IDC benoemt Workfront tot marktleider Work Management

| Workfront | 3 min | 10 maart 2020 16:54
Gewaardeerd
Afbeelding: IDC MarketScape, Work Management en Project en Portfolio Management | Copyright: Workfront
… in de vorm van bedrijfssoftware én als cloudoplossing 1

Workfront, leverancier van het eerste bedrijfsbrede work management-platform, is benoemd tot marktleider in de allereerste IDC MarketScape in die categorie, die verschijnt onder de titel Worldwide Work Management & Project and Portfolio Management 2020 Vendor Assessment. Volgens IDC MarketScape is work management ´een nieuwe softwareklasse die is uitgestegen boven het traditionele taakbeheer en projectmanagement, en die het antwoord is op de toenemende complexiteit en snelheid van digitaal werk´.

is de wereldwijd de belangrijkste leverancier van marktonderzoek, adviesdiensten en informatiebijeenkomsten over informatie- en telecommunicatietechnologie, en consumentenelektronica. De samenvatting van het rapport is hier 2 op te halen.

Deze nieuwe IDC MarketScape beoordeelt de mogelijkheden en aanpak van negen leveranciers en het rapport biedt IT-beslissers verregaande analyses die hen bijstaan in hun selectie en de beoordeling van workmanagement-, en project- en portfoliomanagement-oplossingen.

Volgens de IDC MarketScape Work Management onderscheidt Workfront zich met name door:
  • Gebruiksgemak en toepasbaarheid: Workfront is breder inzetbaar dankzij werk-gerelateerde gereedschappen voor interactie, ontwerp en samenwerking;
  • Work management: beheer van de volledige werkcyclus, van zowel gestructureerd als ongestructureerd werk;
  • Configureerbaarheid voor meervoudige gebruikstoepassingen (use cases) en werkstromen; ondersteuning van gemengde methoden (van gelijktijdig een aantal agile- en traditionele watervalmethoden naast elkaar);
  • Beheer van werkverzoeken, oftewel ´request management´;
  • Werkprioritering;
  • Ad hoc-werk; en
  • Samenwerking in één enkelvoudige oplossing.
Aanvullend concludeert het rapport dat ´Workfront's functionaliteit en productaanbod zich in de eerste plaats richt op bedrijfsbreed workmanagement (waarin het sterk is) en dat het zich specifiek heeft gericht op integratie met bestaande bedrijfsoplossingen die mikken op verregaande, hoogwaardige ondersteuning van project-, programma-, portfolio-, resource- en financieel management en op de ondersteuning van agile werken.´ 3

“Workfront biedt een solide workmanagement-platform, voor dynamische samenwerking”, zegt Melinda-Carol Ballou, onderzoeksleider bij IDC Research. “Workfront kan worden ingericht om werkgroepen, landen en regio´s, projecten of programma´s te ondersteunen en wordt sneller breed ingezet omdat het kan worden geïmplementeerd als één gemeenschappelijk, leidend gegevensbeheersysteem (´system of record´) voor de gehele onderneming.”

“Bij Workfront zien we het als onze opdracht om mensen bij te staan, zodanig dat zij hun werk zo goed mogelijk kunnen doen - en daar is meer voor nodig dan klassiek taakbeheer of een projectmanagement-tool”, zegt Alex Shootman, directievoorzitter van Workfront. “Workfront’s bedrijfsbrede workmanagement-platform draait nu wereldwijd bij meer dan 3000 organisaties en zorgt dat mensen en investeringen gericht, effectief en efficiënt worden ingezet, zodanig dat medewerkers greep krijgen op hun werk en zichtbare resultaten kunnen boeken.”

IDC noemt Workfront ook als marktleider in de IDC MarketScape: Worldwide Cloud Project and Portfolio Management 2019-2020 en als een belangrijke marktpartij in zowel de IDC MarketScape: Worldwide IT Project and Portfolio Management 2019-2020 als de IDC MarketScape: Worldwide Agile Project and Portfolio Management 2019-2020.

1 IDC MarketScape: Worldwide Cloud Project and Portfolio Management 2019-2020 Vendor Assessment – Agile Deployment Enables DX Management, doc #US44483419, december 2019
2 https://www.workfront.com/resources/idc-marketscape-2020
3 IDC MarketScape: Worldwide Work Management and Project and Portfolio Management 2020 Vendor Assessment, doc #US45940620, february 2020

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Goed (1 rating).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Tags

Workfront

Over Workfront

Workfront is de leverancier van het eerste work management-platform in het digitale tijdperk, dat medewerkers doet opbloeien en bedrijven laat floreren. Workfront is er voor de mensen in organisaties en verbindt medewerkersgroepen naadloos met elkaar, terwijl het eenvoudig integreert met bestaande toepassingen en systemen. De mogelijkheid om kritieke succesfactoren te volgen, meten en analyseren, zorgt ervoor dat iedereen dezelfde, heldere doelen dient.
Meer over Workfront

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.