Audiomerk KEF lanceert in samenwerking met designer Terence Conran de exclusieve LSX Soundwave

| KEF | 2 min | 5 november 2019 12:01
Afbeelding: KEF LSX Soundwave lifestyle | Copyright: KEF
Audiomerk KEF lanceert een exclusieve editie van de LSX-speakerset: de Soundwave, ontworpen door designer Terence Conran. De LSX Soundwave combineert een geavanceerd ontwerp met de draadloze, hoge kwaliteit stereo ervaring van de originele LSX-speaker. Het design van Conran is geïnspireerd op de visualisatie van geluidsgolven, wat op een subtiele manier in de stof verweven is. KEF zet met deze samenwerking een lange traditie voort van partnerships tussen het audiomerk en designers. Eerder werkte KEF samen met visionair ontwerper Ross Lovegrove voor de exclusieve Muon speaker. Britse ontwerper Michael Young was verantwoordelijk van het design van de originele LSX.

De LSX Soundwave is een krachtige speaker met dezelfde functionaliteiten en specificaties als de originele LSX, maar met een eigentijds design. Het nieuwe ontwerp belicht details van de Uni-Q™ tweeter met als basis Conran's kenmerkende blauw. De door Conran gestileerde geluidsgolven banen zich een weg door de grijze omhullende stof en versterken daarmee de originele kern van LSX. De Soundwave biedt zowel een tastbare als een visuele eigenheid die naadloos aansluit bij het vroegere werk van Sir Terence Conran als textielontwerper.

Terence Conran over de Soundwave: "Eenvoud, schoonheid en functionaliteit zijn de solide basis van een goed ontwerp, maar ik ben van mening dat een magisch ingrediënt of verrassingselement de hele uitstraling en het gevoel van een product naar boven kan halen. Bijvoorbeeld door een beetje kleur, een intrigerend patroon of een element van textuur. Audiosystemen zijn niet langer een stukje technologie op de achtergrond verborgen in een hoek, ze zijn net zo goed een middelpunt in een kamer zoals antiek of een kunstwerk, dus de kwaliteit van het ontwerp is essentieel. Toen ik begon met het ontwerp van de stof voor de LSX Soundwave, keek ik vanachter mijn bureau over de Theems en de rimpelingen over het water en visualiseerde geluidsgolven die door de lucht gingen."

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Tags
KEF
Over KEF
Het bedrijf werd in 1961 opgericht door Raymond Cooke OBE (1925–1995). Het hoofdkantoor was eerst gevestigd in een nissenhut op het terrein van Kent Engineering & Foundry (hier komt de naam KEF vandaan) – een metaalverwerkend bedrijf aan de oevers van de Medway rivier, nabij Maidstone in Kent. KEF's ethos is gebaseerd op het vinden van nieuwe en betere manieren om geluid te reproduceren. Het merk heeft de flair behouden voor ongebruikelijke en controversiële sprekerstechniek, ontwerp en materiaalgebruik, geïllustreerd in iconische producten zoals Muon en Blade. KEF is lid van Gold Peak Group en haar producten zijn verkrijgbaar in meer dan 60 landen via een speciaal netwerk van retailers.
Meer over KEF
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.