEO van Yoast. “Shopify is een groot commerceplatform, dat bovendien snel groeit. Daarnaast geloven wij sterk in de missie van Shopify om ondernemers op internet actief te krijgen. Met Yoast SEO kunnen wij voor hen een belangrijke rol spelen in de optimalisatie van hun online vindbaarheid en zetten we dus een enorme stap richting ons uiteindelijke doel: democratisering van vindbaarheid.”

“Yoast SEO is al een decennium een begrip binnen de wereldwijde WordPress-gemeenschap”, aldus Mel van Lieshout, country manager bij Shopify. “Met inmiddels meer dan twaalf miljoen actieve gebruikers is het daar een van de populairste SEO-plug-ins en we zijn dan ook bijzonder blij dat deze SEO-tool ook op het Shopify-platform beschikbaar is. Yoast is een welkome aanvulling op de andere diensten in ons ecosysteem en samen gaan we ervoor zorgen dat online ondernemers de middelen krijgen om verder te kunnen groeien.”

Gratis SEO-evenement

Om de lancering van de Yoast SEO-app op het Shopify-platform te vieren en gebruikers wegwijs te maken, organiseert Yoast op donderdag 20 januari een gratis online SEO-event: YoastCon. Hier geeft team Yoast een presentatie over de mogelijkheden van Yoast SEO en laten SEO-specialisten Kevin Indig en Jackson Lo van Shopify een aantal best practices zien met de tool. Daarnaast zijn er een aantal talks van wereldberoemde SEO-experts Aleyda Solis, Mike King, Jono Alderson en Lily Ray.
  1. Een actueel overzicht van de verschillende talen waarin de tool al beschikbaar is vind je hier. Er worden in de toekomst nog meer talen toegevoegd. 

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Shopify
Shopify is een toonaangevend bedrijf op het gebied van wereldwijde handel en biedt betrouwbare online tools voor het starten, laten groeien, op de markt brengen en beheren van retailbedrijven van elke omvang. Shopify verbetert handel voor iedereen met haar betrouwbare platform en diensten die consumenten overal ter wereld een betere webwinkelervaring bieden.
Meer over Shopify
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.

Nog een artikel lezen?


Vorige artikel
Volgende artikel
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.